Emniyet’ten kapsamlı açıklama!

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bartın Emniyet Müdürlüğü’nce, Bartın merkezli İstanbul, Isparta ve Karabük olmak üzere 4 ilde gerçekleştirilen “FETÖ Terör Örgütü’nün Bartın’daki güncel yapılanmasına” yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, 1 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi. 31 kişinin adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 1 kişi de savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Bu haber 2022-06-18 11:45:25 eklenmiş ve 409 kez görüntülenmiştir.

 

4 tutuklama, 1 ev hapsi kararı

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bartın İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Daire Başkanlığı’nca ortaklaşa yürütülen FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün “Bartın’daki güncel yapılanmasına” yönelik çalışmalar sonucunda Bartın Merkezli olmak İstanbul, Karabük ve Isparta illerinde 7 Haziran Salı günü eş zamanlı 59 adreste yakalama gözaltı ve arama yapılırken 37 kişi gözaltına alındı.

 

 

Ekiplerin yaklaşık olarak 4 aylık teknik ve fiziki takibi neticesinde gerçekleştirilen baskınlarda şüphelilerin üzerinde ve bulundukları adreslerde ele geçirilenlerin listesini de paylaşan Bartın Emniyet Müdürlüğü, adli işlemleri de tamamlanan operasyonla ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı.

 

 

İşte operasyonda ele geçirilenler!

 

 

Bartın Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre;  FETÖ/PDY Terör Örgütü Bartın güncel yapılanmasına yönelik olarak yapılan operasyon sonrası 37 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, bu şahısların ev, iş yerleri ve araçlarında yapılan aramalarda; 14 bin 700 dolar, 1 adet F serisi 1 dolar, 71 bin 790 TL, 869 Euro, 30 sterlin, 1 kg gümüş, çeşitli miktarlarda ziynet eşyası, 25 bin Kazakistan parası(Tenge), 5 Tacikistan Parası (Somoni), 112 Ukrayna Parası (Grivna), 77 adet cep telefonu, 14 adet hafıza kartı, 43 adet flash bellek, 30 adet laptop ve tablet, 20 adet hard disk, 6 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeklere ait fişekler, 1 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 2 adet orijinal şarjör ve 6136 kapsamına giren 111 adet fişek, 7 adet Mikro SD kart 53 adet CD ve DVD, 1 adet çek, 70 adet yasaklı olduğu değerlendirilen kitap, 2 adet tapu senedi, 28 adet FETÖ ile bağlantılı fotoğraf, 3 adet banka dekontu, 22 adet terör örgütü ile ilişkili olduğu değerlendirilen not defteri ve ajanda, 310 adet örgüt ile iltisaklı olduğu değerlendirilen şahıslar adına kesilmiş sanal market fişi, örgüt üyelerine dağıtılmak üzere bulundurulan erzak deposu ve ele geçirildi.

 

 

Tespit ve delillendirmeler yapıldı

 

 

Ayrıca yapılan inceleme ve soruşturmalarda örgüt mensuplarının FETÖ/PDY kapsamında işlem gören örgüt üyelerinin okul çağındaki çocuklarının eğitim giderlerinin örgüt tarafından karşılandığı, bu çocukların takibinin örgüt tarafından yakinen takip edildiği ve burs verildiği, FETÖ/PDY kapsamında cezaevinde bulunan örgüt mensuplarının ailelerine ve cezaevinden çıkan şahıslara örgütü ayakta tutmak, birlik ve beraberliği sağlamak, kopmaları ve çözülmeleri engellemek amacıyla para ve gıda yardımında bulunduklarına yönelik tespit ve delillendirmeler yapıldı.

 

 

4 tutuklama, 1 ev hapsi kararı

 

 

17 Haziran 2022 tarihinde Bartın Adliyesi’nde yürütülen ve saat 03.00 itibarıyla biten işlemler neticesinde; 1 şahıs Savcılıktan serbest bırakılırken 31 şahıs hakkında adli kontrol kararı, 4 şahıs hakkında tutuklama kararı, 1 şahıs hakkında ev hapsi kararı verildi.

