UMKE’den gerçeğini aratmayan tatbikat

Bartın, Bolu, Zonguldak, Karabük UMKE ekiplerinin katılımıyla İnkumu’nda gerçekleştirilen eğitim kampı, gerçeği aratmayan arama-kurtarma tatbikatlarıyla tamamlandı. AFAD, Bartın Belediyesi’ne bağlı cankurtaran ve itfaiye ekipleri ile Bartın İnkumu Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin de katıldığı eğitimde çeşitli senaryolar hazırlanarak enkaz ve göçük altından yaralı kurtarma, travmalı hastaya yaklaşım, arazide yön bulma, suda kurtarma, trafik kazası, hasta taşıma, temel yaşam desteği tatbikatları gerçekleştirildi.
Bu haber 2021-10-18 12:40:42 eklenmiş ve 94 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Bartın Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Bolu, Zonguldak, Karabük’ten oluşan 10. bölge illerinin katılımıyla başarılı bir temel eğitim ve tatbikat kampı gerçekleştirdi.

 

Eğitim ve tatbikat kampı 13-15 Ekim tarihlerinde İnkumu’nda  gerçekleştirilirken,3 gün devam eden eğitim kampına AFAD, Bartın Belediyesi’ne bağlı cankurtaran ve itfaiye ekipleri ile Bartın İnkumu Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler de destek verdi.

 

Kamp süresince çeşitli senaryolar hazırlanarak enkaz ve göçük altından yaralı kurtarma, travmalı hastaya yaklaşım, arazide yön bulma, suda kurtarma, trafik kazası, hasta taşıma, temel yaşam desteği tatbikatları gerçekleştirildi.

 

Tatbikat alanına ziyarette bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, “Gönüllü ordumuz birçok eğitimi tamamlayarak ihtiyaç olduğu anda tüm imkan ve kabiliyetlerini kullanarak  insanların hayatlarına dokunmuşlar, yaralarını sarmışlardır. Bartın ve bölge illerimizden gelen UMKE ekipleri başarılı bir tatbikat gerçekleştirmişlerdir.  Ekibin her bir üyesine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Tatbikat, eğitimi başarıyla tamamlayan 51 UMKE gönüllüsü katılımcıya sertifikalarının dağıtılmasının ardından başarıyla son buldu.

 

ETİKETLER : Bartın UMKE
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›