Cumhurbaşkanı’ndan Bartın için talimat!

Meteorolojinin alarm üstüne alarm verdiği Bartın’da geçtiğimiz Cuma gününden itibaren teyazkkuza geçildi. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Afet ve Acil Yönetim Merkezinde İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na devam ederek durum değerlendirmesi yapan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, EYBEY Medya’ya açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bartın için talimat verdiğini belirten Vali Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur edilmemesi yönünde bize mesaj verdi. Açta açıkta kimsenin kalmaması, dere kenarları ve ırmak kenarlarına yakın yerlerdeki sel tehlikesine maruz kalabilecek bütün vatandaşlarımızın ve dükkanlarımızın tahliye edilmesi, onları mağdur edilmemesi gerektiği konusunda tüm önlemleri almamızı ve iletişim koparmamamız gerektiği noktasında bizleri talimatlandırdı” dedi.
Bu haber 2022-06-30 17:00:13 eklenmiş ve 100 kez görüntülenmiştir.

 

“Vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur edilmesin”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, EYBEY Medya’ya özel açıklamada bulundu. Meteorolojinin verileri doğrultusunda Bartın’da teyakkuza geçildiğini belirten Vali Arslan, tüm birimlerin il genelinde koordineli bir şekilde tedbir alarak çalışmalara devam ettiğini kaydetti.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bartın için talimat verdiğini de dile getiren Vali Arslan, önemli uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

 

 

“Geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren Meteorolojik verileri düzenli olarak takip ediyoruz ve ilimizde yaşanabilecek olan aşırı yağışlar nedeniyle yine geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren Afet Acil Durum Koordinasyon Merkezi’mizi 24 saat esasına göre göreve başlattık. Burada vardiya şeklinde arkadaşlarımız görev almaya başladılar. 2 gündür de benim başkanlığımda olmak üzere Cumartesi günü bir toplantı gerçekleştirdik, bugün itibariyle de ilimizin meteorolojik veriler doğrultusunda ortalama 100 kilogramın üzerinde yağış almasını beklediğimiz için kriz merkezimizden şuan süreci yönetiyoruz. Bütün ekiplerimiz sahadalar, Devlet Su İşleri, Karayolları, Belediye, Özel İdaremiz, BEDAŞ ve birçok kurumumuz sahadalar. Ankara ve Konya illerinden takviye araçlar geldi onları da ihtiyaç duyulan yerlere yönlendiriyoruz. Yine gün içerisinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden araçlar gelecek, bir Sahil Güvenlik helikopterimiz ilimize geldi.

 

 

“Mümkün oldukça dışarı çıkmasınlar ve dikkatli olsunlar”

 

 

Şuana kadar 3 günde gerçekleşen yağış miktarı 250 kilogram, Meteorolojiden aldığımız verilere göre; bugün 12.30-18.00 saatleri arasında yağışın yoğunlaşmasını bekliyoruz. Özellik yağış Ulus, Abdipaşa, Hasankadı, Kumluca ve Kozcağız bölgesinde yoğunlaşacak gibi görünüyor. Merkez’den daha fazla buralar yağış alacak gibi görünüyor.

 

 

İl Merkezinde ırmakta biraz yükselme görmüştük ama şuan daha iyi, bu noktada kırsalda ve il merkezinde ırmak ve dere kenarlarına yakın araçları kaldırttık. Vatandaşlarımıza da dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Bu sıkıntılı durumdan etkilenmemeleri için engellilerimize ve hamilelerimize de bir gün izin verdik. Dediğimiz gibi 7/24 sahadayız, görev başındayız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ihtiyaçları yoksa mümkün oldukça dışarı çıkmasınlar ve dikkatli olsunlar. Özellikle giriş katlarda, evlerini su basma tehlikesi olan vatandaşlarımıza da üst katlara çıkması noktasında uyarılarımızı tekrarlıyoruz.

 

 

En sevindirici şey, can kaybının olmaması biz de bugün bu şiddetli yağıştan Bartın olarak inşallah bir can kaybı yaşamadan atlatmayı temenni ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor, görevimizin başındayız.

 

 

Cumhurbaşkanımız bizleri talimatlandırdı!

 

 

Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur edilmemesi yönünde bize mesaj verdi. Açta açıkta kimsenin kalmaması, dere kenarları ve ırmak kenarlarına yakın yerlerdeki sel tehlikesine maruz kalabilecek bütün vatandaşlarımızın ve dükkanlarımızın tahliye edilmesi, onları mağdur edilmemesi gerektiği konusunda tüm önlemleri almamızı ve iletişim koparmamamız gerektiği noktasında bizleri talimatlandırdı.”

 

 

“İnşallah can kaybı olmadan bu durumu atlatırız”

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç da dere yataklarına ve ırmak kenarına yakın bölgede oturan vatandaşlar için yurtların hazırlandığını ifade ederken devletin tüm kurumlarının seferberlik halinde çalıştığını aktardı. Tunç, “Burada tam bir koordinasyon var Bartın’da. Devletimizin tüm kurumları koordineli bir şekilde sıkıntılı bölgelerde çalışmalarını sürdürüyorlar. Tüm çalışanlara ve emektarlara teşekkür ediyorum. Bartın geçtiğimiz yıl da böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştı. Hemen hemen yine aynı bölgelerde yağış devam ediyor. Bartın’a yüklü bir yağış geleceği yönünde de Meteorolojinin bir uyarısı var. Burada tedbiri daha da artırmamız gerekiyor. Çevre illerden de takviye araç gereçler iş makinaları geldi ve gelemeye de devam ediyor. Bartın’ımız şehir merkezi olarak şuanda barajlarımız sayesinde il merkezinde ırmağımızda bir taşma söz konusu değil, Kirazlıköprü Barajı’nda doluluk oranı daha yüzde 50’ye ulaşmadı, Kozcağız ve Kışla Barajlarımız da yine şuan taşkını önleme anlamında Kozcağız’dan gelen çayın Bartın Irmağı’nı yükseltmemesi anlamında önemli  katkısı oldu. Barajların yukarısındaki bölgelerde yaka selleri ve ani su baskınları oldu, şuanda riskin devam ettiği yerler de var. Özellikle Özbaşı’ndan gelen Iskalan Deresi, Yeni Kışla, Çukurtarla Mahalle’mizde riskli yerler var. Ulus bölgemizde yoğun bir yağış bekleniyor buralarda da belediye başkanlarımız , Özel İdaremiz, Karayollarımız, DSİ teyakkuz halinde bekliyorlar ve müdahale edilmesi gereken yerlere de müdahale ediyorlar. İnşallah bir sıkıntı olmadan, can kaybı olmadan bu durumu atlatırız. Dere kenarında evi olanlar için şuan yurtlarımız hazır, her türlü imkanımız burada mevcut. Bir telefon açmaları durumunda ekiplerimiz onları yurtlara yerleştirebilir. Maddiyat yerine getirilebilir ama dileğimiz can kaybının olmaması ve en az maddi hasarlı bu durumu atlatalım. Sayın Cumhurbaşkanımızda vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi konusunda hassas” dedi.

 

ETİKETLER : Nurtaç Arslan Recep Tayyip Erdoğan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›