Siber Vatan 2022 Programı Başlıyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile Batı Karadeniz Bölge Planına uyumlu şekilde ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması, teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi ve genç istihdamının arttırılması amacıyla Siber Vatan çalışmasının 2022 yılı programı başlıyor.
Bu haber 2021-10-18 09:24:00 eklenmiş ve 328 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Siber Vatan 2022 Programı, müfredatı Ajans ve bölge üniversitelerinin katkılarıyla oluşturulmuş teknik eğitimlerini, farkındalık ve motivasyon oluşturma faaliyetlerini, mentör firma buluşmalarını ve çeşitli yarışmaları ve etkinlikleri kapsıyor.

2022 yılı faaliyetleri kapsamında alanında uzman firmalar tarafından Siber Güvenlik Uzmanlığına Hazırlık, Beyaz Şapkalı Hacker, Sızma Testi, Adli Analiz, Malware Analizi, WEB Güvenliği, Bilişim Hukuku, Saldırı Tespit ve Kayıt Yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.

Teknik Eğitimlerin ardından değerlendirmeye tabi tutulan ve sertifikalarını almaya hak kazanan öğrenciler Siber Güvenlik Girişimci Adayı olarak takımlara ayrılacak ve alan uzmanlaşma çalışmaları yapılacak ve uzmanlaşma çalışmaları tamamlanan öğrenciler proje geliştirme sürecine yönlendirilecek.

Bu süreçte yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi amacıyla proje hazırlama, etkili sunuş teknikleri, girişimcilik, tasarım odaklı düşünme ve inovasyon eğitimleri gerçekleştirilecek.

Yoğun çalışma temposuna sahip Siber Vatan Programına dâhil olmak ve kariyerinizi şimdiden şekillendirmek istiyorsanız  BAKKA internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını takip edebilir ve başvurunuzu ön kayıtlar için sibrvatan.org üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Siber Vatan 2022 Programı’nda Üniversite Danışman Öğretim Üyeleri; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğr. Gör. İrfan Duman, Karabük Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Çelik, Bartın Üniversitesi Prof. Dr. Alper Aytekin, Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan olarak açıklandı.

Siber Vatan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanmış bir proje. Amacı siber güvenlik ve bilişim alanında kapasite geliştirilmesini sağlayarak yetişmiş insan gücünün artırılmasıdır. 

 

Eğitimlerin amacı

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından girişimcilik kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor.  Bu nedenle Siber Güvenlik kapsamındaki teknik eğitimler, Girişimcilik Eğitimleri, Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimleri ve İnovasyon Eğitimi gibi inovatif fikirleri tetikleyen amaca yönelik özel eğitimlerle destekleniyor.  Ayrıca siber güvenlik ve yazılım alanında yetkin firmaların bölgemizde yatırıma çekilmesi ve melek yatırımcı görüşmeleri de yapılıyor.

Bu sayede farklı düşüncesi olan yetenekli bireylerin hayallerini hayata geçirmeleri için uygun şartların oluşması sağlanmaktadır.

 

Projenin bölge ve ülke açısından önemi

 

Geleceğin mesleklerine yönelik araştırmalar ve öngörüler yakın gelecekte bilişim sektöründeki en parlak mesleklerin başında Siber Güvenlik Uzmanlığının olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca gelişen yeni teknolojiler  ile birlikte yeni nesil meslek grupları gelişmekte ve bu meslek grupları için nitelikli işgücü ihtiyacı doğuyor. Bu program bölgemizdeki yetişmiş insan gücünü ve bu işgücünü artıracak eğitmen sayısını artırarak dünya çapındaki Dijital Teknolojiler ve Siber Güvenlik Uzmanı ihtiyacının karşılanmasındaki en yüksek payın bölgemizden karşılanmasını hedefliyor.

 

Projeye kimler başvurabilir?

 

Bu aşamada projeye Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde ikamet eden ya da öğrenim gören kişiler katılabilir. Gerçekleştirilecek her eğitim için bölge dışından başvurulara sınırlı sayıda kontenjan ayrılacak.

 

Projeye katılım için yapılan başvurularda seçim kriterleri

 

Proje kapsamında 3 il için (Karabük, Zonguldak ve Bartın) başvurular sibervatan.org sitesinden alınacak. Adayların seçimi siberlig.org sitesinde gerçekleştirilecek bir yarışma yoluyla yapılacak. Siber Vatan projesine katılım için temel bir kriter bulunmamakta olup, bilgi işlem alanında yetenekli, siber dünyaya meraklı, ufku ve vizyonu açık, analitik düşünebilen ve devamlı kişisel gelişimi planlayan herkesin başvurusuna açık.

Proje için verilmesi hedeflenen temel, teknik, kişisel gelişim ve inovasyon eğitimleri 3 yıllık bir süreci kapsıyor.

 

ETİKETLER : Bartın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA Siber Vatan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›