4 bin 454 araç kontrol edildi 157 bin 330 TL Trafik İdari Para Cezası kesildi

Bayram tatili süresince Bartın’da denetimlerini arttıran İl Emniyet Müdürlüğü, şehir içi ve bölge trafik sorumluluk alanlarında 4 bin 454 aracı kontrol ederken 452 adet araca 157 bin 330 TL Trafik İdari Para Cezası kesildi. 31 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında Bartın’da 10 yaralamalı trafik kazası meydana gelirken 19 kişi yaralandı.
Bu haber 2019-06-11 14:34:52 eklenmiş ve 314 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bayram öncesinde Bartın’da tedbirlerini ve denetimlerini arttıran Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tatilini tamamlayarak dönüşe geçenler için de denetimlerini aralıksız sürdürdü.

 

31 Mayıs- 11 Haziran tarihleri arasında Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’nce ilimizde gerçekleştirilen denetimlere ilişkin olarak açıklama yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“2019 Yılı Ramazan Bayramı tatili Trafik Tedbirleri kapsamında, Vatandaşlarımızın güvenli bir ortamda seyahetlerini huzur ve güven ortamı içerisinde sağlamak için 31 Mayıs-11 Haziran 2019 tarihleri arasında İlimizde yapılan Trafik kontrol ve denetimlerde; etkin ve yoğun bir denetim gerçekliştirilmesi amacıyla Polis-Jandarma  trafik birimleri ile 5 ayrı gün ve noktada karma ekipler oluşturularak denetimler yapılmıştır. Şehir içi ve Bölge Trafik güzergahında 31 Mayıs- 9 Haziran tarihlerinde Drone ile Havadan trafik denetimleri yapılmış, yapılan denetimlerde 47 araca 12 bin 584 TL Trafik İdari Para Cezası tanzim edilmiştir.

 

Şehir içi ve şehirlerarası otobüs şöförleri üzerinde  sivil trafik personeli tarafından ‘Algılanan Yakalanma Riski Duygusu’nu geliştirmek amacıyla bayram öncesi 31 Mayıs, 1-2 Haziran ve 7-9 Haziran 2019 tarihlerinde Komşu İller arası, İl Merkezi ve  ilçeler arası  yolcu taşıyan araçlar üzerinde 37 adet araç denetlenmiş, 17 araca 2918 SKTK Kural ihlalinden dolayı cezai işlem uygulanmıştır.

 

Hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı bölgelerde radar denetimleri yapıldı

 

Radarla hız denetimleri yapılmış bayram tatili süresince ilimizde 146 araca 46 bin 70 TL Trafik İdari Para Cezası tanzim edilmiştir.

8 Haziran 2019 günü İlimiz Merkez Çatmaca Mevkiinde bir aracın drift atması nedeni ile 2918 SKTK 67/1-d maddesi gereğince 5 bin 10 TL Trafik İdari Para Cezası tanzim edilmiştir.

 

97 araç sürücüsüne eğitim verildi

 

İlimiz Zonguldak-Bartın yol güzergahında bulunan Nef uygulama noktasında bulunan Yaşam Tünelinde 97 adet araç sürücülerine ve yolcularına yönelik trafik konulu bilgilendirme ve eğitim yapılmıştır.

 

Bayram tatili süresince karne dağıtıldı

 

100 Çocuğa Bisiklet Yarışması Kapsamında Genel Müdürlüğümüzce gönderilen Trafik Karneleri 3 Haziran Arefe günü Nef uygulama noktasında Sayın Valimiz ve İl Protokolünün katılımı ile yaklaşık 50 çocuğa Kırmızı Düdük ve Trafik karnesi dağıtılmış ayrıca denetim noktasında durdurulan araç içerisinde bulunan çocuklarada trafik karnesi dağıtılmak suretiyle etkinlik düzenlenmiş, bayram tatili süresince karne dağıtımı yapılmıştır.

 

Kazaların yoğun olduğu yerlerde denetimler arttı

 

Bayram tatili süresince trafik birimlerine genel hizmet birimlerinden personel takviyesi yapılarak ekip sayısı normalin iki katına çıkarılarak kazaların yoğun olduğu güzergahlarda görünür olmaları sağlanarak kazaların yoğun olduğu yerlerde denetimler yapılmıştır.

 

Sürücüler uyarıldı!

 

Maket Model Trafik araçlarının temizliği yapılarak tepe lambaları çalışır vaziyette olması sağlanmıştır.
Ekiplerimiz yapmış olduğu denetimlerde yol kullanıcılarına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik el broşürleri dağıtılmıştır.
İlimiz yolcu terminaline giriş-çıkış yapan bütün otobüs ve şöförleri denetlenerek Emniyet Kemeri gibi diğer konularda gerekli bilgilendirme görevli personelce yapılmıştır.
 Uykusuzluk ve yorgunluk belirtileri görülen sürücülerin denetim noktalarında araç dışında dinlenmeleri sağlanmış, özellikle günün ilk ışıklarının sürücüler üzerinde yarattığı rehavet ile kaza riskinin daha fazla artığından  05.00-07.00 saatleri arasında şöförler araç dışına davet edilmiştir.
Mevsimlik tarım araçları ile ilgili kontroller yapılmış, bu tür araçların 24.00-06.00 saatleri arasında trafiğe çıkışlarına müsaade edilmemiştir.

 

452 araca 157 bin 330 TL ceza kesildi

 

Cep telefonu, Emniyet Kemeri, Hatalı Şerit değiştirme, abart egzoz, uygunsuz ışık kullanımı, Tescil Plakalarının mevzuatta belirtilen stardart ve araç üzerindeki yerinin kontrolü ile Motosiklet denetimi konularında ekiplerimiz denetimlerini artırmışlardır.
Bayram tatili süresince ilimiz Şehir içi ve Bölge Trafik sorumluluk alanlarımızda 4 bin 454 adet araç kontrol edilmiş, 452 adet araca 157 bin 330 TL Trafik İdari Para Ceza Tutanağı tanzim edilmiştir.

 

Meydana gelen 10 kazada 19 kişi yaralandı

 

İlimizde bu tarih aralığında 10 adet yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, 19 vatandaşımız yaralanmıştır.”

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Emniyet Müdürlüğü
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›