Tunç, Adalet Komisyonu üyeleriyle helalleşti

AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç’un AK Parti TBMM Grup Başkan Vekilliğine getirilmesinin ardından istifasıyla boşalan Adalet Komisyonu Başkanlığına AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Abdullah Güler seçildi. Tunç’a 4 yıldır sürdürdüğü başarılı Komisyon Başkanlığı için teşekkür eden Güler, “Yılmaz Tunç Başkanımızdan aldığımız bu çalışma disiplinini devam ettirip bundan sonraki çalışmalarda da aziz milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi. Tunç da yeni Başkan Güler’e başarılar dilerken 4 yıllık Komisyon Başkanlığı boyunca gergin ortamlar yaşandığına da dikkat çekerek helallik istedi. Tunç, “Toplantılar sırasında kırdığımız oldu zaman zaman. Eğer kırdığımız kimse varsa o noktada da hakkınızı helal etmenizi istiyorum” dedi. Görevi süresince çok güzel çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Milletvekili Tunç, “Özellikle 2019 Yargı Reformu Strateji Belgesi’nden sonra 5 yargı paketini birlikte uzun süreli çalışmalar gerçekleştirerek hayata geçirdik. Yaklaşık 52 adet kanunda değişiklik yaptık 5 yargı Paketinde. Şimdi 6’ncısı hazırlanıyor. Yine, muhtelif 10 tane teklifte de 111 adet kanunda da ayrıca değişiklikler yaparak yargının işleyişi anlamında da yasama süreci açısından önemli katkılar sağlanmış oldu” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2022-05-27 13:15:35 eklenmiş ve 155 kez görüntülenmiştir.

 

“ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

TBMM Adalet Komisyonu, 24 Mayıs Salı günü Başkan Vekili AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can başkanlığında toplandı.

 

 

Komisyon Başkanı Yılmaz Tunç’un AK Parti Grup Başkanvekilliği’ne getirilmesi nedeniyle başkanlık görevinden istifa ettiğini hatırlatan Can, Komisyon Başkanlığı seçimi yapmak amacıyla toplanıldığını söyledi ve sürece ilişkin olarak Komisyon üyelerine bilgiler verdi. Oylamanın gizli yapılacağını ifade eden Can, “Komisyon Başkanımız Sayın Yılmaz Tunç başkanlık görevinden istifa ettiğinden, Komisyon Başkanlığı seçimi yapmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. İsterseniz size süreçle ilgili bir bilgi vereyim. Değerli üyelerimiz, başkan seçimini gizli oyla yapacağız. Şimdi, bu esaslar çerçevesinde, seçimin nasıl yapılacağı hususunda kısaca bilgi vermek istiyorum.  Önce, burada hazır bulunan Komisyonumuzun iki üyesini tasnif komisyonu olarak görevlendireceğiz. Komisyonumuzun Kâtip Üyesi Sayın Belgin Uygur aynı zamanda tasnif komisyonumuzun üyesi. Komisyonumuzun en genç üyesini de tasnif komisyonumuzda görevlendireceğiz. En genç üyemiz Sayın Muhammed Fatih Toprak. O da burada. Komisyon görevlileri sizlere mühürlü oy pusulalarını ve zarflarını dağıtacaklardır. Daha sonra başkan adaylarını belirleyeceğiz. Üyelerimiz kendilerini veya diğer Komisyon üyelerini bu görev için de aday gösterebileceklerdir.  Söz konusu görevler için belirlenen adayları ben sizlere tekrar ilan edeceğim. Sonra dağıtılan oy pusulalarında başkanlık görevi için istenilen adayın adı, görevin karşısına yazılarak pusula zarfa konulacak ve Komisyonumuzun görevlileri tarafından toplanacaktır. Tasnif komisyonumuz oyları tasnif edecek ve adayları, aldıkları oyları bir tutarak hâlde Komisyon Başkanına iletecektir. Ben de sonucu sizlere ilan edeceğim ve Komisyonun bu kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir yazıyla ileteceğim” bilgilendirmesinde bulundu.

 

 

 

17 oyla Güler seçildi

 

 

16 AK Parti ve MHP'li üyelerin yanı sıra 4 CHP'li, 1 HDP'li, 1 İYİ Partili üye katıldığı seçimlerde ise 17 oy alan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Komisyon Üyesi Abdullah Güler, Adalet Komisyonu Başkanı seçildi.

