Barış Akarsu’nun ikizi gibi oldu!

Barış Akarsu’nun hayatını anlatan yeni film Barış Akarsu “Merhaba”nın fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Barış Akarsu'yu canlandıran İsmail Ege Şaşmaz’dan ise yeni fotoğraf gelirken ‘Barış Akarsu Merhaba’ filminin başrol oyuncusunun, Barış Akarsu’ya ikizi kadar benzediği görüldü.
Bu haber 2022-07-25 09:17:05 eklenmiş ve 110 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

15 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası nedeniyle 28 yaşında vefat eden Barış Akarsu’nun hayatının anlatıldığı filmde başrolü üstlenen İsmail Ege Şaşmaz’dan ilk kare geldi.

 

 

‘Barış Akarsu Merhaba’ filminin başrol oyuncusunun, Barış Akarsu oldukça benzediği görüldü.

 

 

Barış Akarsu, Bodrum'da geçirdiği korkunç bir trafik kazası dolayısıyla 28 yaşında aramızdan ayrıldı.

 

 

15 yıl önce vefat eden Barış Akarsu'nun hayatı film olacak. Filmde Barış Akarsu’yu İsmail Ege Şaşmaz canlandıracak.

 

 

29 Haziran 1979 yılında Amasra’da doğan Barış Akarsu, 2004 yılında profesyonel anlamda müzik yapmak için arkadaşlarının ısrarı üzerine ATV’de yayımlanan Akademi Türkiye adlı yarışmaya katıldı. Uzun süre yer aldığı yarışmada Haluk Levent ve Deniz Arcak gibi birçok isimle düet yapan Akarsu, yarışmada birinci olmasının ardından ilk albümünün hazırlıklarına başladı. 2004 yılının Temmuz ayında ilk albümünün kayıtları için 5 ay kadar sürdürdüğü çalışmaların ardından Islak Islak adını verdiği albümünü 30 Aralık 2004 tarihinde çıkaran Barış Akarsu, bu albümden ilk olarak söz ve müziği Cem Karaca’ya ait olan ve albümle aynı adı taşıyan “Islak Islak” adlı şarkıyı yayımladı.

 

 

Albümde "Islak Islak" şarkısının yanı sıra, "Mavi", "Kimdir O", "Bir Kasaba Akşamı" ve "Amasra" gibi diğer şarkılar da oldukça beğenilmiş ve bu şarkılara da video klipler çeken Akarsu, ilk albümünün ardından Türkiye çapında tanınmaya başladı. 2006 yılının başlarında ikinci albümünün hazırlıklarına başladı.

 

 

2006 ve 2007, Barış Akarsu'nın kariyeri için yoğun yıllar oldu. 9 Mayıs 2007 tarihinde gerçekleştirilen 13. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Rock Sanatçısı Ödülü'nün sahibi oldu ve ödülünü Murat Göğebakan’ın elinden aldı.

 

 

Dizi çekimleri ve konserler devam ederken 28. yaş günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı, saat 22:30 civarında, Muğla ilinin Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavşağı'nda bir trafik kazası geçirdi. 5 gün yoğun bakımda kalan Barış Akarsu, 4 Temmuz 2007 tarihinde yaşam savaşını kaybetti.

 

 

Ölümünden 6 ay sonra 2008 yılında stüdyoda ve oynadığı dizide seslendirdiği parçalardan oluşan Ayrılık Zamansız Gelir adlı albümü yayımlandı. Albümde ayrıca 11 tane video klibin yer aldığı bir DVD de yer alırken Barış Akarsu’nun hayatının film olacağı haberi Bartın halkı başta olmak üzere sevenlerini ve herkesi heyecanlandırdı.

 

 

Barış Akarsu’nun hayat hikayesini beyazperdeye taşıyacak projenin çekimleri tamamlanırken filmin ilk tanıtım videosu da geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

 

 

Senaryosunu Mert Dikmen ve Can Anar'ın kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Mert Dikmen'in oturduğu, Fikri Harika Prodüksiyon imzalı Barış Akarsu "Merhaba" filminin başrollerini, İsmail Ege Şaşmaz, Almila Ada, Şafak Pekdemir, Hüseyin Avni Danyal, Aslıhan Kapanşahin, Metin Coşkun ve Ebru Nil Aydın paylaşıyor. Film Barış Akarsu'nun hayatının üç dönemini konu alıyor.

 

 

Tüyleri diken diken eden o kare…

 

 

Hayat hikayesi sinema filmine aktarılacak ünlü şarkıcıya hayat verecek isim, İsmail Ege Şaşmaz olmuştu.

 

 

Fikri Harika Prodüksiyon, Özgür Tari imzalı "Barış Akarsu Merhaba" filminin çekimleri tamamlandı. Proje için hazırlanan İsmail Ege Şaşmaz, sosyal medya hesabından ilk paylaşımını yaptı.

 

 

Şaşmaz, 2,7 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından yüzünün ilk kez görüldüğü bir kareyi paylaştı. Oyuncunun "Merhaba" notuyla yaptığı paylaşımda Akarsu'ya ikizi kadar benzemesi görenleri şaşkına çevirdi. Oyuncunun benzerliği karşısına etkilenen oyuncu Başak Gümülcinelioğlu, "Tüylerim diken diken oldu" yorumunu yaptı.

 

 

Barış Akarsu “Merhaba”, 18 Kasım’da gösterime girecek.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : İsmail Ege Şaşmaz Barış Akarsu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›