Çeşm-i Cihan’da coşku devam ediyor!

Amasra Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve 30 Ağustos 2022 tarihinde Zafer Bayramı’nda Festival Açılış Korteji ve Fener Alayı ile başlayan Amasra Uluslararası Şehir Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor.
Bu haber 2022-09-09 13:40:25 eklenmiş ve 291 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Birbirinden renkli etkinlikleriyle, Amasra Uluslararası Şehir Festivali devam ediyor. 10 Eylül 2022 tarihinde sona erecek olan Amasra Uluslararası Şehir Festivali, müzikten, tiyatroya, pantomimden, sinemaya, resimden, atölyelere , yarışmalara, söyleşilere kadar birçok disiplinde  faaliyet gösteren sanatçı, akademisyen ve katılımcıları kentinde ağırlıyor.

 

 

Ayni zamanda Festival Başkanı olan  Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Amasra halkının sanat kültürü ile yetkinleşmesine aracı olmak, Amasra kentinin bu yolla da bir turizm merkezi olarak gelişmesini sağlamak ve hem ulusal hem de uluslararası bir çekim merkezi olmasına aracılık etmeyi hedefliyoruz” sözlerini kaydetti.

 

 

Senfoni Orkestrasına ve operaya yoğun ilgi

 

 

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Barış Akarsu Kültür Parkı’nda gerçekleştirdiği konsere halk yoğun ilgi gösterdi. Tenor Berk Dalkılıç ve Zeynep Ülbegi tarafından gerçekleşen çoğunluğu Türk Opera Napolitenleri’nden oluşan dinleti halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca yine Amasra Müzesi’nde gerçekleşen ve üç gün süren Yerelden Resim Sevdalıları Canlı Performans Resim Atölyesi sonunda çıkan eserler Barış Temalı Karma Resim ve Seramik Sergisi ile birleşerek Amasra Müzesi’nde sergilenmeye devam ediyor.

 

 

Amasralı’ların ve yerel turistin yoğun ilgisiyle karşılaşan sanatçılar, kent meydanlarında ve sokaklarında etkinliklerini sergiliyorlar. Pantomim Sanatçısı Bülent Develi tarafından 2 gün boyunca süren Mim Atölyesi’nin ardından, sokakta halkın ve özellikle çocukların katılımıyla mim sokak performansı sergilendi.

 

 

Bedesten’de ilk konser!

 

 

Başrollerini Cemal Hünal ve Onur Şenay’ın paylaştığı Katz Sahne Patron oyunu, 4 Eylül’de gerçekleşti.

 

 

6 Eylül 2022 ise saat 21:30’da Küçük Liman mevkiinde gerçekleşen Kardeş Türküler konserine Amasra ve çevre kentlerden katılım yoğun oldu.

 

 

Tarihi öneme sahip Bedesten de 8 Eylül 2022 saat 20:30’da The Riverside Blues Band Konseri’ne ev sahipliği yaptı.

 

 

Amasra Uluslararası Şehir Festivali, 10 Eylül’de (yarın) gerçekleşecek ödül töreni, Badi Gardi Konseri ve Gülten Taranç tarafından çekilen festival belgeselinin gösterimiyle sona erecek.

ETİKETLER : Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›