 

 

Güler: “Tunç’un disiplinini devam ettireceğiz”

 

 

Seçimde kendisine gösterdikleri teveccüh ve güvenden dolayı Adalet Komisyonu üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan yeni Başkan Güler, yeni görevlerin demokrasinin çok güzel bir örneği olduğunu vurguladı. AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevi için Tunç’a başarı temennilerini de ileten Güler, “Yeni vazifeler her zaman bizleri bekliyor. Ben Yılmaz Tunç Başkanımıza bugüne kadar yapmış olduğu Başkanlıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışmalara imza attık hep birlikte. 4 yıl boyunca birlikte çalıştık. İlk 2 yıl Hakkı Köylü Başkanımızla beraber - kendisi Başkan Vekili olarak - çalıştık. Tabii, bundan sonra da Yılmaz Tunç Başkanımız partimizde Grup Başkan Vekili olarak farklı bir görev ifa edecek. Ama tabii, birlikte çalışmamız, işbirliğimiz, istişaremiz her zaman devam edecektir. Ben muhalefet partisindeki arkadaşlarıma, milletvekilleri ne de çok teşekkür ediyorum, katılım çok önemliydi. Bundan sonra da bir işbirliği içerisinde, istişareye önem vererek çalışacağız. Çünkü Adalet Komisyonu özelliği gereğince çok teknik bir Komisyon... Özellikle temel kanunlarda toplumumuzu, vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren hususlarda muhalefetin de görüş ve önerileri, teklifleri; bu manada varsa çok değerli katkılarına her zaman açığız, bundan sonra da açık olmaya devam edeceğiz. Bir geleneği devam ettireceğiz; Yılmaz Tunç Başkanımızdan aldığımız bu çalışma disiplinini devam ettirip bundan sonraki çalışmalarda da aziz milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Tunç, teşekkür etti

 

 

Tek tek söz alan ve Güler’i yeni görevinden ötürü kutlayan Komisyon üyeleri, iş disiplini ve katkılarından dolayı Bartın Milletvekili Tunç’u kutlarken, yeni görevini de aynı disiplin içerisinde başarılı bir şekilde yürüteceğine olan inançlarını dile getirdiler. Tunç da toplantının son bölümünde tüm üyelere teşekkür ederken Abdullah Güler’e yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılar diledi.

 

 

4 yıllık Komisyon Başkanlığı boyunca çalıştığı Komisyon Üyelerinden helallik de isteyen Tunç, şunları söyledi:

 

 

“Adalet Komisyonu üyesi olarak Komisyonunda 2007’ den beri, yaklaşık 14 yıl kesintisiz görev yaptım. Üyelik, başkan yardımcılığı, başkan vekilliği, sözcülük; son 2 yıldır da Başkan olarak birlikte çalışma fırsatı buldum. Adalet Komisyonumuz, Meclisin en önemli komisyonlarından. Bütün komisyonlarımız önemli ancak bu Komisyon hukuk inşa eden bir komisyon. Sizlerle çalıştığımız süre içerisinde gerçekten çok güzel çalışmalara imza attık, çok istifade ettik. Özellikle 2019 Yargı Reformu Strateji Belgesi’nden sonra 5 yargı paketini birlikte uzun süreli çalışmalar gerçekleştirerek hayata geçirdik. Yaklaşık 52 adet kanunda değişiklik yaptık 5 yargı

 

 

Paketinde. Şimdi 6’ncısı hazırlanıyor. Yine, muhtelif 10 tane teklifte de 111 adet kanunda da ayrıca değişiklikler yaparak yargının işleyişi anlamında da yasama süreci açısından önemli katkılar sağlanmış oldu. Bu çalışmalarda gerçekten fikirlerinizle, düşüncelerinizle Komisyon çalışmalarımızın çok veri mli olmasını sağladınız. Ben hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Şahsımla ilgili olan güzel düşünceleriniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Aynı şekilde, Komisyondaki uyumun Genel Kurul’da da sağlanacağını ve orada da aynı süreci takip edeceğime inanmanızı yürekten diliyorum. Çok çok teşekkür ediyorum.

 

 

Üyelerle helalleşti

 

 

Seçilen Başkanımız Abdullah Güler iyi bir hukukçu. Daha önce İstanbul’da da birlikte siyaset yapmıştık. Ben başarılar diliyorum, hepinize kolaylıklar diliyorum. Tabii, bu süreç içerisinde, o gergin ortamlarda, toplantılar sırasında kırdığımız oldu zaman zaman. Eğer kırdığımız kimse varsa o noktada da hakkınızı helal etmenizi istiyorum.

 

 

Hepinize çok çok teşekkür ediyorum.”

ETİKETLER : Yılmaz Tunç AK Parti Adalet Komisyonu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›