Karakaş, Tunç ve Kalaycı’ya yüklendi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’yı eleştiren CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, “Ülkemize ve şehrimize verecek insana dokunan bir vaadi kalmayan iktidar sahipleri AKP grup başkan vekili Yılmaz Tunç ve AKP İl Başkanı Turhan Kalaycı aklımızla alay ederek sürekli müjde veriyorlar. Halkımız TÜİK’e göre yüzde 90’lar seviyesinde açıklanan yaşantımızda yüzde 200’e yaklaşan enflasyon ve geçim sıkıntısı içinde inim inim inlerken yaklaşık yüzde 300’lük fiyat artışı ile yeniledikleri Ballı İhalelerle yandaşlarını zengin etmeye devam ediyorlar” dedi.
Bu haber 2022-12-02 13:27:23 eklenmiş ve 391 kez görüntülenmiştir.

 

 

 “Yandaşlarını zengin etmeye devam ediyorlar”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, geçtiğimiz gün parti binasında ülke ve Bartın gündemini değerlendirmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Parti teşkilatının da hazır bulunduğu basın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 29 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirdiği Grup Toplantısı’nı değerlendiren Karakaş, Altılı Masa’nın son toplantısında tam mutabakatla kaleme aldığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisini maddeler halinde açıkladı.

 

Ayrı zamanda Bartın’la ilgili önemli konulara değinen Karakaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’yı sert dille eleştirdi. Tunç ve Kalaycı’yı hedef alan Karakaş, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

 

“Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir”

 

Emekliler bizden bahset diyor, çiftçiler bizden bahsedin diyor. Taksi şoförleri, kamyon şoförleri, tır şoförleri bizden bahsedin diyor. Sanayiciler, esnaf, işçi, kamu çalışanı ,öğrenci dertliyiz, bizden söz edin diyor. Siz söz edin ki sorunları çözme makamında olanlar belki duyarlar ve çözerler diyorlar. Bütün sorunları akılla, bilgiyle çözmek mümkün. Dürüst, çalışkan bir anlayışla, halkı düşünerek bütün sorunları çözmek mümkün. Ne diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurarken? “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Bu topraklarda hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin.

 

“Tek adama oy istemek CHP’nin genlerinde yok”

 

Bütün milletvekili arkadaşlarımı, Bütün İl Başkanlarımızı, vatandaşlarımı, belediye başkanlarımızı 3 Aralık’ta yapacağımız Vizyon Zirvesine davet ediyoruz. Peki, bu zirvede yol arkadaşlarımıza neyi anlatacağız? Arkadaşlarımız, vatandaşın, halkın huzuruna çıktığında, ne için oy isteyeceğimizi anlatacağız. Sadece bir tekil adaya, şahsım kafalarına oy istemek Cumhuriyet Halk Partisi’nin kitabında yoktur. Zaten bizim arkadaşlarımız da böyle bir şeyi asla kabul etmezler, CHP’nin genlerine aykırıdır. O kafa saray kafasıdır, ülkeyi bu hale getiren de maalesef onlardır. Bu saraylılar farklı bir şeyi bilmedikleri için sabah, öğle, akşam “adayınızı açıklayın, adayınızı açıklayın” diye bağırırlar. Aslında ne kadar zavallı bir duruma düştüklerini bütün toplum görüyor.

 

“Ekonomik krizler bir daha yaşanmasın diye CHP”

 

Cumhuriyet Halk Partisi, sadece bir adaya oy istemeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi dar bir siyasal anlayışla da oy istemeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi, bir zümrenin çıkarı için de oy istemeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi, yepyeni bir anlayışla, yepyeni bir sisteme oy isteyecek. Cumhuriyet Halk Partisi, adaya oy istemeyecek, güç birliğine oy isteyecek, gücümüzü temerküz ettireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, oyları daha iyi bir yaşam için isteyecek, daha adil bir düzen için isteyecek, yeni bir Türkiye hayali için isteyecek. Biz sadece Türkiye’yi yaşadığımız ekonomik krizden çıkarmak için oy istemiyoruz. Bundan sonra ülkemizi yapısal krizlerden koruyacak sistemi getirmek için geliyoruz, bunun için mücadele ediyoruz. 50 yıldır ekonomik krizi bir diğeriyle değiştirdik, 50 yıldır bu ülkede hep ekonomik krizler var. O krizden bu krize bu ülke yoruldu... Biz bu krizleri sonsuza kadar bitirmek için geliyoruz.

