“Bartın Taşkın Sel Sınırı Problemini Çözdük”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Barajları yaptık, Bartın taşkın sel sınırı problemini çözdük. Irmak talveg kotu yerine arazinin yüksekliğine göre yapılan hesaplamalar neticesinde onaylanan harita Bartın belediyesine gönderildi.” dedi.
Bu haber 2018-10-20 14:15:34 eklenmiş ve 243 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Irmağı taşkın sel sınırı nedeniyle yaşanan problemleri inşa ettikleri üç baraj sayesinde çözdüklerini belirterek, önceden talveg kotundan +12 metreden sonrası için yapılaşmaya izin verilmezken, inşaatları tamamlanan Kirazlıköprü ve Kışla Barajları’yla önümüzdeki yıl tamamlanacak olan Kozcağız Barajı’nın bitirilmişlik durumuna göre DSİ Bölge Müdürlüğünce yeniden hesaplamalar yaptırıldığını söyledi.

Taşkın sel sınırları belirlenirken talveg kotuna bağlı değil arazinin yüksekliği ve suyun akışına göre yeniden ölçümler neticesinde harita oluşturulduğunu ve DSİ’nin onayladığı bu haritanın Bartın Belediyesine gönderildiğini belirten Tunç, bundan sonra yapılaşma ve imar çalışmalarının bu haritaya göre yapılacağını söyledi.

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›