Dolar, Euro, altın UÇUYOR!

Piyasalarda döviz ve emtianın Türk Lirası karşısındaki hızlı yükselişi sürüyor. Dolarda devam eden yükseliş piyasaların nabzını arttırıp, tansiyonunu yükseltmeye devam ederken ekonominin içinde bulunduğu durum bütün işvereni, işçiyi, esnafı ve vatandaşı içine tedirgin ediyor.
Bu haber 2021-10-16 10:54:44 eklenmiş ve 255 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Piyasalarda tam anlamıyla bir deprem yaşanırken, döviz fiyatlarının Türk Lirası karşısındaki hızlı yükselişi sürüyor.

Merkez Bankası’nın geçen ayki  faiz indirimiyle doların yükselişi hızlandı. Merkez Bankası 23 Eylül tarihinde 100 baz puan indirimle politika faizini yüzde 19’dan yüzde 18’e düşürmüştü. Bu sürpriz hamleyle dolarda hareketlilik başladı.

Resmi Gazete’de geçtiğimiz gün yer alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki görevden alma kararları sonrasında bir anda yükselen piyasalarda dolar dün itibariyle 9.20’nin üzerini test ederek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Gram altın, dolar/TL’de peş peşe gelen rekorlar ve küresel altın fiyatlarındaki artışla birlikte 530 lira bandına ulaştı. Gram altın bu yılın en yüksek seviyesini görürken Euro kuru da 10.70’in üzerini test etti.

İç piyasada dolar ve küresel fiyatların etkisiyle gram altın 530 liraya kadar çıkarak bu yılın zirvesine ulaşırken akaryakıtta da yeni zamlar kaçınılmaz oldu.

Dolar/TL kuru ile petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarında da zamları beraberinde getirdi.

Dolar’da devam eden yükseliş piyasaların nabzını arttırıp, tansiyonunu yükseltmeye devam ediyor.

Ekonominin içinde bulunduğu durum bütün işvereni, işçiyi, esnafı ve vatandaşı içine tedirgin ediyor.

Sene sonuna doğru kur ve altındaki yükselişin devam etmesini beklediklerini söyleyen ekonomi uzmanları, gram altının 600 liraya ulaşmasını beklediklerini kaydediyor.

 

ETİKETLER : Bartın dolar altın euro piyasa ekonomi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›