138 hacı adayına sağlık eğitimi

Bartın’dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına aşı yapılarak, sağlık eğitimi verildi. Bartın’dan kutsal topraklara gidecek olan 138 hacı adayının aşıları yapılırken sağlık konusunda dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgilendirildi.
Bu haber 2019-06-21 09:30:54 eklenmiş ve 239 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Sağlık memurları, kadın ve erkek hacı adaylarına, Suudi Arabistan ve Orta Doğu ülkelerinde sıklıkla görülen hastalıklar hakkında bilgiler verdi.


Kutsal topraklarda sağlık yönünden alınması gereken tedbirleri hakkında da bilgilendirme yapan sağlık ekipleri, 138 hacı adayına bölgede uygulayacakları beslenme önerileri ve hijyen kurallarını anlattı.

Eğitimle ilgili bilgiler veren Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, “İlimizde Hac Umre aşıları Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılmaktadır.Bu yıl hacca gidecek vatandaşlarımız için HSGM Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı ve Bartın İl Sağlık Müdürlüğü yazıları doğrultusunda gerekli hazırlıklar ve planlamalar yapılarak gerekli eğitimler ile aşılar 138 hacı adayımıza uygulanmış olup broşür ve bilgi notları sağlanmıştır. Ayrıca ilimiz Hasankadı Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Uzm.Dr.Tuğba Durdu bu yıl görevli hekim olarak Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde kutsal topraklarda görev yapacaktır.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Sağlık Müdürlüğü hacı adayları
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›