Aile Hekiminizi Erken Tanıyın!

Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıklı Bir Yaşam İçin “Aile Hekiminizi Erken Tanıyın” İletişim Kampanyası başlatıldı. Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, sağlığın korunması, erken teşhis ve tanı için yılda en az bir defa aile hekiminin ziyaret edilmesi gerektiğini belirtti.
Bu haber 2018-12-19 16:29:17 eklenmiş ve 444 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıklı bir yaşam için “Aile Hekiminizi Erken Tanıyın” İletişim Kampanyası başlatıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce aile hekimliğine erişimi arttırmak amacıyla “Aile Hekiminizi Erken Tanıyın” kampanyası tüm Türkiye’de ve eş zamanlı olarak Bartın’da da başladı.

 

Sağlığın korunması, erken teşhis ve tanı için yılda en az bir defa aile hekiminin ziyaret edilmesi gerektiğini belirten Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, “Günümüzde sağlığın korunması anlayışı gittikçe sağlığın teşviki ve geliştirilmesi anlayışına doğru ilerlemiştir. Halk sağlığında açısından tek tek bireyleri hastalandıklarında tedavi etmektense hastalanmadan önce bireylerin sağlığı ile ilgilenmek ve onların sağlıklarını korumak esastır. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin çağdaş bir yaklaşımla yeniden düzenlenip yaygınlaştırılması ve tüm toplum bireyleri tarafından tercih edilebilir şekilde sunulması sağlanmak amacıyla Aile Hekimliği Uygulaması ile birinci basamak sağlık hizmetleri sağlık sitemi içinde hakkettiği öneme kavuşmuştur. Toplum gündemine yeni iki kurum, Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Merkezi olguları girmiştir. Toplum değişim içindedir. Toplumun ve bireylerin sağlık hizmetinden beklentileri sürekli değişmekte ve yükselmektedir. Bu nedenle sağlık hizmet sunumu da sürekli bir değişim içerisinde olmak durumundadır. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıklı bir yaşam için ‘Aile Hekiminizi erken Tanıyın’ iletişim kampanyası başlatıldı. Sağlığımızın korunması, erken tanı için yılda en az bir defa Aile Hekimini ziyaret etmek gerekir.” dedi.

 

Birçok sağlık hizmeti veriliyor

 

Aile Sağlığı Merkezi’nde verilen sağlık hizmetleri hakkında da bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Koç, “Aile Sağlığı Merkezleri’nde koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında; gebe ve lohusa muayene ve takibi, bebek ve çocuk muayene ve takibi, aşılama ve bağışıklama hizmetleri, meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserine yönelik tarama ve takipler, obezite takibi, hipertansiyon ve şeker hastalığı  gibi kronik hastalıkların tarama ve tedavisi, üreme sağlığı hizmetleri, her türlü  sağlık sorunu için  danışmanlık ve rehberlik hizmetleri verilmektedir. Teşhis ve tedavi hizmetleri kapsamında; yaşa  özel muayene, teşhis ve tedavi hizmetleri, laboratuvar hizmetleri, evde takibi zorunlu olan engelli, yaşlı, yatalak hastalara evde sağlık hizmetleri sunumu verilmektedir.” diye konuştu.

 

Aile hekimimizi nasıl öğrenebiliriz?

 

Dr. Koç, vatandaşların aile hekimini nasıl öğreneceği hususunda ise “İl Sağlık müdürlüğü ve toplum sağlığı merkezleri ile aile sağlığı merkezlerinden, e-devlet ve e-nabız üzerinden elektronik  ortamda  öğrenilebilir. Aile hekimi değişikliği ise hizmet almak istediğiniz aile hekimi, toplum sağlığı merkezi ve il sağlık müdürlüğüne  bizzat başvurarak veya ‘www.turkiye.gov.tr’ internet adresinden ve e-nabız uygulamasını kullanarak elektronik ortamda aile hekimi değiştirilebilir. Şuan için ikametiniz değiştiğinde Sağlık Bakanlığı tarafından sistem üzerinden otomatik olarak aile hekiminiz değiştirilmez. Mevcut Aile Hekiminiz  hizmet alabileceğiniz konumdaysa devam edebilir  yada yeni adresinize en yakın Aile Hekimine kayıt olabilirsiniz. Aile Hekimliği sistemi ile  sağlık hizmeti alanların, eşit, etkin, verimli, süreklilik arz eden, kapsamlı, gereksinimlerine yanıt veren, seçim şansı tanıyan ve ihtiyaç duydukları konularda diğer birimlerle işbirliği sunan bir sağlık hizmetini alabilmesi amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.


ETİKETLER : Bartın Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Aile Hekiminizi Tanıyın
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›