Bartın Üniversitesi’nde lisansüstü başvurular başladı

Bartın Üniversitesi’nde 2019-2020 Akademik Yılı Güz Yarıyılında, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora programları için başvurular başladı.
Bu haber 2019-07-03 09:52:18 eklenmiş ve 257 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesi bünyesinde yer alan 3 enstitüde 10 doktora, 22 tezli yüksek lisans ve 5 uzaktan öğretim olmak üzere 6 tezsiz yüksek lisans programı için başvurular alınmaya başlandı. 01-11 Temmuz 2019 tarihleri arasında “ubys.bartin.edu.tr” internet adresinden yapılabilecek başvurularda 11’i uluslararası öğrenci olmak üzere 54 doktora öğrencisi ve 67’si uluslararası öğrenci olmak üzere 347 tezli yüksek lisans öğrencisi alınacak. Ayrıca 9’u uluslararası öğrenci olmak üzere 174 öğrenci kontenjanı ise tezsiz yüksek lisans programları için ayrıldı.

 

Öğrenci alacak doktora ve tezli yüksek programları

 

Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak Eğitim Programları ve Öğretim ile Eğitim Programları ve Öğretim doktora programları; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile ortak Eğitim Programları ve Öğretim, Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi, Matematik Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, Sınıf Eğitimi, Yabancılara Türkçe Öğretimi ve Sosyal Bilimler Eğitimi tezli yüksek lisans programlarına öğrenci alınacak.

Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ise İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Orman Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı doktora programları ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak Biyoloji, İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak Matematik, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Orman Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı tezli yüksek lisans programları için başvurular alınıyor.

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde de Türk Dili ve Edebiyatı, İşletme ile Karabük Üniversitesi ile ortak Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programlarına doktora öğrencileri alınacak. Ayrıca; Beden Eğitimi ve Spor, Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak İktisat, İşletme ile Sosyoloji programlarına ise yüksek lisans başvuruları alınıyor.

 

Sosyoloji Programına ilk defa yüksek lisans öğrencisi alınacak

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans programı ise Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu'nun 19 Haziran 2019 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararla bu yıl ilk defa öğrenci alacak. 

 

Öğrenci alacak tezsiz yüksek lisans programları

 

Ayrıca; Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Programı için tezsiz yüksek lisans öğrencileri de alınacak. Uzaktan Öğretim tezsiz yüksek lisans programları ise şu şekilde: Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde; Orman Endüstri Mühendisliği ve Orman Mühendisliği. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ise Girişimcilik, İşletme ile Yönetim Bilişim Sistemleri.

 

Başvurular çevrimiçi alınacak

 

Bartın Üniversitesi’nin Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde belirlenen programlar için yapılacak başvurular, 11 Temmuz’a kadar “ubys.bartin.edu.tr” internet adresinden yapılabilecek.

Başvuru yapmak isteyen adaylar “ubys.bartin.edu.tr” web adresinden “MENÜ, BAŞVURU İŞLEMLERİ ve ENSTİTÜ BAŞVURUSU” kısmına tıklayarak başvuru formunu dolduracaklar. Sıralamaya giren adaylar için bilim sınavı 17 Temmuz’da yapılacak, sonuçlar ise 19 Temmuz’da Bartın Üniversitesi resmi web sayfasından (w3.bartin.edu.tr) ilan edilecek. Ayrıca kayıt yaptırmak isteyen adayların başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgilere de yine Bartın Üniversitesi resmi web sayfası üzerinden ulaşılabiliyor.

  

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Lisansüstü Eğitim
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›