 

“Ey dünya 3 Aralık’ı bekle”

 

Bu ülkenin insanı, kimsenin ucuz iş gücü değildir, ülkemiz senin mülteci kampın değildir, toprağımız senin çöp depolama alanın değildir, mahallelerimiz senin uyuşturucu baronlarının fink attığı bataklıklar değildir. Bu karanlığa asla ve asla mahkûm değiliz, mecbur da değiliz. 3 Aralık vizyon toplantısında “ey dünya, seninle teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, demokraside, hayvan haklarında, çevrecilikte iyi olan her şeyle rekabet etmeye geliyoruz” diyeceğiz. Ey dünya! Sana da sesleniyorum, 3 Aralık’ı bekle…

 

“Aklımızla alay ediyorlar”

 

Ülkemize ve şehrimize verecek insana dokunan bir vaadi kalmayan iktidar sahipleri AKP grup başkan vekili Yılmaz Tunç ve AKP İl Başkanı Turhan Kalaycı aklımızla alay ederek sürekli müjde veriyorlar.

Halkımız TÜİK’e göre yüzde 90’lar seviyesinde açıklanan yaşantımızda yüzde 200’e yaklaşan enflasyon ve geçim sıkıntısı içinde inim inim inlerken yaklaşık yüzde 300’lük fiyat artışı ile yeniledikleri Ballı İhalelerle yandaşlarını zengin etmeye devam ediyorlar.

24 Eylül  2021 günü 47 milyon 326 bin TL yaklaşık maliyetle ihaleye çıkartılan,33 milyon 463 bin TL ihale edilen Millet Bahçesi inşaatına başlanmamış ve üstünden bir yıl geçmeden yeniden müjde denilerek ihaleye çıkarılmış.

Üstünden bir yıl geçmemesine rağmen bu kere 31 ekim 2022 tarihinde yüzde 250’lik bir artış oranı ile 118.705.489 TL yaklaşık maliyetle ihaleye çıkmış, önceki ihaleye göre yaklaşık yüzde 300’lük artış oranı ile 97.507.000 TL ye yeniden ihale edilmiştir.

Müjde Bartın halkı yüzde 200 – yüzde 250 – yüzde 300’lük enflasyon altında inleye dur. Bir yıl içinde Yapılan iki ihalede parasal değer olarak iki Millet Bahçesi bedeli kadar paramız bizlerin parası Bu siyasal iktidar tarafından yandaş müteahhitlere peşkeş çekildi.

Çok değerli Bartınlı Hemşehrilerim yine  basından öğrendiğimize göre AKP Grup Başkan Vekili  ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Toplamda 17 kilometrelik Çevre Yolunun 12 km’lik  ilk etabının 2.195.000.000 TL ihale edildiğini müjdeledi.

 

“İhale süreçlerinin de şeffaf bir şekilde açıklanmasını talep ediyoruz”

 

Kapalı kapılar arkasında seçimlere 7 aydan az zaman kalmışken yandaş zengin eden bir ihale daha eski para ile 2 katriliyon  195 triliyon Türk Lirası tutarındaki bu ihalenin ilanı yok, neye göre ihale edildiği ihaleye kimlerin katıldığı belli değil yandaşa verilen tüm ihalelerde olduğu gibi muhtemelen İhale Kanunu’nun 21 B maddesine göre yapılmış adrese teslim bir ihale daha. Müjdeyi verenlerden yapılan bütün bu ihale süreçlerinin de şeffaf bir şekilde açıklanmasını talep ediyoruz.

Yukarıda  bahsettiğim yandaş zengin eden bu projeler hakkında hiçbir bilgimiz yok. Bu projeleri bizlerde görmedik Bartın halkıda görmedi ve bilmiyor. Bizi geçtim Bartın Halkının bilmeye hakkı var. Çıkın ve halka açıklayın hangi yöntemle soyulduğunu.

