“Art niyet vardır, emeğe ihanettir!”

Yaşanan sel felaketin ardından özverili bir şekilde çalışan personeliyle bir araya gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Topyekun bir şey oldu bu iş, çok kısa zamanda selin izleri ortadan kalktı. Çok başarılı bir çalışma sergiledik. Birisi ‘yok ya çalışma mı oldu’ diyorsa bunda art niyet vardır. O zaman bizim çalışma arkadaşlarımızın, il dışından gelen arkadaşlarımızın emeğine yazık, emeğine saygısızlık. Bizzat işin başında bulunan müdür arkadaşlarımızın, Kriz Merkezi’nde hiç uyumadan 24 saat bekleyen arkadaşlarımızın emeğine ihanet etmiş olurlar. Bunlar da olacaktır ama biz Belediyeyiz, biz hizmet merkeziyiz, Bartın’ın her türlü hizmetini yapan bir kurumuz. Beşikten mezara kadar Belediye olarak halkımızın yanındayız. 1876 yılında kurulmuş tecrübesini, birikimini artırmış bir Belediye var” dedi.
Bu haber 2022-07-21 10:33:57 eklenmiş ve 570 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

 

Belediye Başkanı Cemal Akın, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Hizmet binasında düzenlenen öğle yemeği programında personeliyle bir araya geldi.

 

 

Programda konuşma yapan Başkan Cemal Akın özverili çalışmalarında dolayı personeline teşekkür etti.

 

 

Tüm Belediye personeli ile çok önemli projelere ve çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Akın, eleştirilere de yanıt verdi. Belediye Başkanlığı’nda 14. Yılını yaşadığını belirten Başkan Akın, Belediyeciliğin zor olduğuna dikkat çekti. Başkan Akın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Her şeyden önce sel felaketi nedeniyle gösterdiğiniz müthiş performanstan dolayı hepinize minnettarım, çok yorulduk, çok sıkıntı çektik, 3 gece hiç uyumadık. O gün öyle gerekiyordu. Kolay iş değil, arkadaşlarımız bodrumlarda temizlik çalışması yaptı. 948 tane iş yeri konut ve depoyu temizlemişiz, bunun 471 tanesi konut, 145 tanesi de işyeri, gerisi de depo ve depolarda çalışmalarımız devam ediyor. Belki çok az bir kısım kaldı ama halen daha çalışma yapıyoruz.

 

 

Irmağa devrilen ağaçlar için çalışma başladı

 

 

Daha önce suyun akışını engelleyecek kavakların alınması için bizi ırmak kenarlarına, ırmaklara sokmuyorlardı. Sayın Bakan’a söyledik kavakların Belediye yetkisince temizlenmesi yetkisini aldık. Şimdi bu çalışmamıza da başladık. Şuanda Öğretmen Evi’nin bulunduğu mevkinden başlandı, Kemerköprü’ye doğru oradan da Boğaz mevkiine doğru çalışma devam edecek. Öncelik yıkılan ve yıkılmak üzere olanlarda. Kendi imkanlarımızla bunları yapıyoruz. Bu kavak ağaçlarını da ırmaktan çekip Milli Emlak’a vereceğiz. Biz Belediyeyiz, bizim kavakla, parayla işimiz yok. Allah’a şükürler olsun bu selin üstesinden de elbirliğiyle gelmiş olduk. Sayın Bakanımız da neredeyse bir hafta Bartın’da kaldı. Onun burada kalması birçok şeyi de etkiledi. İl dışından birçok aracın gelmesini sağladılar, gönüllü arkadaşlar geldi, başka illerden gelen birçok destekçimiz burada sanki kendi illerinde çalışıyormuş gibi müthiş şekilde çalıştılar.

 

 

“Arkadaşlarımızın emeğine ihanet etmiş olurlar”

 

 

Topyekun bir şey oldu bu iş, çok kısa zamanda selin izleri ortadan kalktı. 1998’den kalan mehlelerin de çıkarıldığı yerler oldu. Onun için çok başarılı bir çalışma sergiledik. Birisi ‘yok ya çalışma mı oldu’ diyorsa bunda art niyet vardır. O zaman bizim çalışma arkadaşlarımızın, il dışından gelen arkadaşlarımızın emeğine yazık, emeğine saygısızlık. Bizzat işin başında bulunan müdür arkadaşlarımızın, Kriz Merkezi’nde hiç uyumadan 24 saat bekleyen arkadaşlarımızın emeğine ihanet etmiş olurlar. Bunlar da olacaktır ama biz Belediyeyiz, biz hizmet merkeziyiz, Bartın’ın her türlü hizmetini yapan bir kurumuz. Beşikten mezara kadar Belediye olarak halkımızın yanındayız.

 

 

“Bartın’ı bir haftada ayağa kaldırdık”

 

 

1876 yılında kurulmuş tecrübesini, birikimini artırmış bir Belediye var. Belediye Başkanlığında benim 14’üncü yılım, 40 küsur yıldır, 30 yıldır belediyede olan arkadaşlarımız var. Müthiş bir çalışma gösterdiler. İtfaiyeci arkadaşlarımız yangına gideceklerine selle uğraştılar, Temizlik İşleri’ndeki arkadaşlarımız sadece sokakları süpüreceğine bodrumlara girdiler, Park ve Bahçeler’deki arkadaşlarımız park ve bahçe yapacak yere evleri ve işyerlerini temizlediler. Çünkü bu da bizim görevimiz çünkü Bartın’da bir afet vardı. Valimiz de yeni gelmişti canla başla çalıştı. Kurum ve kuruluşların müdürlerinden ekiplerine kadar herkes yine canla başla çalıştı. Bakanlarımız, Bakan Yardımcılarımız geldi hep beraberce Bartın’ı bir haftada ayağa kaldırdık. Benim evim sele gitti ama biz başvurmadık, bir vatandaşımız evinde 150 bin liraya yakın zarar olduğunu söyledi ama o da başvurmamış yani başvurmayanları da sayarsak bin tane konut, işyeri ve depo zarar gördü. Bunun maddi boyutunun yanında manevi sıkıntıları da var.

 

 

“750 kişilik büyük bir ekibiz”

 

 

Hasar gören yerlerdeki çalışmaları yaptıktan sonra artık kendi işimize döneceğiz. Bartın’dan bizden hizmet bekliyoruz. Yine koşturarak, canla başla çalışacağız. Çünkü biz Bartın’da yaşayan vatandaşların kişi başına gelen İller Bankası’ndaki paralarıyla bunları yaptırıyoruz, Belediyemizin üzerine ilave ettiği paralarla bunları yaptırıyoruz ve bir de biz Belediye olarak kimsenin hakkına girmiyoruz. Bütçemizi dengeli kullanıyoruz, işçilerimizin de hakkını veriyoruz. Belediyecilik zordur, biz denge kurmaya çalışıyoruz. Onun için biz 750 kişilik büyük bir ekibiz. En güçlü garajı, ulaştırması, en güçlü araçları olan belediyelerden biriyiz. Bartın’a beraberce hizmet edeceğiz ve etmeye de devam edeceğiz.”

 

 

Belediye çalışanlarından helallik istedi

 

 

Son olarak çalışanlardan helallik de isteyen Başkan Akın, “Bu günler stresli günler oluyor. Bilerek ya da bilmeyerek sert çıktığım zamanlar olmuştur, haklarınızı helal edin. Zaman zaman bu işlerde sertleşirim ama kimsenin şahsına sertleşmem, işe sertleşirim. Allah hiçbirimize kaza, bela vermesin, huzur içerisinde kardeşçe çalışmaya devam edelim” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Belediye personeli sel
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›