Bartın’da ulaşım aksamadı

Bartın’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Bartın Belediyesi’ne bağlı tüm ekipler, gece gündüz sahada karla mücadele verirken ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmadı.
Bu haber 2022-01-27 15:43:49 eklenmiş ve 84 kez görüntülenmiştir.

 

 

Haber Merkezi - Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, çok sayıda şehirde hayatı felç etti. Ülke genelinde yaşanan bu sıkıntıların görülmediği ender illerden biri Bartın oldu.

 

 

Günlerdir ilimizde de etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 300 kişilik personelinden oluşturulan 20 ayrı ekiple iki vardiya çalışan Bartın Belediyesi’nin kaldırımlarda, hastane yollarında ve ana arterlerdeki kar temizleme çalışmasında sağladığı başarı ile yollar araç ve yaya trafiğine hiç kapanmadan devam etti.

 

 

Yağışın başladığı andan itibaren, 24 saat 2 vardiya halinde kent merkezinde yol ve kaldırımlarındaki karları temizlemek için yoğun bir çaba harcayan ekipler, toplu ulaşımın sürdürülebilmesine ve ambulans, itfaiye gibi acil varış sağlaması gereken araçların geçişine öncelik vererek ana arterleri devamlı açık tuttu.

 

 

Ana arterlerdeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte de ara sokaklar ve kaldırımlar temizlendi. Böylece, süreç boyunca Bartın kent merkezinde ulaşım aksamadan devam etti.

 

 

“Tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

 

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemeleri için mesai gözetmeksizin ekiplerimizle birlikte sahadayız. 1 adet greyder, 1 adet Komatsu büyük kepçe, 1 adet küçük kepçe, 15 kepçe, 1 adet bıçaklı otomatik tuzlama kamyonu, 1 bıçaklı kamyon, 2 adet manuel tuzlama kamyonu, 1 kaldırım kar kürüme makinesi ve 1 adet solüsyon tankı ile karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde yaklaşık 300 personelden oluşturduğumuz 20 ayrı ekiple ana yolların ve ara arterlerin açık kalması için 2 vardiya çalışarak, vatandaşlarımızın sorun yaşamamasını sağladık. Bütün birimlerimiz, vatandaşlarımız için sahada canla başla çalışıyor. Eksi derecelerde sabaha kadar uyumadan ana arterler başta olmak üzere yolları açtık. Ekiplerimiz kontak kapatmaksızın çalışmalarına devam edecekler. Tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›