Tunç: “İstanbul halkının tercihine saygı duyuyoruz”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 23 Haziran’da yinelenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu. “İstanbul halkının tercihine saygı duyuyoruz. Bu, demokrasinin gereğidir.” diyen Tunç, “Son 17 yıldır tecelli eden milli iradeye saygı duymayanlara inat biz sonuca saygı duyarız. Olanda hayır vardır deriz.” dedi.
Bu haber 2019-06-26 16:02:18 eklenmiş ve 193 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

İstanbul’da 23 Haziran’da 10,5 milyonu aşkın seçmen sandığa gitti. Seçimde Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu yarıştı. 

İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde 39 ilçede 31 bin 342 sandıkta, 10 milyon 560 bin 963 kişi oy kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarını açıkladı. Ekrem İmamoğlu yüzde 54,21, Binali Yıldırım yüzde 44,99 oy aldı. Seçime katılım oranı yüzde 84,5 olarak gerçekleşti.

Bu sonuçlara göre Millet İttifakı’nın desteklediği CHP'li Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Belediye Başkanı oldu. 

 

“Bu, demokrasinin gereğidir”

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 23 Haziran’da yinelenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İstanbul seçmeninin tercihine saygı duyduklarını belirtirken AK Partililer olarak kendilerine düşenin, İstanbullu seçmenin mesajını; doğru okumak, doğru anlamak, gereğini doğru yapmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan etrafında daha da kenetlenerek yola devam etmek olduğunu söyleyen Tunç, açıklamasında şöyle dedi:

 

“İstanbul halkının tercihine saygı duyuyoruz. Bu, demokrasinin gereğidir. 25 yıldır İstanbul’da, 17 yıldır da Türkiye’de yapılan tüm seçimlerde hezimete uğrayan CHP’ye gönül verenlerin uzun yıllar hasret kaldıkları sevinci İstanbul seçimleri ile yaşamalarını normal karşılamak gerekir. AK Parti kazandığında ‘demokrasi sandıktan ibaret değildir’ diyenlerin, ‘halkın iradesi kazandı’ diyerek, kendileri kazanınca demokrasi, kendileri kazanamayınca ise halkı aşağıladıkları da bir gerçektir.

 

“Milli iradeye saygı duymayanlara inat biz sonuca saygı duyarız”

 

CHP adayının kampanya süresi içerisinde sistematik şekilde yalan üstüne yalan söylediği gerçeğini kimse saklayamaz. Teşekkür konuşmasında bile kutuplaştırıcı, ötekileştirici dilinden vazgeçmedi. Kucaklamadan bahsederken, ‘artık ahlaksızlık yok, artık israfçılık yok, herkes konuşacak’ diyerek karşı tarafı ahlaksızlıkla, yolsuzlukla, israfla, dikta ile suçlamaya devam eden bir kişinin ‘kucaklama’ sözünde ne kadar samimi olduğuna inanmak zor. Daha teşekkür konuşmasında ‘beni engellerseniz’ diyerek şimdiden başarısızlığın mazeretini de kamu oyu ile paylaşmış olması manidardır. Son 17 yıldır tecelli eden milli iradeye saygı duymayanlara inat biz sonuca saygı duyarız. Olanda hayır vardır deriz.

 

“Bize düşen İstanbullu seçmenin mesajını doğru okumak”

 

AK Partililer olarak bize düşen, İstanbullu seçmenin mesajını; doğru okumak, doğru anlamak, gereğini doğru yapmak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan etrafında daha da kenetlenerek yolumuza devam etmektir. İstanbul’u CHP’den alarak, susuzluktan, çöpten, çukurdan, çamurdan, pis havadan kurtarıp dev yatırımlarla tanıştıran Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’dır. Türkiye’yi de 17 yılda her türlü engelleme girişimine rağmen 4 kat büyüten, dünya projelerini hayata geçiren, halkının refahını artıran AK Parti’dir. Bu nedenledir ki, milletimiz demokrasi tarihimizde ilk kez bir siyasi partiyi kesintisiz 17 yıldır tek başına iktidarda tutmuştur. Dünya demokrasilerinde bu başarının başka bir örneği yoktur.”

 

“İşte aradaki fark budur”

 

Geçtiğimiz yıl yapılan 24 Haziran seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tunç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Aynı zamanda bu gün 24 Haziran. Geçtiğimiz yıl bugün gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişimizin 1. yılı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihimizin en uzun süreli 13 yıllık Başbakanlık görevinin ardından 2014’te halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olmuş, 24 Haziran 2018 seçimleri ile birlikte de yeni Hükümet sisteminin Başkanı, ard arda iki kez halkın teveccühüne mazhar olarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Hatırlayalım, geçen yılki seçimlerin ardından CHP lideri tebrik etmeyi bırakın, O’na ve O’nu seçen millete hakaretler yağdırmış, ‘neden tebrik edecekmişim’ demiştir. İşte aradaki fark budur.

 

“Gece gündüz çalışacağız durmak yok”

 

Şimdi önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. İstikrar üreten, herkesin işine koyulduğu yeni dönmede, milletimizin her türlü sorununa çare olacak projelerle ülkemizi her alanda 2023 hedeflerine ulaştırmak için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz çalışacağız. Durmak yok yola devam.”

 

ETİKETLER : AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç İstanbul seçimi
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›