30 Ağustos’ta başlayacak 12 gün sürecek!

Her üç ayda bir düzenlediği toplantılarla basın mensuplarıyla bir arayan gelen Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır gündemi değerlendirdi. Çakır, “30 Ağustos’ta başlayacak olan ve 12 gün sürecek olan bir Uluslararası şehir festivali yapıyoruz. Programın içeriğinin tamamını zaten sosyal medya ile paylaşacağız” dedi.
Bu haber 2022-08-25 14:52:49 eklenmiş ve 125 kez görüntülenmiştir.

 

“Amasra’ya 6 tur daha gelecek!”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Amasra gündemi ve Belediye çalışmaları ile ilgili konuştu.

 

 

 

 

 

 

“Tarihimizin en kapsamlı yapım işlerinden birini yürüttük”

 

 

Başkan Çakır, en son bir araya gelindiğinde 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladıklarından bahsederek sözlerinin devamında, “8 Mayıs tarihi itibari ile Hükümet Konağı çevresindeki işlerimizi büyük oranda kolayladık. Belki Belediye tarihimizin en kapsamlı yapım işlerinden birini yürüttük bu bölgede. Gelişme bölgemiz olan Kaleşah Mahallesine dair bir bölge. Yaklaşık 2 bin 700 kamyon malzemeyi hafriyat olarak kaldırdık bölgeden. Yine teknik detaylar olmakla beraber anlaşılır şekilde anlatayım 900 kamyon civarı dolgu yaptık. Yaklaşık bin ton asfalt serdik bu bölgede. Bin 100 metrekare 6 santim kalınlığında parke ördük. Bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Enerjisa’nın yaptığı işlerden sonra hem yenileme hem bu işlemle ilgili düzenleme işleri kapsamında 2 bin 500 kare 8 santimlik kilit parke imalatı başladı. Bunun karşılığı yine 600 metre tül bordürde örülmeye devam ediyor.

 

 

İrsale hattı yenilendi!

 

 

Onun dışında kentimizde önemli bir mesele ne için söylüyorum bunu? Malum Amasra’nın hepiniz biliyorsunuz kayıtlı nüfusu 6 bin 600 ama yaz günü bunun 10 katı 12 katı hemşerimizi, misafirimizi ağırlıyoruz. Bu nedenle yaz sezonuna hazırlık olarak Uğurlar Köyü bölgesinde tüm irsale hattımızı yeniledik.

 

 

“Bizim için önemli bir çalışmaydı”

 

 

Yine kentimiz açısından en önemli başlıklardan biri göreve geldiğimiz günden beri önemsediğimiz Kültürel miras başlığı altında ulusal fuara katılım sağladık Amasra’mızın hem akademi çevrelerinde hem de bu konuyla ilgili iş yapan firmalar ve kitle örgütleriyle bir araya gelmesini sağladık. Bizim için önemli bir çalışmaydı.

 

 

“Gururumuza ödülünü takdim ettik”

 

 

Yine 4 Haziran günü gururumuz Bartınlı kardeşimiz Şennur Demirin ödülünü takdim ettim. Amasra’da ve sonrasında Gençlik konseri yaptık. 17 Mayıs tarihi itibari ile de kentimizde görev yapan eski valimiz sayın Sinan Güner’in vedasını yaptık.

 

 

19 Mayıs törenlerinde yine Amasra’mıza yakışır şekilde Kurtuluş Savaşımızın başlangıç tarihiyle ilgili etkinliklerimizi yaptık.

 

 

24 Mayıs tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik.

 

 

“Kentimiz için önemli bir adım”

 

 

Buradan da bir müjdeyi paylaşmak isterim, Eylül ayı içerisinde kentimizin su meselesiyle ilgili önemli bir adım atıyoruz. Sondaj çalışmalarımız başlayacak. Jeoradar çalışmasını yaptığımız olası su kaynaklarımızın debisini ve kalitesini ancak sondajdan sonra göreceğiz. Ancak sondaj çalışmasına başlıyoruz. Kentimiz için önemli bir adım.

 

 

“Konserler, etkinlikler…”

 

 

Bunun dışında 6 Haziran tarihinde Amasra Belediyemizin bünyesinde kurulmuş olan Türk Sanat Müziği koromuzla birlikte konserimizi yaptık. 15 Haziran tarihinde de kentimizde mezun olan lise öğrencilerimizin mezuniyet törenlerine katıldık. Kendilerine yaşamlarında başarılar diledik.

