2022’de de çalışmaya devam!

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, 2021 yılını değerlendirirken 2022 projelerini açıkladı. 2021 yılında birçok projeye imza attıklarını belirten Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, “2022 yılında da çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
Bu haber 2022-01-24 15:10:20 eklenmiş ve 117 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, 2022 yılı Yönetim Kurulu Toplantısı, yönetim kurulu üyelerinin tam kadro katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

2021 yılının değerlendirildiği toplantıya TSO Başkanı Halil Balık, Başkan Yardımcıları Sami Karakaş, Fatih Mehmet Kanbur, Sayman Üye İlker Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Gülin Aldatmaz, Cem Yıldız, Keramettin Şenkal ile Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara katıldı.

 

Haftalık gündemin görüşüldüğü olağan yönetim kurulu toplantısında, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 2021 Yılı Değerlendirme Raporunu açıkladı.

 

2021 yılında birçok projeye imza attıklarını belirten Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Balık, “2022 yılında da çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

 

İşte 2021 Yılı Değerlendirme Raporu!

 

Emlak danışmanlığı ve ikinci el araç alım satımı yapanlar için Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda mesleki yeterlilik sınavları yapılması sağlandı. Başarılı olanlara da mesleki yeterlilik belgeleri TSO tarafından teslim edildi.

Bartın TSO tarafından çalışmaları sürdürülen “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önderliğindeki sosyal gelişmeyi destekleme programı (SOGEB) iş birlikli proje teklifi 19.08.2020 itibari ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından onaylandı. 1 milyon 901 bin TL’lik bütçeye sahip ve BAKKA tarafından hibe olarak desteklenen proje kapsamında 53 adet saya dikim makinesi proje iştirakçisi olan Bartın Sayacılar ve Ayakkabıcılar Derneği üyesi olan Cemre Saya, Zimaro Ayakkabı, Özbek Saya, Ramiz Tarhan Saya, Birlik Saya, Gül Saya ve Çağdaş ayakkabıcılık firması yetkililerine teslim edildi. Kalan makinalar ile OSB İnovasyon Merkezi’nde eğitim kurslarının devam edeceği belirtilirken, kursların İŞKUR destekli ve iş garantili kurslar olduğu kaydedildi. Proje de kırsal kesimde oturan, bakmakla yükümlü olduğu yaşlı, çocuk, engelli gibi kimseleri bulunan ve evden çalışabilecek dezavantajlı gruplar yer alıyor.

 

Eğitime destek kapsamında 110 adet tablet bilgisayar ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. Ayrıca öğrencilerin eğitimine destek vermek için eğitim ağı aplikasyonu alınmasına destek olundu.

 

Gıda, tekstil, imalat, mobilya, saya, ağaç ve orman ürünleri olmak üzere birçok sektörün sorunlarının ele alındığı Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğiyle değerlendirme toplantıları yapıldı. Bu toplantılar sonucu swot analizi hazırlandı.

 

Taş sac coğrafi işaret başvurusu kabul edilerek coğrafi işaret belgeli ürün olarak tescil edildi.

 

Pandemi sürecinde sanayici ve tedarik zincirinde faaliyet gösteren üyelere ziyarette bulunularak bölgesel kalkınma fonu ile devlet destek ve teşvikleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Pandemi sürecinde iş yerlerine asılmak üzere covid-19 afişleri TSO üyelerine ücretsiz olarak dağıtıldı. TSO Yönetimi, yine pandemi sürecinde TOBB koordinasyonunda gerçekleşen toplantılara katıldı. Cumhurbaşkanı, Ticaret Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve diğer bakanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda üyelerden gelen sorun ve talepler iletildi.

 

Her ay düzenlenen BAKKA toplantılarına katılım sağlayan TSO Başkanı Halil Balık, ilimize yapılabilecek yatırımlar hakkında da görüş alışverişinde bulundu.  Bartın Valiliği koordinasyonunda yapılan İl Koordinasyon ve Planlama, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim, Pandemi İl Koordinasyon Kurulu gibi birçok toplantılara da katılım sağlayan TSO Başkanı Balık, çalışmalara destek sağladı.

 

2022 projeleri de açıklandı

 

2021 yılında “Sayayı Evlerde Üretiyoruz”, “Ziraat Bankası: Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü”, “Halk Bankası: Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü” protokolü imzaladıklarını belirten Balık, 2022 yılında da aynı kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizerken 2022 projeleri arasında ise “Seracılık ve Fide Yetiştiriciliğiyle İlgili Kooperatif Destekleme Projesi”, Avrupa Birliği Projeleri ile Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programları’nın yer aldığını söyledi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın TSO Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›