Bartın Belediyesi acılı günlerinde de vatandaşın yanında!

Bartın’dan yurdun her köşesine ve herhangi bir ilden Bartın’a ücretsiz cenaze nakil işlemi gerçekleştirerek vatandaşları yakınlarını kaybetmenin üzüntüsüyle yaşadıkları zor anlarında yalnız bırakmayan Bartın Belediyesi, 2021 yılı içerisinde vefat eden bin 104 vatandaşın ücretsiz nakil hizmeti gerçekleştirirken, 6 cenaze aracıyla hizmet verilerek toplamda 290 bin 887 kilometre yapıldı.
Bu haber 2022-01-12 09:23:19 eklenmiş ve 351 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bin 104 cenaze için 290 bin 887 km yol kat edildi

 

 

Bartın Belediyesi, verdiği cenaze hizmetleriyle Bartın halkının acı günlerinde de yanlarında olmaya devam ediyor.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Mezarlıklar ve Defin İşleri Birimi ile Bartın’da verdiği cenaze hizmetleriyle vatandaşların acısını paylaşan Bartın Belediyesi 2021 yılında bu hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, projeleri arasında yer alan ve 2 milyon TL’ye mal olan Bartın Belediyesi Gasilhanesi hizmet vermeye başladı. Bölgenin en modern gasilhanelerinden biri olarak gösterilen Bartın Belediyesi Gasilhanesi ile cenaze hizmetleri tek bir çatı altında toplandı.

 

 

Bartın Belediyesi vatandaşları zor anlarında yalnız bırakmıyor

 

 

Gasilhane hizmetinin yanı sıra şehir merkezinde, ilçe, belde ve bunlara bağlı çevre köylerde olduğu gibi şehirlerarasında da 7 gün 24 saat cenaze nakil hizmetleri veren Bartın Belediyesi, Bartın’dan yurdun her köşesine ve herhangi bir ilden Bartın’a ücretsiz cenaze nakil işlemi gerçekleştirerek vatandaşları yakınlarını kaybetmenin üzüntüsüyle yaşadıkları bu zor anlarında yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda Bartın Belediyesi 2021 yılı içerisinde vefat eden bin 104 vatandaşın ücretsiz nakil hizmeti gerçekleştirilirken, 6 cenaze aracıyla hizmet verilerek toplamda 290 bin 887 kilometre yapıldı.

 

 

Cenaze hizmetleri ücretsiz veriliyor

 

 

6 adet cenaze nakil aracıyla şehir içi 316, şehir dışı 161 ve mücavir alan dışı yerlere(köyler) 627 olmak üzere toplam bin 104 cenazenin nakli ücretsiz yapıldı. Cenaze nakillerinde şehir içi 6 bin 320 kilometre, şehir dışı 150 bin 49 kilometre ve köylere 134 bin 518 kilometre olmak üzere toplam 290 bin 887 kilometre yol kat edildi. Bartın Belediyesi tarafından ücretsiz gerçekleştirilen cenaze nakil hizmetinin yanı sıra kefen ve saburaj tahtası da ücretsiz temin ediliyor. Cenaze evlerine pide, ayran, lokum gibi ikramların yanı sıra bin adet tabure ise cenazelere ve mevlitlere gönderiliyor.

 

 

Gasilhane Projesi hayata geçti

 

 

Tüm bu cenaze hizmetlerine bir yenisini daha eklendi. 23 Temmuz 2020 tarihinde temel atma töreni ile yapım çalışmalarına başlanılan ve 12 Kasım 2021 tarihinde hizmete giren Bartın Belediyesi Gasilhanesi’nin hizmete girmesi ile ücretsiz yıkama ve bekletme hizmeti de sunulmaya başlandı. 7 bin 500 metrekarelik toplam alan üzerinde, 352 metrekare gasilhane binası, 85 metrekare sundurma ve 50 metrekare depo alanı, 26 metrekare bir adet erkek ve bir adet kadın gasilhane, 17 metrekare 4 adet erkek ve 4 adet kadın olmak üzere toplam 8 adet hareket sensörlü, içten açılabilir sistemli morg kabini, 7metrekare bir adet erkek ve bir adet kadın gassal odası, 20 metrekare 2 adet erkek ve kadın mescit, 3 adet büro, çay ocağı, depo alanı, erkek ve kadın abdesthane, 2 adet gasil masası, 2 adet hidrolik sedye, 8 adet morg ünitesi, 2 adet tıbbi masayı içerisinde barındıran Bartın Belediyesi Gasilhanesi cenaze hizmetlerine büyük katkı sağlıyor. Tahta ve kefen hizmeti de buradan veriliyor.

 

 

Mezarlıklar temizlendi

 

 

Bartın merkezde bulunan Asri Mezarlık, Halatçıyaması Mezarlığı, Gölbucağı Mezarlığı, Sofuoğlu Mezarlığı,  Orduyeri Mezarlığı, Çaydüzü Mezarlığı, Balamba Mezarlığı, Karaçay Mezarlığı, Ağdacı Mezarlığı, Gaffar Mezarlığı, Erenler Mezarlığı, Aladağ Kavallar Mezarlığı, Şiremirçavuş Mezarlığı, Karaköy Mezarlığı, Gecen Mezarlığı, Bartın Yeni Şehir Mezarlığı, Ebu Derda Türbesi ve Bartın Şehitliği’nde yıl içerisinde yabani ot temizliği gerçekleştirildi. Ot temizliğinin yanı sıra ekipler, ağaç budama, mevsimlik çiçek dikimi, aydınlatma ile çeşmelerin bakım ve tamiri yapıldı.

 

 

“Kilometrelerce yol kat ettik”

 

 

Cenaze hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadeleri kullandı:

 

“Cenaze hizmetleri bizlerin en önemsediği hizmetlerden bir tanesi. Vatandaşlarımızın en zor zamanları bir yakınlarını kaybettikleri anlardır. Bartın Belediyesi olarak halkımızın en kötü anlarında da yanlarında olmak, bir nebzede destek vermek amacıyla göreve geldiğimiz günden itibaren cenaze hizmetlerimize yenilikler kattık. İlk olarak araç sayımızı artırarak ücretsiz cenaze nakli gerçekleştirmeye başladık. 6 cenaze aracımızla Türkiye’nin her yerine ücretsiz cenaze gönderip-getirerek bu konuda halkımıza büyük kolaylık sağladık. Şehir içi veya şehir dışı ayrımı yapılmaksızın hayatını kaybedenleri mesafe gözetmeksizin taşıyoruz. Bu kapsamda da kilometrelerce yol kat ettik.

 

 

“Her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

 

 

Bu hizmetimizin yanı sıra belediyemize kazandırdığımız tabureler ile cenaze evlerine de hizmet götürüp, cenaze evlerine de ikramlar gönderiliyoruz. Son olarak da Gasilhane projemizle hizmetlerimize bir yenilik daha ekledik. Şehrimize kazandırdığımız diğer cenaze hizmetlerinin yanı sıra cenaze yıkama işlemlerini de ücretsiz şekilde halkımıza sağlıyoruz. Bartın Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında yer alıyor ve sorumluluğu tamamen üstümüze alıyoruz. Tüm bu işlemleri cenaze sahiplerinden bir kuruş dahi talep etmeden tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanında olarak onların tüm cenaze işlemleri ile biz ilgileniyoruz. Bunlar bizim için çok hassas konular. Bu hassasiyetle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bartın Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Mezarlıklar ve Defin İşleri Birimi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›