 

 

“İnsan hakları temelli proje”

 

 

20 Haziran tarihinde İsveç Kalkınma Ajansının 6 ülkeden ekiplerle ki Türkiye’den İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Amasra Belediyesinin katılımcısı olduğu bir çalıştaya insan hakları temelli proje eğitimi çalışmalarına katıldık İzmir’de. Bizim ana başlığımızda toplumsal cinsiyet eşitliğiydi.

 

 

“Protokol imzalandı!”

 

 

26 Haziran tarihinde bizim için yine önemli bir iş yaptık. Eskişehir ilimizin ki Belediyecilik anlayışıyla örnek illerimizden Tepebaşı Belediyesiyle kardeşlik protokolünü imzaladık. Her yıl olduğu gibi bayram öncesi yine her iki şehirdeki mezarlığımızda rahmetlilerimizin anısına Yasin okuduk ve daha sonrasında Kurban Bayramı’nda hemşerilerimizle protokolde bayramlaşmalarımızı yaptık” dedi.

 

 

8 Temmuz tarihinde Belediyenin katkılarıyla yelken kulübümünün katkılarıyla datrali ekibini ağırladıklarından bahseden Çakır, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Amasra’ya 6 tur daha!”

 

 

“3 Ağustos hepimizin de bildiği üzere önemli bir milattı Amasra için. Ulaştırma Bakanlığımızca alt yapısı bitirilmiş olan yolcu limanımın geldiğimizden beri uğraştığımız bir işti. Daha önceki toplantılarımızda da ifade ettik. Kentin önünü açacak en önemli işlerden bir tanesi. İlk kruvaziyer gemimizi ağırladık. Gemimizle ilgilide şöyle bilgi paylaşabilirim. Astoria Grande adlı gemi bu sene 6 tur daha yapacak Amasra’ya. Toplamda 7 turla 2022’yi kapatacağız. 2023 yılı içinde değişkenlik gösteriyor. 16-13 rezervasyonumuz var. Yine kentimizde Rusya’dan gelen bu geminin yanı sıra Avrupa merkezli acentalarla da gemilerle de görüşmelerimiz sürüyor. Daha önceki o gün yaptığımız açıklamada da söylediğimiz üzere sadece Amasra için değil bölgemiz için, Bartın için, ya da bu yakın güzergâhta kruvaziyerle gelen yolcuların ulaşabileceği yakınlıkta ki tüm destinasyonla ilgili bir müjde, bölgemize ciddi döviz girdisi sağlayacak.

 

 

“Önemli uğrak noktalarından birisi olacak”

 

 

Kentimizde de şu yönüyle de ekstra önemli bizim için otopark ihtiyacı yaratmayan, konaklama kapasitemizi biliyorsunuz Temmuz-Ağustos aylarında yüzde yüz dolu. Konaklama kapasitemizi de yormayan kenti direk döviz bırakan önemli bir çaba. Bununla ilgili de hem liman ülke amirliğine hem Amasra liman işletme şefliğine de teşekkür etmemiz lazım. Şahsen bende firmanın Rusya partnerlerine ulaşarak bu sene gelmesinde önemli çaba gösterdim. Bundan sonrada belki yıllarca Amasra’ kruvaziyer turların, yatların önemli uğrak noktalarından birisi olacak. Bölgemize, ilçemize hayırlı olsun diyelim.

 

 

“26 İlden sporcu geldi!”

 

 

7 Ağustos tarihinde Türkiye Jujitsu federasyonuyla birlikte toplam 3 branşta Türkiye şampiyonası ya da kemer maçlarına organize ettik belediyemizin desteğiyle müsabakaları burada yapılmış oldu. 26 ilden de sporcularımız geldi. Yurtdışından gelen sporcularımızda vardı. Amasra’nın spor, kültür, sanat hayatına dair önemli adımlardan bir tanesiydi.

 

 

“4 gün boyunca konserler düzenlendi”

 

 

Yine 13 Ağustos tarih itibariyle Kültür Bakanlığımızın ekipleri Amasra kaymakamlığımızın organizasyonu Belediyemizin de destekleriyle konserler düzenlendi 4 gün boyunca. Bu kültür sanat hayatımıza destek veren Bakanlık, güzel sanatlar genel müdürlüğüne de emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz.”

