Bartın’da 5 işyeri satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Bartın dahil olmak üzere 20 ilde 70 konut ile 30 ilde 195 iş yerini 1-2 Aralık 2021 tarihinde açık artırma yöntemiyle satacak. Bartın’da 2 Aralık Perşembe günü 5 işyeri de açık artırma yöntemiyle satılacak.
Bu haber 2021-11-19 15:32:11 eklenmiş ve 547 kez görüntülenmiştir.

 

TOKİ, 20 ilde70 konut, 30 ilde 195 iş yerini açık artırma ile satışa sunuyor

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Bartın dahil olmak üzere 20 ilde 70 konut ile 30 ilde 195 iş yerini 1-2 Aralık 2021 tarihinde açık artırma yöntemiyle satılacağını duyurdu.

Alıcılar konutlara, yüzde 25, yüzde 40 peşinat, 60 ve 120 ay vade ile, iş yerlerine ise yüzde 10, yüzde 25 peşinat, 120 ve 180 ay vade ile sahip olabilecek.

Açık artırmalar 1 Aralık Çarşamba ve 2 Aralık Perşembe günü saat 10.30'da yapılacak.

Açık artırmalar, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. Ayrıca internetten üzerinden de
www.emlakmuzayede.com.tr adresinden  teklif verilebilecek.

Alıcılar, Adana, Antalya, Aydın, Ankara, Balıkesir, Batman, Bitlis, Giresun, Erzincan Kahramanmaraş, Kastamonu, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Sakarya, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde satışa sunulan konutlara, yüzde25 ve yüzde 40 peşinat ile 60 ve 120 ay vadeyle sahip olabilecek.

Ayrıca, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Balıkesir, Bartın, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli,  Diyarbakır, Eskişehir, Giresun, Hatay, İzmir, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Niğde, Osmaniye, Rize, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon ve Yozgat illerinde satışa sunulan iş yerleri ise yüzde 10 veya 25 peşinat ile 120 ve 180 ay vadeyle alınabilecek.

TOKİ’den yapılan satış duyurusuna göre; Bartın’da 2 Aralık Perşembe günü 5 işyeri de açık artırma yöntemiyle satılacak.

Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri ise Türkiye Halk Bankası AŞ ve T.C. Ziraat Bankası AŞ tarafından yürütülecek. Başvurular ve teminatlar bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. Ayrıntılı bilgilere "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adreslerinden ve "444 86 54" numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Açık Artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından yürütülecek olup, başvurular/teminatlar anılan Bankaların tüm şubeleri aracılığı ile kabul edilecek.  Bununla birlikte, teklif alma sonrası Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatma işlemleri yine anılan Bankalar tarafından belirlenecek Temerküz Şubeler aracılığı ile yürütülecek. Ayrıca, açık artırma (teklif alma) gününde de başvuru kabul edilecek.

 

Başvuru sırasında neler gerekecek

 

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş olan gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler başvuru yapabilecek.

Başvuru yapacak olanlardan; fotoğraflı nüfus cüzdanı, vatandaşlık kimlik ve vergi sicil numaraları, başvuruların vekaleten yapılması durumunda, ilzama, teklif vermeye, ihaleye katılmaya, ihale bedelini ödemeye, tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren vekaletname, başvuru bir tüzel kişilik adına yapılacak ise, Şirketin yetki belgesi ve yetkili kişinin vekalet ile imza sirküleri başvuru sırasında istenecek.

Yetkili Banka Şubelerine Nakit olarak; muhammen bedeli 99 bin 999 TL’ye kadar olanlar için 5 bin TL, muhammen bedeli 100 bin- 499 bin 999 TL’ye kadar olanlar için 10 bin TL, muhammen bedeli 500 bin – 999 bin 999 TL’ye kadar olanlar için 50 bin TL, muhammen bedeli 1 milyon TL ve üstünde olanlar için 100 bin TL katılım teminatı ödemek zorunda.

Ayrıca alıcılar başvuru sırasında “Açık Artırma Satış Şartnamesi”ni de imzalayacaklar.

 

Ödeme koşulları

 

Taşınmazların vade seçenekleri başvuru duyurusundaki ek tabloda yer alıyor. Ek tabloda yer alan ve hemen teslimli olarak satışa sunulan projelerde; Taşınmazlar mevcut durumu ile satışa sunulmuş olup, alıcılar taşınmazı görmüş, beğenmiş ve kabul etmiş sayılacak. İdarece bu taşınmazlarda herhangi bir tadilat ve onarım yapılmayacak.

Muhammen bedeller bütün projeler için KDV hariç olarak belirlenmiş olup, Ankara Gölbaşı İncek 2.Etap 1585 Konut Projesinde yer alan konutlar ile vadeli işyeri satışları Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli ve teslim tarihine kadar gerçekleşen dönem artışları toplamı üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden hesaplanan Katma Değer Vergisi tutarı, taşınmazın tesliminden sonraki vadelere yayılarak tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden hesaplanan KDV tutarı kalan vadelere yayılarak, peşin işyeri satışları ile konutların satışlarında ise projenin teslimi aşamasında peşin olarak tahsil edilecek.

Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama aşamasında sözleşmeye ilişkin (tek nüsha) damga vergisi, ihale karar pulu ile vb. giderler alıcı tarafından ödenecek.

Vadeli İşyeri/konut satışlarında taksit borç bakiyesi, vade süresince her altı ayda bir (Ocak ve Temmuz), teslim ve artış oranı bilgilerini içeren tabloda yer alan artış oranları uygulanarak hesaplanacak ve alıcı tarafından ödenecek. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, söz konusu satışlar ile ilgili ilk artış uygulaması Temmuz 2022 tarihinde realize edilecek.

Vadeli satışlarda belirlenen peşinat oranları asgari oranlar olup, dileyen alıcılar kredilendirilen borç bakiyelerini düşürebilmek amacıyla satış tarihinde ek peşinat ödemesi hakkına sahip.

Satış işlemlerine yönelik reklam, tanıtım, pazarlama ve satış organizasyonu hizmetleri Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. tarafından yerine getirilecek. Bu çerçevede, tekliflerin İdareye iletilmesi aşamasında alıcı adaylarının, Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.’nin KDV Hariç satış bedeli üzerinden alınan yüzde 2 + KDV (yüzde 2 komisyon bedelinin yüzde 18’i) oranındaki komisyon bedelini yatırması gerekiyor.

Ayrıca, sözleşmeden doğan Banka Komisyonu da alıcıya ait olacak.

 

İnternet katılımı 1 gün önce kapatılacak!

 

1-2 Aralık 2021 tarihlerinde de (açık artırma gününde) T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş.’ye başvuru yapmak imkan dahilinde olacak. Emlak Yönetim ile mutabakat/muvafakat alınmak kaydıyla internetten doğrudan teklif vererek toplantıya katılım sağlanacak. Ancak; internet katılımı ihale tarihinden 1 gün önce kapatılacak.

 

ETİKETLER : Bartın TOKİ satış işyeri konut
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›