“Uyuşturucu ile topyekûn mücadele etmeliyiz”

Yeşilay Bartın Şube Başkanı Uzm. Dr. Ali Rıza Karakoyun, herkesi uyuşturucuyla mücadelede daha etkin rol almaya çağırdı.
Bu haber 2019-06-27 16:12:51 eklenmiş ve 200 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

26 Haziran “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü” dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Yeşilay Bartın Şube Başkanı Uzm. Dr. Ali Rıza Karakoyun, global düzeyde tüketim ve yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarında son dönemde ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti.

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi 2019 Uyuşturucu Raporu’nun özellikle Avrupa’da uyuşturucu madde kullanımında ciddi bir çeşitlilik olduğunu ortaya koyduğunu belirten Karakoyun, “Gençleri bağımlılıkla tanıştıran kötülük onlara maalesef çok yakın” dedi.

 

Buna karşın kolluk kuvvetlerinin gerçekleştirdikleri operasyonlardaki başarılı sonuçların sevindirici olduğuna dikkat çeken Karakoyun, uyuşturucu ile mücadele için başarılı operasyonlara imza atan tüm kolluk kuvvetlerini gösterdikleri çaba ve elde ettikleri başarıdan dolayı kutladı.

 

“Yeşilay olarak yanınızdayız”


Yeşilay Bartın Şube Başkanı Uzm. Dr. Karakoyun, açıklamasında şu ifadeleri kullandu:

 

“STK’larımızın, eğitimcilerin, medyanın, esnafların ve ailelerin destekleri de bağımlılıkla mücadelemizde en büyük motivasyonumuz. Buradan ailelere de bir çağrıda bulunmak istiyorum; Biz Yeşilay olarak her zaman yanınızdayız. Ve bu mücadele siz olmadan atılan her adım eksik kalacaktır. Bu yüzden bağımlıkla ve özellikle uyuşturucu ile topyekun mücadele etmeliyiz.

2015 yılından bu yana, bugün sayısı 30’u bulan Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) ile bağımlılara ve ailelerine psikolojik destek ve ayakta tedavi hizmet sunan Yeşilay, sınırlarını aşma çabası, özenti, duygusal boşluk içerisinde olan gençleri bekleyen en büyük tehlikenin uyuşturucu olduğunu anlatmaya çalışıyor. Son yıllarda artan kullanım oranları ile sentetik uyuşturucular, ilk kullanımda dahi ölüme yol açabiliyor. Fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda ciddi yıkımlar özellikle düzenli kullanıcılarda üst seviyede görülmektedir.

 

Dünyaya rol model olmaya devam ediyor

 

Devletin tüm organlarının yanı sıra STK’ların ve ailelerin uyuşturucu ile topyekün mücadele etmesi bir zorunluluktur. Bu konuda son yıllarda yaptığı çağrıyı artırarak sürdüren Yeşilay; önleme, koruma ve rehabilitasyon çalışmalarıyla dünyaya rol model olmaya da devam ediyor.

Herkes uyuşturucu madde bağımlılığına karşı mücadelede elini taşın altına koymalı. Bağımlıklar konusunda önleyici  eğitim programlarımızla Edirne’den Ardahan’a, anaokulundan yetişkin dönemine kadar herkes kendi yaş gruplarına göre bilgilendiriyoruz. Türkiye genelinde başlatılan bağımlılık önleme temelli Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programımızın (TBM) dünyada bir benzeri yok. TBM ile bugüne kadar 10 milyon öğrencimize ve 2 milyon yetişkine ulaştık, bağımlılıkla mücadelede farkındalıklarını arttırdık. Ayrıca bağımlılara ve ailelerine ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon desteği verdiğimiz YEDAM ile her gün daha çok bağımlıyı hayata kazandırıyoruz.

 

Yalnız bırakmasınlar!

 

Özgürlük uyuşturucu ile asla bağdaştırılamaz. Merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma, boşlukta olma maalesef gençlerimizi uyuşturucuya itebiliyor. Ailelerimizden isteğimiz çocuklarıyla ilgilensinler, onlarla konuşsunlar. Bağımlılık hakkında bilgi sahibi olsunlar, tedavi olması gereken çocuklarına bir suçlu gözüyle değil iyileşmesi gereken bir hasta olarak baksınlar ve tedavide asla yalnız bırakmasınlar. Bağımlılıklara dair her türlü doğru bilgilere ‘tbm.org.tr’ sitemizden ve YEDAM Danışma Hattımız 444 79 75 numarasından ulaşabilirler.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Yeşilay Başkanı Ali Rıza Karakoyun
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›