 

 

“Tüm desteğimizi veriyoruz”

 

 

Başkan Çakır, Amasra önemli gelişmelerden bir tanesinin de kurtarma kazılarının başladığından söz ederek, “zaman zaman belediye sitesinden de görsellerini paylaşıyoruz. Çok değerli neden? Biz bilinen 4 bin yıllık mirasıyla Amasra’nın bu yönünün öne çıkarılması gerektiğini her zaman söylüyoruz. Bu kurtarma kazısı sonrası buradaki tarihi varlıklarımızı ayağa kaldırmak, bu yönüyle de Amasra’ya değer katmak Belediye olarak tüm desteğimizi veriyoruz.

 

 

Turizm başlığında ödül alındı!

 

 

Yine aşure etkinlikleri kapsamında dün biz aşuremizi dağıttık. Genel maden iş sendikasının yaptığı programlarına vaktimiz müsait oldukça katıldık. 19 Ağustos tarihinde biraz önce saydığım kruvaziyer gemisi, kültürel miras fuarı üzerinden ilçemizin turizme katkılarımız dolayısıyla kentte başkan ödül töreninde turizm başlığında ödül aldık.

 

 

“Her zaman buradayız”

 

 

Yine önemli etkinliğimizden, biz zaman zaman bir araya geldik ama toplu halde gelemediğimiz süre içerisinde bir sel afeti yaşadık. Buradan geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ama belediye olarak da ilimizin tüm bölgelerinde nerede ihtiyaç varsa tüm araç parkımızla, personelimizle, büyük şehirlerden gelen ekiplere lojistik destek vererek selde mağdur olan insanlarımızın, işletmelerimizin yardımına koştuk. Devamında da her zaman buradayız.

 

 

Düzenlemeler yapılacak

 

 

Devamında neler yapmayı planlıyoruz, buraya gelirken geçtiğimiz Amasra Öğretmenevi, Çeşmi Cihandan Northdoor’a doğru gelen caddemizin adı Turgut Işık caddesi. Bu caddede son baharda kırmızı rengini sağlayan tuğlalarla bir rehabilitasyon çalışması yapacağız. Yine barış akarsu kültür parkımızdan geçici terminal alanına kadar olan bölgede kardeş belediyemiz Çankaya destekleriyle ciddi bir peyzaj düzenleme çalışması yapacağız.

 

 

“Nisan ayında ilk kazma vurulacak”

 

 

Yine doğalgaz kentimizde en çok sorulan sorulardan bir tanesi. Bizimde göreve geldiğimiz günden beri koşturduğumuz meselelerden bir tanesi. İl kültür turizmden aldığımız konaklama verilerini böldüğümüzde 2019’da bile bizim 23 bin 200 diye. Yine çabamız devam ediyor. Şu anda kesinleşmemekle beraber yüzde 99 diyebileceğimiz şu bilgiyi paylaşabilirim. 2022 yılsonunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’dan lisansı alacak dağıtım firmamız. 2023 nisan ayında ilk kazma vurulacak. Umarım ekonomik ya da siyasi istikrarsızlık nedeniyle daha geriye atılmasın. Çünkü sizlerde biliyorsunuz en ciddi meselelerimizden bir tanesi enerji. Fiyatlarla belediyemiz baş edemiyor. Ciddi zorluk yaşıyoruz. Bu konuda gayretimiz devam ediyor. Destek içinde görüşmelerimizi devam ettiriyoruz.

 

 

30 Ağustos’ta başlayacak 12 gün sürecek!

 

 

