Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü Kutlu Olsun

Bugün Türkiye’nin gurur günü... Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” diyerek nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Hem de ilk günkü heyecan ve coşkuyla...
Bu haber 2018-10-29 12:58:01 eklenmiş ve 171 kez görüntülenmiştir.

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın Cumhuriyetin 95’inci yıldönümünü, büyük coşkuyla kutlayacak. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle fener alayı yürüyüşünün yanı sıra, çeşitli konser ve etkinlikler düzenlenecek.

Bartın’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim günü saat 13.00’te Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Bugün de Vali Nusret Dirim’in devlet adına Valilik makamında kutlamaları kabul etmesinin ardından da tören programı gerçekleştirilecek. Valilik önünde yapılacak olan tören kapsamında Vali Dirim, beraberinde Garnizon Komutaanı ve Belediye Başkanı ile birlikte tören birliklerinin ve halkın bayramını kutlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile Bayrağımızın göndere çekilmesinin sonrasında da Vali Dirim, bir konuşma yapacak. Günün anlam ve önemini belirten şiirler ile “Cumhuriyet” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan eserin okunmasının arından da yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri verilecek. Bartın Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu ile Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları gösterileri, Geçnlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcu gösteriyle devam edecek olan kutlama programı tören geçişiyle sona erecek.

Belediye’den Cumhuriyet Şöleni

Cumhuriyet Bayramı kapsamında Bartın Belediyesi’nce yine bu akşam Cumhuriyet Şöleni yapılacak. Saat 19.30’da Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri önünden başlayacak olan geleneksel fener alayı yürüyüşü yapılacak. Daha sonrasında da Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterilerinin ardından ünlü pop sanatçısı Yusuf Güney sahne alarak muhteşem bir konser verecek. Sanatçı birbirinden güzel şarkıları ile kutlamaları renklendirecek. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,  tüm Bartınlıları Cumhuriyeti en coşkulu şekilde kutlamak üzere Cumhuriyet Meydanı'ndaki konsere davet etti.

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›