“Ateşi söndürüyorlar, közünü bırakıyorlar”

Asgari ücretin net 8 bin 500 TL olarak açıklanmasının ardından ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu, yaptığı açıklamada; iktidarın, ekonomik istikrarı sürdürülebilir kılan hiçbir politikasının olmadığını, tüm çözümlerinin suni olduğunu belirtti.
Bu haber 2022-12-23 17:16:10 eklenmiş ve 543 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücretin net 8 bin 500 TL olarak açıklamasının ardından, siyasi partilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

 

İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu, ekonomik istikrarın sağlanmasına yönelik hiçbir politikanın hayata geçirilmediğini, geçici çözümlerle idare edilen Türkiye ekonomisinin, uzun vadeli sonuçlarını yaşadığı bir dönemde olduğunu vurguladı.

 

 

“Suni politikaları kalıcı çözüm sanıyorlar”

 

 

Giyimden temel ihtiyaçlara kadar yüzlerce kalemdeki enflasyonun artık içinden çıkılamaz bir hale geldiğini söyleyen Kasapoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi, şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş bir liyakatsızla yönetilmeye çalışılıyor. Bilimsel hiçbir onayı ve denenmişliği olmayan ütopik yöntemler ile halkımızı yoksulluğa mahkum eden iktidar, ekonomik göstergeleri dahi okumaktan aciz bir şekilde, halkı başarılı olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Ekmek fiyatlarından süt fiyatlarına, peynir fiyatlarından et fiyatlarına, giyimden temel ihtiyaçlara kadar yüzlerce kalemdeki enflasyon, artık içinden çıkılamaz bir hale gelmiştir. Sürekli olarak kısa vadeli, ateşi söndüren ama közüne dokunmayan suni politikalarla yönetilmeye çalışılan ekonominin uzun vade sonundaki olumsuz sonuçlarını yaşadığımız kritik bir dönem yaşıyoruz” dedi.

 

 

“Hayal dünyasında yaşamaya devam ediyorlar”

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda asgari ücretle ilgili yaptığı açıklama üzerinden AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u eleştiren Kasapoğlu, “Asgari ücretin yükselmesi ile yoksulluğun ve alım gücünün çözüleceğine inanan iktidar, gerçeklerle yüzleşmemek için halkın aklıyla dalga geçmeyi seçmiş durumda. Enflasyonun hızla yükseldiği, zamların art arda geldiği, kiraların kabul edilemez seviyelere geldiği, zenginin vergisinin affedildiği ama emekçiye vergi üzerine vergi çıkaran ve yine bunun gibi yüzlerce örneğin artık alenen yaşandığı ülkemizi, sizler bu hale getirdiniz. Sayın Yılmaz Tunç’un ‘vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ açıklamasına anlam verememekle birlikte, hangi ekonomik verilerle bu açıklamayı yaptığını kendisine sormak istiyorum. Sayın Tunç’un açıklamalarının devamında ‘vatandaşımızın refah seviyesini yükseltmeye devam ediyoruz’ sözleri için de sadece bir soru sormak istiyorum. Okullarda açlıkla mücadele eden çocuklarımıza yemek imkanı sunma teklifimize neden ret oyu kullandınız? Hangi gerekçelerle, hangi mantıkla, hangi vicdanla çocuklarımızı açlıkla baş başa bıraktınız? Makamlarınızdan aldığınız güçle hareket ettiğiniz bu rahat tavırlarınızı, halk varlık içinde yüzüyormuşçasına yaptığınız açıklamalarınızı ve gözlerdeki ışıltı ile yönettiğiniz politikalarınızı; yine suni çözümlerle atlattığınız sorunlar katlanarak vatandaşa daha güçlü şekilde yansıdığında da görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›