Vali Arslan’dan Dünya Engelliler Günü mesajı

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Vali Dr. Nurtaç Arslan, “Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında ve kendilerine fırsat verildiğinde hemen her alanda gurur verici başarılara imza attıkları görülmekte ve bu konuda gösterdikleri azim her türlü övgüyü hak etmektedir” dedi.
Bu haber 2022-12-03 13:35:49 eklenmiş ve 525 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi; hayata engelli bireylerin penceresinden bakmak, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak, onların sorunlarına dikkat için önemli bir gündür.

Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

Engelli bireylerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için devlet ve toplum olarak hepimize düşen ortak görev; engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına ve sürecine dahil etmek, onları desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde sunmak, onların sorunlarını önceleyip çözmek ve hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hale getirmek, sosyal hayata katılımlarında onlara destek olmak ve hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmaktır.

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti; engellilerin hayat şartlarını iyileştirmek, günlük yaşama engelsizce katılmalarını ve toplumla bütünleşmelerini, fırsat eşitliğinden yararlanmalarını sağlamak amacıyla özellikle son yıllarda çok önemli temel kanuni düzenlemeler yaparak ve engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlayarak dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır.

Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında ve kendilerine fırsat verildiğinde hemen her alanda gurur verici başarılara imza attıkları görülmekte ve bu konuda gösterdikleri azim her türlü övgüyü hak etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, karşılaştıkları engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, bu özel günün tüm dünyada ve ülkemizde engellilere karşı daha fazla anlayış ve hassasiyet geliştirmemize katkı sağlamasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.” (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›