Bartın’a 10,4 milyar TL yatırım!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da AK Parti döneminde gerçekleştirilen yatırımların sektörel dağılımı ile ilgili bilgiler verdi. Bartın’da toplamda 10.4 milyar TL’lik kamu yatırımının bulunduğunu ifade eden Milletvekili Tunç, Milli Eğitim’de yapılan yatırım miktarımız 539,83 milyon Türk lirası. Bartın Üniversitesi, yeni okullar ve derslikler bizim dönemimizin en önemli yatırımları arasındadır. AK Parti döneminde eğitim her zaman bütçeden en fazla payı almıştır. Bartın’da bu paydan hak ettiği değeri kat ve kat aldı. Kentimize 40’ın üzerinde yeni okul kazandırdık. Kazandırmaya da devam edeceğiz” dedi.
Bu haber 2022-01-27 15:48:23 eklenmiş ve 209 kez görüntülenmiştir.

 

 

Sağlığa 342.3 milyon TL

 

 

Sağlık alanında yapılan yatırım tutarımız ise 342.3 milyon TL’dir. Yeni devlet hastanesi, Aile Sağlığı Merkezleri, makine ve ekipman yatırımları ile Bartın’a her alanda olduğu gibi sağlıkta da çağ atlattık. Yeni Devlet Hastanemiz de tamamlanınca Bartın şehir hastanesi konforunda bir sağlık merkezine daha kavuşmuş olacak” diye konuştu.

 

 

Gençlik ve Spora 427,4 milyon TL

 

 

Gençlik ve Spor Alanında da 427,4 milyon TL’lik yatırımlarının bulunduğunu ifade eden Milletvekili Tunç, AK Parti olarak gençlerimizi önemsiyoruz. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin daha sağlıklı ortamlarda yetişmeleri için yaptığımız yatırımlar ortada. Ömertepesi’nde bulunan sporcu fabrikamız, kapalı spor salonumuz, kapalı yüzme havuzumuz ile köylerimize yaptığımız sahalarla ve tribünlerle gençlerimizi destekledik. Bunun sonucunda da gençlerimiz branşlarında ilimize şampiyonluklar getirmeye başladı. İnşallah spordaki başarımız kat ve kat artarak devam edecektir. Gençlerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

 

Ulaştırma ve Altyapıya 3,67 milyar TL

 

 

Ulaştırma ve alt yapıya da büyük önem verdiklerini dile getiren Milletvekili Tunç, “Ülkemizin 4 bir yanını bölünmüş yollarla donattık. Bartın’da bu yatırımlardan payını kat ve kat aldı. Almaya da devam ediyor. Devam eden Kurucaşile yola tek başında milyar değerinde. Bir etabı tamamlandı ve Kurucaşile Bartın’a daha da yakınlaştı. Kalan yatırımlarımız da hızla devam ediyor. Kentimizin ulaşım ve alt yapısını çok önemsiyoruz. Yapılan yollar sayesinde yatırımcı Bartın’ı daha rahat tercih ediyor. Yapılan yatırımlar sayesinde şu an Organize Sanayi Bölgemizde 5 bin kişi çalışıyor. Yeni ilave alanda da ilk etapta 2.500 kişi işe başlayacak. İnşallah bu sayıyı da daha da artıracağız” şeklinde konuştu.

 

 

Bartın turizmde marka kent oluyor

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetlerde de 1,2 Milyar TL’lik katkı sağlandığını ifade eden Milletvekili Tunç, Çevre ve Şehircilik alanında 1,5 milyar, Sanayi ve Teknoloji alanında 182 Milyon, Adalette ise 131,37 milyon TL’lik yatırımın gerçekleştirildiğini bile getirdi. Kültür ve Turizme de 52,5 Milyon TL yatırım yapıldığını aktaran Milletvekili Tunç, tarihi mekanların turizme kazandırılması, Güzelcehisar, Mugada, Küre Dağları Milli Parkı gibi doğal güzelliklerinde gün yüzüne çıkartılması çalışmalarını AK Parti’nin yaptığına dikkat çekti. Bartın’ın bir turizm kenti olduğuna da vurgu yapan Milletvekili Tunç, “Bartın’ın tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkartmaya, turizmde marka kent yapma çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz” dedi. Milletvekili Tunç, Tarım ve Orman’a da 2 Milyar TL bütçe ayırdıklarını bu kaynaklarla çiftçilerin ve orman köylüsünün desteklendiğini ifade etti. Millletvekili Tunç Enerji ve Tabi Kaynaklara da 358 milyon TL kaynak aktarıldığını ifade etti.

 

 

“Tek derdimiz millet, yolumuz hizmet”

 

 

Milletvekili Tunç, “AK Parti demek yatırım demektir. AK Parti demek icraat demektir. Kurulduğu günden bu yana tek derdi millet olan partimiz, her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023-2053-2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlerken Bartın’da bu ilerlemeden payını kat ve kat almaya devam edecektir. Karalamalara, iftiralara inat çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Ülkemizi ve kentimizi büyütmeyi, geliştirmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Aile Sağlığı Merkezi Bartın Üniversitesi Aile ve Sosyal Hizmetler
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›