Bu ay içindeki üçüncü Müjde ise yine aynı ikiliden geldi. AKP grup başkan vekili Yılmaz Tunç ve  AKP İl Başkanı Turhan Kalaycı’dan; yeni yapılan Hastane bünyesinde Anjiyo merkezi açılacak. Teşekkür ediyoruz gerçekten de Bartın halkının buna çok ihtiyacı var ve acilen bu problemin çözülmesi gerekiyor.

 

“Problemlerinin ivedilikle çözülmesine ihtiyacı var”

 

Eğer  bu problemin çözümünde yasal bir engel ve herhangi bir kıstas yoksa ve eğer hastanenin fiziki koşulları da buna imkan veriyorsa neden geçtiğimiz aylarda Bartın’ımızda hizmet vermeye başlayan Özel Hastaneye de gerekli izinlerin verilmesini sağlamıyorsunuz. Samimiyseniz bir an önce bu izinleri verip Bartın halkının bu hizmetten ivedilikle yararlanmasını sağlayabilirsiniz. Hergün onlarca hemşerimizin yollarda helak olmasını engelleyebilirsiniz.

Her geçen gün artan kalp rahatsızlıklarının çözümü konusunda  Bartın halkının Müjdeye değil problemlerinin ivedilikle çözülmesine ihtiyacı var.

 

“Bizler vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye talibiz!”

 

“Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Türkiye’ye; huzuru, bereketi, birlikteliği getireceğiz. Kararlıyız yapacağız! Cumhuriyet Halk Partisi devletin bütçesine değil, vatandaşlarımızın sorunlarına taliptir! Cumhuriyet Halk Partisi devletin bütçesinden malı götürmeye değil, vatandaşın sorunlarını çözmeye taliptir! çözeceğiz! Bütün iftira ve baskılara rağmen başaracağız. İnanın! Çünkü biz vatandaşlarımızı; Görüşü ne olursa olsun, Kimliği ne olursa olsun, İnancı ne olursa olsun, Yaşam tarzı ne olursa olsun seviyoruz. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Hepimizin kendisine güvenmesi gerekiyor.”

 

 

“Şimdi demokrasi zamanı!”

 

Karakaş, Altılı Masa’nın son toplantısında tam mutabakatla kaleme aldığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisini maddeler halinde şu şekilde açıkladı.

1) Seçim barajını %3'e düşüreceğiz.

2) Cumhurbaşkanı bir dönem seçilecek.

3) Cumhurbaşkanı'nın 'Veto Hakkı' kalkacak.

4) Yeni hükümet belirlenmeden, eski hükümet düşemeyecek.

5) Meclis'te kesin hesap komisyonu kurulacak. Ana muhalefet, bütçe denetleyecek.

6) Bakanlar ve Başbakan, Meclis'te hesap verecek.

7) Anayasa'da insan onuru korunacak. Devlet, bunu korumakla yükümlü olacak.

8) Cumhurbaşkanı 7 yıl süreyle partisiz olarak görev yapacak.

9) Yılın belli günleri, Meclis gündemini muhalefet belirleyecek.

10) Mahkeme kararı olmadan, yerel yönetimler görevden uzaklaştırılamayacak.

11) Milletlerarası sözleşmelerden, Cumhurbaşkanı gece yarısı çıkamayacak.

12) Hakimler Kurulu ve Savcılar Kurulu, iki ayrı organ olacak.

13) OHAL, Kanun Hükmünde kararname yetkisi kaldırılacak.

14) Dokunulmazlık kalkması için üye tamsayının salt çoğunluğunu gerekecek.

15) %1 ve üzeri alan partiler mali yardım alabilecek. Hazine yardımının dörtte biri, bu partiler arasında eşit dağıtılacak.

16) Parti kapatma davası açabilmek, TBMM iznine tabii olacak.

17) Devlet, insan hakları ihlallerini önlemekle yükümlü olacak.

18) Yüksek Seçim Kurulu kararlarına karşı AYM'ye bireysel başvuru yolu açılacak.

19) AYM'nin üye sayısı 22'ye çıkarılacak, 4 daireli olarak çalışacak.

20) AYM, bireysel başvurudaki hak ihlali kaynağının kanun maddesi olduğunu tespit ederse kanunu iptal edebilecek.

21) Temel sağlık hizmetlerinden herkesin faydalanması hükme bağlanacak.

22) YÖK, kaldırılacak.

23) RTÜK, özerkleştirilecek.

 

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›