Sağlık için hareket ettiler

Bartın halkını hareketli bir hayata teşvik etmek ve obezite ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hayat Birimi tarafından Bartın Fatih İlkokul ve Ortaokulu’nda “Sağlığın İçin Hareket Et” programı kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Vali Sinan Güner ve protokol üyeleri de sağlıklı yaşam için hareket etti.
Bu haber 2019-06-14 11:42:01 eklenmiş ve 212 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hayat Birimi’nce hareketli bir hayata teşvik etmek ve obezite  ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla program düzenlendi.

 

Fatih İlk ve Ortaokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Bartın Valisi Sinan Güner, eşi Uzm.Dr. Beyhan Güner, Aile ,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Şahin, Gençlik Hizmetleri  ve Spor  İl Müdürü Ali Özdemir , İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Sosyal  İl Güvenlik Müdürü  Ekrem Öztekneci, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Etkinlikte Bartın Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Topluluğu Bartın Yöresi oyunları ,Fatih Ortaokul Beden Eğitim Öğretmeni Çetin Bozkurt  yönetiminde minikler ve büyükler basketbol gösterileri katılımcılardan büyük beğeni ve alkış aldı.

 

Ayrıca Avrupa Kickboks Şampiyonası’nda 1. olan İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen  Müzeyyen Elmas Kara ve Türkiye Şampiyonu ve Avrupa 2.’si olan oğlu Tolga Tuna Kara ve antrenörleri İhsan Arslan ile birlikte gösterilerini sergiledi.

 

Program sonunda Vali Sinan Güner, protokol üyeleri,veli ve öğrenciler esneme ve germe hareketleri yaparken öğrencilerle bir araya gelen Vali Güner, hareketsiz yaşamın, modern toplumlar için en önemli problemlerin başında yer aldığını belirterek hareketli yaşamın ve sporun her zaman yaşamlarının bir parçası olması gerektiği ifade etti.

 

Stantlarda bilgilendirme yapıldı 

 

Ayrıca okul girişinde İl Sağlık MüdürMüdürlük Birimlerine ait bilgilendirme stantları açılırken 112 personeli tarafından  çocuklara ambulans tanıtımı yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, Yeşilay Bartın Şubesi Başkanı Uzm.Dr. Ali Rıza Karakoyun’un katıldığı etkinlikte, sigara kullananlara karbonmonoksit ölçümü yapılarak sigaranın verdiği zararın farkına varılması sağlandı. Broşür, balon ve Yeşilay bilekliği gibi materyaller dağıtıldı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okul girişinde hazırlanan stantlarda yer alan bilgilendirme broşürlerini inceleyen Vali Güner sağlık çalışanlarından bilgi aldı.  

 

ETİKETLER : Bartın Sağlık İçin Hareket Et
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›