“Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı”nda Bartın da vardı!

Düzensiz göçle etkin mücadele amacıyla aralarında Bartın, Ankara, Kırşehir ve Zonguldak’ın da bulunduğu 9 şehrin valileri, Eskişehir’de bir araya geldi. Vali Nurtaç Arslan, bölge valileri, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları ve İl Göç İdaresi Müdürlerinin katılımıyla Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın ev sahipliğinde Eskişehir’de gerçekleştirilen “7. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı”nda düzensiz göç ve göçmen olaylarının güncel durumu, alınan önlemler, yapılan çalışmalarla istatistiki bilgiler paylaşıldı.
Bu haber 2022-05-27 14:35:50 eklenmiş ve 268 kez görüntülenmiştir.

 

Güncel durum, alınan önlemler, yapılan çalışmalarla istatistiki bilgiler paylaşıldı

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Düzensiz göçle mücadele edilmesi amacıyla Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Zonguldak illerinin olduğu “7. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı”, Eskişehir’de yapıldı.

 

 

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Ankara Valisi Vasip Şahin, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce Valisi Cevdet Atay, Karabük Valisi Fuat Gürel, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, illerin Emniyet müdürleri, Jandarma komutanları, Sahil Güvenlik Grup komutanları ve İl Göç İdaresi müdürleri katıldı.

 

 

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, göç ve göçmenlerin, çağın en önemli insanlık meselelerinden olduğunu ifade ederek, “Göç ve göçmenler, çağımızın en önemli insanlık meselelerinden bir tanesi olup küresel ölçekte siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda uluslararası ilişkilerin ve ülkelerin politikalarının temel belirleyicisi hâline gelmiştir. Ülkemiz göçmenlere kapılarını açmış, ihtiyaç duyanları koruma altına almış, göçmenlerin sorunları için bütün imkânlarını seferber etmiş; yasal düzenlemeler ve kurumsal yapılanmalarla dünya kamuoyu tarafından da saygı duyulan, örnek alınası bir tutum sergilemiştir” dedi.

 

 

“Her bir ilimiz kendi üzerine düşen gayreti göstermeye çalışıyor”

 

 

Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’nın altı ayda bir düzenlendiğini ifade eden Ankara Valisi Vasip Şahin ise; “Bugün ikincisini Eskişehir’de düzenlediğimiz toplantının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Düzensiz Göçle Mücadele de her bir ilimiz kendi üzerine düşen gayreti göstermeye çalışıyor. Düzensiz göçün getirdiği sorunları önlemeye, bununla mücadele etmeye çalışıyorlar. Daha çok koordinasyon içerisinde ve birlikte çalışmamız, birlikte mücadelemiz ile sınır illerimize destek vermiş oluruz” diye konuştu.

 

 

İstatistiki bilgiler paylaşılarak, istişareler yapıldı

 

 

Düzensiz göç ile mücadele kapsamında iller bazında yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda; 7. bölgede yer alan Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir ve Zonguldak il sınırlarında yaşanan düzensiz göç ve göçmen olaylarının güncel durumu, alınan önlemler, yapılan çalışmalar ile istatistiki bilgiler paylaşılarak, istişareler yapıldı.

 

ETİKETLER : Nurtaç Arslan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›