Tarih ve Kültür Şehri Bartın’a bir müze daha

Bartın Belediyesi, kent kimliği ve tanıtımı için büyük önem taşıyan bu anlamda da kente kazandırılan müzelere Türk Bilim Tarihi Müzesi’ni de ekliyor.
Bu haber 2022-05-27 13:48:42 eklenmiş ve 395 kez görüntülenmiştir.

 

Gerçekleştirdiği cadde düzenlemeleri, yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerlerin gün yüzüne çıkartılarak geçmişle geleceğin buluşturulması ve tarihi yapıların restorasyonu gibi çok sayıda tarihi ve kültürel miras yatırımları ile Bartın’ı adeta bir açık hava müzesine dönüştüren Bartın Belediyesi, kent kimliği ve tanıtımı için büyük önem taşıyan bu anlamda da kente kazandırılan müzelere Türk Bilim Tarihi Müzesi’ni de ekliyor.

 

 

Göreve geldiği günden buyana müze çalışmalarına büyük önem veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın Bartın’ı müzeler şehri yapma noktasındaki talimatı doğrultusunda Kemal Samancıoğlu Etnoğrafya Müzesi’nin tadilatının yanı sıra Kent Müzesi ve Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi’nin ardından şimdi de Türk Bilim Tarihi Müzesi için çalışma gerçekleştiriliyor.

 

 

Dünya bilim tarihine damga vuran bilim insanları anlatılacak

 

 

Hürriyet Mahallesi’nde 113 bin metrekare alanda proje çalışmaları devam eden KöyPark Projesi içerisinde yer alan müzede dünya bilim tarihine damga vuran bilim insanları anlatılacak. Büyük ilgi görmesi beklenen müzede dünyaca ünlü 8 Türk bilim insanının balmumu heykeli ve eserleri ile tüm Türk bilim adamlarının dijital anlatımları yer alacak. Dijital anlatımların yanı sıra hologramlar, video mapping uygulamaları, sanal gerçeklik interaktif alanları olacak. 4 çadırdan oluşacak olan müze kompleksinde 2 büyük çadırda ana sergi ve interaktif sergi alanları, 1 küçük çadırda oba beyi çadırında Türk yaşamı canlandırılacak, 4. çadır da müze cafe olarak vatandaşlara hizmet edecek. İhalesi yapılan ve sergileme alanı imalatları büyük ölçüde tamamlanan Türk Bilim Tarihi Müzesi bu yıl içinde ziyarete açılacak.

 

 

“Bartın’ı müzeler şehri yaptık”

 

 

Bartın’ı müzeler şehri yapmak için büyük projeler ortaya koyduklarını belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kültür varlıklarının tanıtılması ve eserlerin korunması adına gereken çalışmaların yapıldığını ifade etti. Müzelerle ilgili detaylı bilgi veren Belediye Başkanı Akın, şu ifadeleri kullandı; “Göreve geldiğimiz günden bu yana çok sayıda park alanını halkımızın hizmetine sunduk. Son olarak da içerisinde Türk Dünyası Bilim Adamları Müzesi gibi birçok projeyi barındıran KöyPark Projemizle ilgili çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu proje içerisinde yer lan müzemizle ilgili de çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Kemal Samancıoğlu Etnoğrafya Müzesi’nin tadilatının yanı sıra Kent Müzesi ve Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi’ni hizmete açmıştık. Çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanmasıyla birlikte yeni bir müzeyi daha şehrimize kazandıracağız. Bartın Belediyesi olarak ilgili tüm birimlerimizle proje alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmiş ile geleceği birleştiren belediyecilik anlayışımızla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar sayesinde kentin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Yeni müze projemizin de şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Bartın Müze
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›