Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Bartın’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.
Bu haber 2018-10-29 15:59:56 eklenmiş ve 232 kez görüntülenmiştir.

 

 

Haber: Nilay Meryem ÇÖMLEK

Foto: Ahmet KARADENİZ

 

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü Bartın’da çeşitli törenlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Bartın Valisi Nusret Dirim, Valilik makamında Bartın protokolünü kabul etti. Vali Dirim, Valilik makamında devlet adına kutlamaları kabul ettikten sonra tören Bartın Valiliği önünde devam etti.

 

Törene Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Garnizon Komutanı Dz. Alb. Mustafa Çalışkan, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum müdürler, Gazilerimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bartın Valisi Nusret Dirim, beraberinde Belediye Başkanı Cemal Akın’la birlikte tören birliklerini ve halkın bayramını kutladıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla Bayrağımız göndere çekildi. Daha sonrasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okunurken Vali Dirim, günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı.

 

 

Vali Dirim: “En büyük dönüm noktalarımızdan birisi”

 

Cumhuriyetin ne zorluklarla kazanıldığını anlatan Vali Dirim, bu gün ülkemizin, bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı olarak yatırımlarına, büyümesine, gelişmesine devam ederek demokrasisi ve ekonomisiyle gerçek anlamda bir küresel güç olma yolunda ilerlediğini belirterek şunları söyledi:

“Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyor, bu mutluluğu milletimizle paylaşıyor, ecdadımızdan miras aldığımız Cumhuriyetimizi güçlendirip, büyütmenin sevincini yaşıyoruz. Bilindiği gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir.

İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır.

 

“Bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz”

 

Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki; Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarını her yıl tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Yakın çevremizdeki güvenlik krizleri ve insani trajediler ile bundan beslenen terör eylemleri, ülkemizi hedeflerinden uzaklaştırmamış, tam tersine bu yöndeki kararlılığını daha da güçlendirmiştir.

 

“Küresel güç olma yolunda ilerliyoruz”

 

Bu gün ülkemiz, bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı olarak yatırımlarına, büyümesine, gelişmesine devam ederek demokrasisi ve ekonomisiyle gerçek anlamda bir küresel güç olma yolunda ilerlemektedir. Devletimiz FETÖ, DEAŞ, PKK ve adı, ideolojisi ne olursa olsun tüm terör örgütleri ile mücadeleye kararlılıkla devam etmektedir. 2016 yılından itibaren, Suriye içinde güvenli bölgeler oluşturmak üzere Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarıyla, 4 bin kilometrekarelik bir alan DEAŞ’lı ve PYD/YPG’li teröristlerden temizlenmiş ve ülkemize sığınan Suriyelilerin güvenli bölgelerin oluşmasının ardından ülkelerine geri dönüşleri başlamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yasama, yürütme ve yargı organlarının görev alanları daha net bir şekilde belirlenerek demokrasimiz güçlenmiş milli iradenin önünde engel oluşturan, sistem içindeki tüm vesayet mekanizmaları ortadan kalkmıştır. Son dönemlerde Türkiye ekonomisine yönelik tüm tehdit ve saldırılara rağmen Devletimiz tarafından oluşturulan Yeni Ekonomi programı ile de bütçe disiplininden en küçük bir taviz verilmeden uluslararası piyasalardaki görünümünü güçlendirecek adımlar birer birer atılmaktadır. Yine sanayicimizin, tüccarımızın, esnaf ve sanatkârımızın, tarım sektörümüzün, ücretli kesimin, milletimizin yaşadığı sıkıntıların çözümüne yönelik devletimiz tarafından çalışmalar sürdürülmektedir.”

 

Vali Dirim, öğretmenlere seslendi

 

Son olarak öğretmenlere seslenerek ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarihine, kültürüne, ailesine, annesine, babasına, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen, yerine getirmeye çalışan bir gençlik yetiştirmelerini isteyen  Vali Dirim, “Kıymetli öğretmenler; Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençler sizin ellerinizde büyümektedirler. Sizlerden ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarihine, kültürüne, ailesine, annesine, babasına, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen, yerine getirmeye çalışan bir gençlik yetiştirmenizi özellikle istiyorum. Bunun yanında gençlerimizin zihinlerine yurttaşlık bilincini, ülkesine ve milletine karşı sorumluluk bilincini de yerleştirmeniz gerekmektedir.” dedi.

 

Ödüller takdim edildi

 

Vali Dirim’in konuşmasının ardından da günün anlam ve önemini belirten şiirlerle “Cumhuriyet” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan eser okundu. Ayrıca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve sporculara da ödülleri Bartın protokolü tarafından takdim edildi.

 

 

Gösteriler büyük beğeni topladı

 

Tören daha sonra ise Bartın Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Gösterileri, Bartın Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Gösterileri ile devam etti.

 

Sporcular da büyük alkış aldı

 

Katılımcılardan büyük alkış alan Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının gösterilerininn ardından da tören geçişiyle kutlama programı sona erdi.

 


ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›