Mavi Bayraklı İnkumu’nda önlemler alındı!

Bartın Belediyesi, yaz sezonunda Mavi Bayraklı İnkumu’nda yaşanabilecek olan boğulma vakalarının önüne geçebilmek için tüm hazırlıklarını tamamladı.
Bu haber 2022-05-27 14:04:32 eklenmiş ve 165 kez görüntülenmiştir.

 

İnkumu’nda 1 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında 2 zodyak bot, 1 jet ski, şamandıralar, can simitleri ve diğer ekipmanlar ve 13 personel ile 6 ayrı noktada hizmet verecek olan Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan cankurtaran ekibi boğulma vakalarına karşı geniş tedbirler aldı.

 

 

“Üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz”

 

 

Gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“İnkumu’nda 3-4 aylık bir turizm sezonu yaşanıyor. Denizimiz çeken akıntının olduğu bir yer ve zaman zaman da bunun sıkıntısı oluyor. Çeken akıntının olduğu zamanlarda sahilde bulunan cankurtaran kulelerine kırmızı bayrak asıyoruz, eğer normalse de sarı-kırmızı bayrak asıyoruz. Yine İnkumu’nun girişinde de tabelamız var burada da denizin durumunu ilan ediyoruz. Bunların kontrolü Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Ayrıca binlerce broşür dağıtıyoruz. Burada yine sahil boyunca duba yerleştirme çalışması yapıyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliği için üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Bartın Belediyesi olarak her yaz döneminde olduğu gibi bu yaz dönemi içinde gerekli tedbirleri alıyoruz.

 

 

“Cankurtaran hizmetini profesyonelce yapıyoruz”

 

 

İnkumu sahilimizde bu sene 13 tane cankurtaran arkadaşımız görev yapacak. Sahil şeridimiz boyunca sağ taraf, sol taraf ve orta kısım olmak üzere 3 ayrı noktamız var. Cankurtaran ekipmanlarımızın hepsi de bu bölgelerimizde görev yapacaklar.  Sahilimiz boyunca 2 tanesi sol tarafta, 4 tanesi de sağ tarafta olmak üzere 6 tane cankurtaran kulübemiz var. Cankurtaran arkadaşlarımız sabah saat 10.00 ile akşam saat 20.00 saatleri arasında görev yapacaklar. Çok şükür son yıllarda bu çalışmalarımızla birlikte can kayıpları da yaşanmıyor. Tüm cankurtaran arkadaşlarımız ve ekipmanlarımızla, araçlarımızla beraber cankurtaran hizmetini profesyonelce yapıyoruz.

 

 

“3 noktada mavi bayrak dalgalanmaya devam edecek”

 

 

Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da Mavi Bayrağı İnkumu’na kazandırdık. Mavi bayrak alabilmek için istenilen 33 kriteri bu yıl da yerine getirdik. Çok şükür bunların hepsini gerçekleştirmiş ve mavi bayrağı almış olduk. Belediyemizin tüm birimleriyle burada yapmış olduğumuz çalışmalarla tertemiz bir kum, tertemiz bir deniz bize mavi bayrağı getirdi. İnkumu tatil beldemizin 3 ayrı noktasında mavi bayrak dalgalanmaya devam edecek. Mavi bayrak almamız turizm için de bizim için çok önemli, tekrar hayırlı olsun.”

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›