Şehirlerarası Yük ve Yolcu Taşıyan Ticari Araçlar İçin Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı

Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulaması başladı. Bartın Valiliği’nden sürücülere kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başlayacağı hatırlatılarak, bu hususta sürücülerin kurallara uymaları istendi.
Bu haber 2022-12-01 14:41:10 eklenmiş ve 372 kez görüntülenmiştir.
 
 
 
Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulaması başladı.
 
Bugün başlayan uygulama 4 ay sürecek, 1 Nisan 2023'te sona erecek.
 
Güvenli ve akıcı bir trafik için sadece zorunluluk kapsamında olan ticari araçlarda değil tüm araçlarda kış lastiği kullanılması öneriliyor.
 
Bu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor.
 

 

Bartın Valiliği’nden kış lastiği uyarısı!

 

Kış lastiği uygulaması ile ilgili Bartın Valiliği’nden yazılı bir açıklama yapılarak sürücülere uyarıldı.

Açıklamada; “01.04.2017 tarihli ve 30025 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’in 5’inci maddesinde; ‘Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiş, il sınırları içerisinde kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır.” hükmü bulunmaktadır. Trafik kazalarının meydana gelmesinde önemli rol oynayan kış mevsimi koşulları ve trafik güvenliğine yönelik olumsuzluklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ortalama sıcaklık verileri dikkate alındığında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla; 23.11.2022 tarihli Valilik Olur’u ile Bartın il sınırları içerisinde 1 Aralık 2022-1 Nisan 2023 tarihleri arasında ticari amaçlı yolcu ve eşya (yük) taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği kullanımı uygun görülmüştür” denildi. 

ETİKETLER : Bartın İçişleri Bakanlığı Bartın Valiliği kış lastiği
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›