Katı Atık Bertaraf Tesisi için müjdeli haber! Temmuz ayı içerisinde ihale edilebilecek

Bartın’da il merkezi ve ilçelerde üretilen evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel katı atıkları bertaraf ederek, değerlendirilebilir kâğıt, karton, plastik, metal ile cam gibi ambalaj atıkların ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı. İLBANK’tan gelen bilgiye göre; Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Temmuz ayı içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Katı Atık Programı (KAP) projesi çerçevesinde yüzde 50’lik kısmı KDV dâhil hibe, yüzde 50’lik kısmı da İLBANK tarafından kredilendirilerek Temmuz ayı içerisinde şuandaki mevzuat değişmediği takdirde ihale edilebileceği kaydedildi.
Bu haber 2019-06-20 12:00:29 eklenmiş ve 388 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 Katı Atık Bertaraf Tesisi için müjdeli bir haber nihayet geldi. Bartın Valiliği’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada proje süreci hakkında detaylı bilgiler de verilerek şöyle denildi:

 

Ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırılacak

 

“İl Mahalli Çevre Kurulunun 11.12.2007 gün ve 92 no’lu kararı ile belirlenen E128C1 pafta Kaman Köyü Mevkiinde bulunan 98 bin 29,94 metrekarelik orman alanının Bartın İli Katı Atık Bertaraf Tesisi için uygun bulunması üzerine, bu alanla ilgili çalışmalara başlanmış ve gerekli müracaatlar yapılmıştır.

Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesinin hayata geçirilmesi sonucunda il merkezi ve ilçelerimizde üretilen evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel katı atıklar bertaraf edilecek olup, değerlendirilebilir kâğıt, karton, plastik, metal ile cam gibi ambalaj atıkları ise ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırılacaktır.

 

Kesin proje çalışmaları başlatıldı

 

Söz konusu proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İLBANK A.Ş. Genel Müdürlüğüne tesise ait bütün proje ve dokümanlar teslim edilerek çalışmaların başlatılması sağlanmıştır.

 

Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapım işi İle ilgili olarak İller Bankası Anonim Şirketi Kesin Proje Hazırlanması işi ihale öncesi 23.10.2018 tarihinde yerinde inceleme yaparak, çalışmalarına başlamıştır. Yapılan ihale sonucunda yüklenici firmaya 27.12.2018 tarihinde yer teslimi yapılarak kesin proje çalışmaları başlatılmıştır. 

 

4. Etap projeler sunuldu

 

Bu kapsamda;1. Etap projeler onaylanmıştır, 2. Etap projeler onaylanmıştır, 3. Etap projeler İLBANK Genel Müdürlüğü’ne sunulmuştur. Genel Müdürlük düzeltmeler istemiş, düzeltmeler yapıldıktan sonra 3. etap projelerini onaylayacaktır. 4. Etap projeler sunulmuştur. İlgili masa projeleri incelemektedir.

 

Temmuz’da ihale edilebilecek

 

İLBANK’tan gelen bilgiye göre Temmuz ayı içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 23.06.2017 tarih ve 8308 sayılı Katı Atık Programı (KAP) projesi çerçevesinde yüzde 50’lik kısmı KDV dâhil hibe, yüzde 50’lik kısmı da İLBANK tarafından kredilendirilerek Temmuz ayı içerisinde şuandaki mevzuat değişmediği takdirde ihale edilebilecektir.

 

Kısa sürede hizmete sunulacak

Kesin projelerin hazırlanmasından sonra İller Bankası A.Ş. tarafından Katı Atık Bertaraf Tesisi Uygulama Projesin ihalesine çıkılarak kısa süre içerisinde Bartın İlimizin hizmetine sunulması planlanmaktadır.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Katı Atık Bertaraf Tesisi
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›