Yine bizim için en önemlisi 30 Ağustos’ta başlayacak olan ve 12 gün sürecek olan bir Uluslararası şehir festivali yapıyoruz. Programın içeriğinin tamamını zaten sosyal medya ile paylaşacağız. Ama bizim için en değerli yanı şuydu; Temmuz- Ağustos ayının dışına taşıyıp Eylül ayını kapsayan etkinliklerle özellikle ilimizle ilçemizle böyle bir dünyada var. Yarışmalar, sinema gösterimleri, mim sanatı, kukla yapımı, mask yapımı bunla ilgili gösteriler düzenlenmesi, yine devlet opera ve bale ekibinden dinleti yine kardeş belediyemiz dünyada ilk ve tek tepebaşının dünyada ilk ve tek çocuk senfoni orkestrası bizlerle birlikte olacak. Konserlerimiz olacak. Amasra’nın değişik bölgelerinde resim yapan, canlandırma yapan sanatçılarımızla bir arada olacağız. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyemizin tiyatrolarından hayat der gülümserim oyununu sergileyeceğiz. Bunların içerisinde spor etkinlikleri de var. Barış temalı bir karma resim sergimiz olacak. Akademisyenlerimizin katıldığı. Tamamını daha sonra paylaşırız. Çok sayıda atölyemiz olacak. Kültür seferberliğiyle ilgili bir çalıştayımız olacak. Finalini de 80’ler 90’lar müzikleriyle DJ olacak.

 

 

“Yol yapımına başlanacak!”

 

 

Ak Parti Milletvekilimiz Yılmaz Bey, Grup başkanvekili olduktan sonra, Aysu milletvekilimizle hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde konuştuk. Karayollarının da desteği ile eylül ayı içerisinde bahsettiğimiz bölgede yol yapımına başlanacak, direk iki vekilimizin sahipliğinde görüşmemizi yaptık. Yine biraz önce söylediğim ekonomik ya da siyasi istikrarsızlık nedeniyle ertelenebilir mi? Ama en son ben ilgililerin tamamıyla da birebir görüşmeler yaptım taşeron firma bölge müdürlüğü, durum bu merkezde karayollarının da desteği ile eylül ayı içerisinde Bahsettiğimiz bölgede yol yapımına başlayacağız.

 

 

“Yabancı turist sayımız artacak”

 

 

Kurvaziyer sayesinde yabancı turist sayımız artacak. UNESCO meselesi ile ilgili de, Türkiye’nin ilk rota başvurusunun içerisinde Amasra. Yani tarihi Ceneviz kentleri ile birlikte Amasra. 7 tane kaleli surlu yerleşim yerinin bir parçası. Dolayısıyla tek başımıza aday değiliz aslında. UNESCO geçici miras listesinde bulunma nedenimiz de sadece Amasra Kalemiz değil. Bu yönüyle de aslında UNESCO açısından da değerli. Rota anlamında bir tarihi kültürel miras işaretlemesi. Bu konuda tabii ki belediyemiz elinden geleni yapıyor.

 

 

“Ciddi ve kapsamlı çalışma yapılması gerekiyor”

 

 

Kalemizin temizliği bitti ve ışıklandırma anlamında da belediye olarak yaptığımız işler var. Müze denetiminde yine kale güzergâhında düzenlemeler, çalışmalar yapıyoruz ancak ciddi ve kapsamlı çalışma yapılması gerekiyor. Yine ilçe kaymakamımızın da bulunduğu müzeler genel müdürümüzün ziyaretinde konuşulan başlıkları söyleyeyim. Kalemizin tamamında bitki temizliği ile ilgili bir sonuç çıkaracağını ifade etti. Burada da daha önce tartışılan konular, koruma amaçlı imar planında bir ihtiyaç vardı. Belediyemiz de bunu halletti. Ancak alanda hala daha özel mülkiyetler var. Bu özel mülkiyetlerden muhafakatname topluyoruz şuanlık muhtarlarımız aracılığıyla. Bunu bitirdikten sonra tüm kalemiz için, bitki temizliği ya da iyileştirme gereken alanlarla ilgili çalışma yapılacak daha önce konuştuğumuz Boztepe altında kale surlarının altında kırılan kaya bölümüyle ilgili de ulaştırma bakanlığımız ihale sürecini tamamladı. Yapım sürecindeyiz.

 

 

“Yürütülmesi gereken bir süreç”

 

 

Bunun dışında da biliyorsunuz orada tarihi bir cenova şatomuz var. Bunlar biraz daha uzun işler. Belediye olarak şunu açıklıkla ifade ediyoruz. Biraz önce de ifade ettiğim gibi zaten bu yönümüzü ortaya çıkarmak için, akademi ve kitle örgütleriyle UNESCO ile kültür bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda mutlaka ama mutlaka bakanlığın ve il müdürlüğünün de yoğun çabasıyla yürütülmesi gereken bir süreç”.

