Lisansüstü başvuruları başladı!

Bartın Üniversitesi’nde (BARÜ) lisansüstü eğitim yapmak isteyen öğrenciler için başvurular başladı. Başvuru kılavuzu internet sitesi aracılığı ile paylaşıldı.
Bu haber 2022-08-09 12:38:14 eklenmiş ve 80 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesi’nde (BARÜ) lisansüstü eğitim yapmak isteyen öğrenciler için başvurular başladı. Başvurular 19 Ağustos 2022’de sona erecek.

 

 

Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı yayımlandı!

 

 

BARÜ, 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Lisansüstü Öğrenci Alım İlanını yayımladı. BARÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün Anabilim Dallarına 2022-2023 Akademik Yılı Güz Yarıyılında lisanüstü alınacak öğrenciler için Adayların 8 Ağustos-19 Ağustos 2022 tarihleri arasında https://ubys.bartin.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=2 adresinde yer alan online başvuru formuna bilgilerini doğru şekilde girerek doldurmaları gerekiyor.

 

 

Başvuru sırasında, eksik ya da hatalı beyanda bulunan adayların kesin kayıt işlemlerinin yapılmayacağına dikkat çekilen açıklamada, adayların her program türü için bir başvuru (en fazla bir tezli yüksek lisans, bir tezsiz yüksek lisans ve bir doktora programına) yapabileceklerinin altı çiziliyor.

 

 

36 Tezli Yüksek Lisans Programı

 

 

Açıklamaya göre; BARÜ’de bu yıl 36 Tezli Yüksek Lisans Programı’nda, 1 Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nda, 5 Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nda ve 10 Doktora Programı’nda lisansüstü eğitim verilecek.

 

 

Sözkonusu lisansüstü eğitim programları şunlar:

 

 

Tezli Yüksek Lisans Programları: Akıllı Sistemler Mühendisliği (Disiplinlerarası), Arkeoloji, Beden Eğitimi ve Spor, Bilgi ve Lojistik Yönetimi (Disiplinlerarası), Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Biyoteknoloji, Bölgesel Kalkınma İktisadı (Disiplinlerarası), Çağdaş Türkçe Lehçeleri ve Edebiyatları, Eğitim Programları ve Öğretim, Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Programı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Felsefe, Din Bilimleri, Resim-İş Eğitimi, Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği, İnşaat Mühendisliği, Matematik, İşletme, Muhasebe ve Finansman, Makine Mühendisliği, Matematik Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Orman Endüstri Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Sosyoloji, Tarih, Sınıf Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Temel İslam Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Eğitimi, Yabancılara Türkçe Öğretimi (Disiplinlerarası), Yönetim Bilişim Sistemleri

 

 

Tezsiz Yüksek Lisans Programları: Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi (I. Ve II. Eğitim)

 

 

Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları: Girişimcilik, İşletme, Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri

 

 

Doktora Programları: Eğitim Programları ve Öğretim, Felsefe, İnşaat Mühendisliği, İşletme, Makine Mühendisliği, Matematik, Orman Endüstri Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Türk Dili ve Edebiyatı

 

ETİKETLER : Bartın Üniversitesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›