“Afet Bölgesi” ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şiddetli yağışlar sonrası sel afeti yaşanan Bartın ve diğer illerin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.
Bu haber 2022-07-02 13:08:45 eklenmiş ve 78 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunurken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Sel ve yangınlarla genel hayatın olumsuz etkilendiği yerlerin, afet bölgesi ilan edildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemlerde çok ciddi afetlerle karşı karşıyayız. Bakan arkadaşlarımız, kurum, kuruluşlarımız yoğun bir çalışmayla kısa zamanda bunların üstesinden geldi. Son 7 şehrimiz sıkıntı yaşadı. Bunların da üstesinden geldik, geliyoruz. Bu afetleri sıfırlamak, olmaz demek mümkün değil. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de oluyor. Afet riskini sıfıra indirmek mümkün değil. Bu zarar gören bölgeleri de özellikle genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi söyleyeyim. Devletin yapması gereken destekler, yardımlar neyse bunları da süratle gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, teşekkür ederek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Batı Karadeniz’de Bartın ilimizi de etkileyen 7 ilimizde meydana gelen sel afetinde zarar gören yerler için ‘Genel Hayatı Etkileyen Afet Bölgesi’ ilan edildiğini açıkladı. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Afet Bölgesi ilan edilen bölgelerde; Vergi ertelemesi uygulanacak, esnafımıza yönelik SGK ödemeleri ertelenecek, eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak, esnafımıza kredilerinin geri ödemeleri ertelenecek, acil destek paketi hazırlanacak, işyeri ve araç zararlarının karşılanması için destek sağlanacak” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Recep Tayyip Erdoğan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›