 

 

Başkan Çakır konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

“Süreci takip ediyoruz”

 

 

Amasra büyük limanda küçük tekneler için denizin içerisinde bir yapı vardı. Fakat liman inşaatından sonra bu yapıya yer verilmedi. Teknesi olan vatandaşlardan bunun bir ihtiyaç olduğu yönünde beklentiler tarafımıza sıklıkla iletiliyor buna dair bir çalışma olacak mı?

 

 

Çakır, “Yüzer iskelemizden bahsediyorsunuz. Yine ulaştırma bakanlığımızca yapılmış. Ancak Karadeniz’e çok uyumlu olmayan ciddi tahrip iskele diyelim. Yat limanı. Bunun yerine kazıklısının yapılması ve şu anda üzerinde bulunduğumuz liman geri sahası dediğimiz mendirek rehabilitasyonu esnasında ciddi bir yıpranan zeminle ilgili, ulaştırma bakanlığına dosyalarımızı götürdük belediye olarak. Yani bu bahsettiğiniz iskelenin kazıklı şekilde yapılması aynı zamanda zemini ile de ilgili süreci takip ediyoruz” dedi.

 

 

“Rutin işlem”

 

 

Esnafların hesaplarına bloke koymaya devam ediliyor mu? Böyle iddialar var neler düşünüyorsunuz?

 

 

Doğrudur. İddia değil, ben söyleyeyim direk Belediye Başkanı olarak. Pandemi döneminde esnafımıza ya da hemşerilerimize herhangi bir biçimde böyle bir işlem yapmadık. Ancak Amasra Belediye Başkanı veya siz de olsanız, kurumun alacaklarını takip etmek gibi bir yasal yükümlülüğümüz var. Burada da ne yapıyoruz. Örnek olarak kira borcu olabilir. İlan veya reklam olabilir. Belediyeye ödemesi gereken borçları uzunca süre ödemeyen esnaflarımıza önce, esnaf ya da hemşerimize ödeme emri gider. Şu kadar süre içerisinde ödeyin diye. O süre içerisinde de ödenmezse hesaplarına bloke yani alacağımızı tahsis edebilme adına bloke koyulur. Bu da Türkiye’nin her belediyesinde ya da maliye vergi daireleri üzerinden, devlet üzerinden de yürütülen rutin işlemdir.”

 

 

“Geldiğimiz günden beri uğraşıyoruz”

 

 

Amasra belediyesi yıllardır SGK borçlarıyla vergi borçlarıyla sürekli gündeme gelen bir belediye. Şimdi siz esnafa bloke koymak zorundasınız, devlette sizin hesaplarınıza ve taşınmazlarınıza da bloke koyuyor. Vatandaş bir taraftan kendi gözüyle bakıyor ama belediyenin gözüyle bakmıyor. SSK işte devlete olan borçları, hizmet verebilmek için, Amasra sürekli kalabalıklaşıyor. Bunun için ne yapmak gerekir?

 

 

Recai Çakır; “Daha önce konuştuğumuz bir konu,6 bin 98 kişi 2021’in sonu itibariyle Amasra’nın nüfusu. Biz bu 6 bin 98 sayısına göre merkezi bütçeden payımızı alıyoruz. Sonra da bunun on katına on iki katına hizmet veriyoruz. Sadece bunu yapan Amasra belediyesi değil. Turistik belediyelerin tamamı için sorun bu. Ve bu ancak ve ancak meclis yoluyla, kanuni düzenlemeyle çözülebilir bir mesele. En azından merkezi bütçeden alacağımız payla ilgili söylüyorum. Bir de zaten bütün belediyelerin Turistik olsun, olmasın yıllar içerisinde merkezi bütçeden aldığı pay gittikçe düştü. Yüzde 13’lerden yüzde 6’lara 3’lere kadar düştü. Mesela Amasra’nın şöyle söyleyebiliriz. İlk Amasra’da toplanan toplam verginin 0,75’i Amasra’ya gelir. Normalde yüzde 1,5 olması lazım.0,75’i de eski borçlar nedeniyle bloke ile kesildiği için her 100 TL’nin sıfırı ile 75 kuruşu Amasra belediyesine geliyor. Bu şartlarda evet çark çevirmek kolay değil. Bu bizim irademiz dışında bir olay. Peki, irademizde olan bölüm nedir? Gelirleri artırmak, masrafları azaltmak. Biraz önce anlattığım sondaj meselesi masrafları azaltmak için çok önemli bir adım. Yine bir güneş enerjisi santrali için ön onay aldığımız alanımız var. Bu masrafları azaltmak için çok iyi bir adım. Gelirleri artırmak için de alacaklarımızı takip etmek zorundayız. Fiyatlarımızı güncellemek zorundayız. Zaman zaman örneğin Amasra’da otopark fiyatları ile ilgili de serzenişler duyuyoruz. Ama Türkiye2nin birçok turistik bölgesine göre son derece uygun olduğunu diyebiliriz. Amasra belediyesi ancak böyle faaliyetler aracılığıyla on katına çıkan nüfusa hizmet vermek için kaynak toplayabiliyor. Bunu açıklıkla ifade etmek lazım. Kurvaziyerden bahsettik. Geldiğim günden bu yana uğraşıyoruz belediye yönetimi olarak. Pandemi ve Rusya- Ukrayna gerginliği nedeniyle düşük yoğunluklu gitse de bahsettiğimiz soruna bizim irademiz dâhilindeki en önemli çözümlerden bir tanesi” diye belirtti.