 

 

“Örgüt üyeliği” suçu tanımlandı

 

 

örgütün hedefleri doğrultusunda hareket edip, “iyilik hareketi” maskesi altına gizlenmeye çalışan örgüt mensuplarına yönelik devlet refleksinin devam edileceği belirtilirken Emniyet’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

 

“Yasalarımıza göre; örgüt yöneticiliği suçu, hiyerarşik yapılanmada üst pozisyonda yer alıp örgütsel faaliyetin tamamının veya bir kısmının koordine edilmesi veya yönetilmesidir.

 

 

Örgüt üyeliği suçu; Örgüt üyesi, örgüt amacını benimseyen, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olan ve bu suretle verilecek görevleri yerine getirmeye hazır olmak üzere kendi iradesini örgüt iradesine terk eden kişidir. Örgüt üyeliği, örgüte katılmayı, bağlanmayı, örgüte hakim olan hiyerarşik gücün emrine girmeyi ifade etmektedir. Örgüt üyesi örgütle organik bağ kurup faaliyetlerine katılandır. Örgüte yardımda veya örgüt adına suç işlemede de, örgüt yöneticileri veya diğer mensuplarının emir ya da talimatları vardır. Ancak örgüt üyeliğini belirlemede ayırt edici fark, örgüt üyesinin teslimiyet duygusuyla yerine getirmeye hazır olması ve öylece ifa etmesidir.

 

 

Örgüt adına suç işleme suçu; örgütün hiyerarşisi içinde yer almamakla birlikte, yani üye olmamakla birlikte örgüte duyulan sempati nedeniyle veya bir yarar sağlamak amacıyla suç işlenmesidir.

 

 

Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçu; örgütün dışında olan bir kimsenin özgür iradesiyle örgüte yer sağlama, yiyecek ve giyecek sağlama, silah temin etme vb. gibi davranışlarla örgütsel faaliyete veya örgütün işlediği suça yardım etmesiyle oluşur.

 

 

Örgütlerin mensubu olup da, bu amaçlar doğrultusunda diğerleri ile beraber veya tek başına suç işleyen veya amaçlanan suçu işlemese dahi örgütlerin mensubu olan kişi terör suçlusudur. Terör örgütüne mensup olmasa dahi örgüt adına suç işleyenler de terör suçlusu sayılır.

 

 

FETÖ/PYD bir terör örgütüdür!

 

 

Örgüt suçu bir tehlike suçudur. Suç işlemeye elverişli halde bulunulması örgüt suçunu oluşturur. Mevzuatımızda göre; FETÖ/PDY bir terör örgütüdür. Örgüt kendisini kamuoyuna iyilik hareketi olarak göstererek, arka plandaki mahrem yapısını gizlemiştir. Yapılan yardımlar ve burs faaliyetleri örgütsel birliktelik ve devlet içinde kadrolaşmalarının ana nüvesisini oluşturmaktadır. Temel örgütsel faaliyet yardım faaliyetleri ile kendine bağlı örgütsel insan kaynağını oluşturmaktır.

 

 

Devletin refleksi devam edecek

 

 

Örgüt elebaşı Fetullah Güleni’ in örgüt mensuplarına son talimatları da aynen bu yöndedir. Toplum nezdinde iyilik hareketi algısıyla savunma durumuna geçip mevcudiyetini korumak olduğu, özellikle cezaevindeki örgüt üyelerinin örgüte bağlı kalmaları ve örgüt üyelerinin motivasyonu diri tutarak örgütten ayrılmamaları örgüt açısından hayati önem taşıdığı anlaşılmaktadır. Sonuç olarak örgütün hedefleri doğrultusunda hareket edip, iyilik hareketi maskesi altına gizlenmeye çalışan örgüt mensuplarına yönelik devletin refleksi devam edecektir.”

ETİKETLER : Bartın İl Emniyet Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›