Kiralık daire fiyatları dudak uçuklatıyor!

Ev fiyatlarının artmasıyla kiralar da Bartın’da aynı hızla artışını sürdürüyor. Avrupa’nın en pahalı konutlarının bulunduğu illerden olan Bartın’da artan kira bedelleri vatandaşın bütçesini zorluyor. Kent genelinde ikamet eden vatandaşlar, ev sahiplerinin kira bedellerine yaptığı fahiş zamlar nedeniyle perişan haldeyken yüksek kira fiyatları nedeniyle kara kara düşünüyor. Peki Bartınlı ev sahipleri mi yoksa kiracılar mı haklı?
Bu haber 2022-07-25 15:44:34 eklenmiş ve 383 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-ÖZEL HABER

 

Bartın’da kiralık evlere güç yetmiyor. Ev sahiplerinin konut fiyatlarının yüksek olmasını fırsat bilerek kentte oluşturduğu kiralık fiyatları, vatandaşın kabusu oldu. Kiralık ev arayışında olan vatandaşlar, istenen bedeller karşısında ne yapacağını bilmez duruma gelirken 2+1 daireler de dahil 3 bin TL’nin altında doğru düzgün ev bulabilmek mümkün değil. Hal böyle olunca, sıkıntı içerisinde olan vatandaş, ne kiralık ev bulabiliyor ne de ev sahibi olabiliyor.

2+1 dairelerde 1,5 milyon TL’ye yükselen fiyatlarla birlikte Bartın’da kiralık konut bedelleri de fırladı. Kent genelinde 1+1 daire fiyatları dahi 2 bin TL’den başlarken, 2+1 ve 3+1 dairelere de güç yetmiyor. İnternet sitelerine verilen kiralık daire ilanlarında, 1+1 eşyalı daireler,  2 bin TL ila 3 bin 500 TL, 2+1 dairelere konumuna göre 2 bin TL ila 4 bin TL, 3+1 konutlar da yine konumuna göre 2 bin 500 TL ile 4 bin 500 TL arasında değişiyor.

Kiralık dairelerde sorunlar yalnızca kira bedelleri ile sınırlı kalmıyor. Pek çok ev sahibinin kiracı şartı ise memur ya da öğrenci oluyor. Kamu çalışanı olmayan kimselere ise kolay kolay kiralık daire verilmiyor. Ev sahiplerinin koyduğu memur ve öğrenci şartı nedeniyle de vatandaş ev bulamıyor.

 

ETİKETLER : Bartın kiralık daire Bartın kiralık daire kira zam kiracı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›