 

 

“Çağrı yaptık”

 

 

Eğitimde dönem başlıyor, Bartın Üniversitesi Öğrencileri için yeterli imkân sağlandıktan sonra Amasra’da konaklatılması ile ilgili çalışmanız var mı?

 

 

“Geçen yıl böyle bir çağrı yağmıştık. Hatta hem belediye sitemizde hem Üniversiteden arkadaşları, konseyi de buraya çağırmıştık. Bu sene de devamını getireceğiz. Aslında hedefimiz şu, Amasra’da yaz sezonunda yetmeyen ama ciddi bir konaklama kapasitesi var. Üniversite öğrencilerimizle Amasra’yı buluşturmak adına aracılık edeceğiz. Geçen yıl işletmelerimizden fiyatlarımızı da almıştık. Öğrencilerimize indirimli. Hatta sloganımızda şuydu, ‘Müşteri değil, öğrencisiniz, bizim çocuğumuzsunuz’ bu sene de bunun devamını getireceğiz.”

 

 

“Birlikte karar veririz”

 

 

Amasra kaymakamlığı bitti ve şuan hükümet konağı oraya taşındı. Amasra’nın hemen merkezinde Amasra Kaymakamlığı’nın eski binası, bu bina şuan il kültür müdürlüğüne kütüphane olarak verilmiş. Sizin de belediye olarak kütüphaneniz var. Sizin kütüphanenize Amasra’dan 2 ya da 3 kişi geliyor. Amasra’nın tam göbeğinde merkezinde eski kaymakamlık merkezi,2-3 kişi kitap okuyor burada ve belediyenin kütüphanesinden faydalanabiliyor. Neden orası kütüphane oldu ve sizin bu konuyla ilgili bir girişiminiz oldu mu?

 

 

Çakır, “Biz burayı aslında Kent müzesi yapmak adına sözlü olarak da yazılı olarak da talep ettik. Ancak hazineye yani devlete ait bir alan ve bina. Bu konuda böyle bir inisiyatif geliştirdiler. Bende şunu söyleyeyim, Kent müzesi olması daha iyi işlevsel olması açısından değerliydi. Amasra’mızda müzemiz var. Çok da değerli. Gelenlerin ciddi bir bölümünü ziyarete çağırıyoruz veya ziyaret ediyorlar. Kentin, geçmişini anlatan bir müze olması bizim için önemliydi. Umarım bunu başka bir alanda bunu var ederiz. Kütüphane konusunda da şunu söyleyebilirim. Bunu tabi ki meclisimizde de değerlendiririz. Muhtarlarımızla da değerlendiririz ama kentimizde iki tane kütüphane bulundurmaktansa burada bizim talebimiz yerine gelmedi. Bir kütüphane varlığımızın bir bölümünü buraya aktarıp, sonuçta Amasra halkına ve Amasra’yı ziyaret edenlere hizmet edecek. Kütüphanemizi de kamu yararı adına başka bir şekilde değerlendirebiliriz. Bu konu ile ilgili de önerileriniz olur. Birlikte karar veririz” ifadelerini kullandı.

 

 

ETİKETLER : Amasra Belediyesi Recai Çakır
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›