BAKKA uzman alımı yapacak!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinin kalkınması ve gelişmesine hizmet etmek isteyen, yeniliğe ve gelişime açık, yetenekli, dinamik, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, kendine güvenen, iletişime açık, pozitif düşünen, üretken, değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilen ve seyahat engeli olmayan 2 uzman alımı yapılacak. Başvurular, 22 Ağustos 2022 tarihinden başlayarak 2 Eylül 2022 tarihi saat 23.59'a kadar “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” internet adresinde bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Sınav Başvuru bağlantısından yapılacak.
Bu haber 2022-08-08 09:48:12 eklenmiş ve 88 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) 15.07.2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 29.05.2019 tarihli ve 30788 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde; Bartın, Karabük ve Zonguldak’ı kapsayan TR81 Bölgesinin kalkınması ve gelişmesine hizmet etmek isteyen, yeniliğe ve gelişime açık, yetenekli, dinamik, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, kendine güvenen, iletişime açık, pozitif düşünen, üretken, değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilen ve seyahat engeli olmayan 2 uzman alımı yapılacak.

 

 

Merkezi Zonguldak’ta bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının faaliyet alanını Bartın, Karabük ve Zonguldak illeri oluşturduğu için bu nedenle, sınavda başarılı olan adaylar bu illerden Ajansın uygun göreceği herhangi birinde çalışmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılacak.

 

 

Sınava katılma şartları

 

 

Sınava katılacak olan adaylarda; Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmış olmak, görevin devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, en az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının hukuk, sosyoloji, istatistik, İİBF-SBF, şehir ve bölge planlama, mimarlık ve mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak, son başvuru tarihinden önceki 5 yıl içinde İngilizce dilinden YDS’den “C” düzeyinde veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliği bulunan başka bir sınavdan asgari “C” düzeyine karşılık gelen puanın eşdeğerini sağlayan belgeye son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak, 2020 veya 2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) mezun oldukları öğrenim dalları itibarıyla belirtilen puan türlerinden asgari 80 puan almış olmak şartları aranıyor.

 

 

Başvurular 2 Eylül’de sona erecek!

 

 

Başvurular, 22 Ağustos 2022 tarihinden başlayarak 2 Eylül 2022 tarihi saat 23.59'a kadar “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” internet adresinde bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Sınav Başvuru bağlantısından yapılacak.

 

 

Adayların, belirtilen sınav katılma şartlarını ve tercih nedenlerini kanıtlayıcı bilgi ve belgeleri elektronik ortamda taratıp başvuru formunun ilgili bölümlerine eklemeleri gerekiyor. Sadece elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olup ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile elden, e-posta veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

 

 

Başvuruların değerlendirilmesi ve sınava çağrı

 

 

Ajansa yapılan başvuruların sıralaması, KPSS puanı, YDS puanı ve ilanda belirtilen diğer tercih alanları bakımından Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği’nde belirtilen değerlendirme kriterleri doğrultusunda Genel Sekreterlikçe yapılacak. Puan sıralaması listesinden, alım yapılacak ve bu ilanda belirtilen öğrenim dallarının/dal grubunun her biri için belirlenen pozisyon sayısının beş katı aday çağrılacak şekilde, yarışma sınavına katılabilecekler belirlenip ve Ajansın internet sitesinde ilan edilecek.

 

 

İkinci yabancı dile ilişkin sınav ilanında belirtilen asgari YDS veya eşdeğerliliği bulunan sınav puanları dikkate alınacak. Başvurulan pozisyon için ilanda tercih nedeni olarak belirtilen bilgi, deneyim veya sertifikayı belgelendirmesi gerekecek. Bu tercih sebebine dair birden fazla belgeye sahip olma bu alanın adayın toplam puanlamasındaki ağırlığını değiştirmeyecek.

 

 

Değerlendirme sonucu puanı son sıradaki aday ile eşit olan adaylar da yarışma sınavına davet edilecek. Ancak, sınava katılabileceği tespit edilmiş olup isimleri ilan olunan adaylardan, daha sonra sınava katılma şartlarını taşımadığı tespit edilenler ile gerçeğe aykırı bilgi verdiği veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı belirlenen kişiler yarışma sınavına alınmayacak. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları geçersiz sayılacak ve bunlarla sözleşme yapılmayacak. Bu gibi durumları tespit edilenlerle sözleşme yapılmış olsa dahi sözleşmeleri feshedilecek.

 

 

Yarışma sınavı daveti, Ajansın internet sitesinden yapılacağından adaylara tebligat yapılmayacak. Ayrıca adaylar sonuçlarını Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecek. Sınav başvurularına ilişkin olarak yapılan itirazlar, Yönetim Kurulu başkanı tarafından itiraz tarihinden itibaren 5 gün içinde belirlenecek 3 kişilik bir komisyon tarafından en geç bir hafta içerisinde sonuçlandırılacak. Bu süre, incelemenin zorunlu kılması halinde en fazla 15 güne kadar uzatılabilecek.

 

 

ETİKETLER : BAKKA
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›