“BU SEFER BU İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİNE ADIM GİBİ EMİNİM”

Partisinin İl Başkanlığı binasının açılışı ve ziyaretlerde bulunmak için tam kadro Bartın’a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hem iktidarı hem de muhalefeti eleştirdi. İnce, “Bu iktidar miadını doldurmuştur. Bu iktidardan Türkiye’ye hayır gelmez. Bunlardan kurtulmak lazım. Bu yorgun Erdoğan ve onun yönetiminden kurtulmak lazım. Türkiye’nin sorunlarını bilmiyor ya da bilmemezliğe geliyor. Bakın 19 yıldır bu ülkeyi yönetiyor ama bu muhalefetin de kafası karışık. 3 sene önce meydanlara çıktığımda bu muhalefet bana destek olsaydı çoktan indirmiştik bunları çoktan. Türkiye Cumhuriyeti 20 genel seçim yaptı. 10’unda iktidarı değiştirdi. Bu sefer bu iktidarı değiştireceğine adım gibi eminim. Bunu sokakta görüyorum. Ama millet kimi göndereceğine karar vermiş de kimi getireceğine karar vermemiş henüz. Onun için yollardayım” dedi.
Bu haber 2021-10-08 09:20:58 eklenmiş ve 1518 kez görüntülenmiştir.

 

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN TAM KADRO BARTIN ÇIKARMASI!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Erkan Hızoğlu

 

 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirmek için Bartın’a geldi.

Bartın programında Genel Başkan İnce’ye Genel Başkan Vekili Gaye Usluer, Genel Sekreter Hakkı Akalın, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy, Özcan Özel, Nurdan Şahin Demirbağ, Mevlüt Dudu, Genel Sekreter Yardımcıları Kayhan Yüreyir, Mehmet Kazancıoğlu, Halil İlker Çelik, MYK Üyeleri Burak Hasar, Ali Rıza Büyükuslu, İpek Özkal Sayan, Nejat Elaldı, Genel Sayman Ufuk Akgün, MYK Üyesi Mahir Bakan, Asuman Ali Güven ve PM Atilla Aytaç da eşlik etti.

 

 

 

İlk durağı Kozcağız oldu

 

Bartın’a tam kadro gelen İnce’yi Çaycuma mevkisinde Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik, Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı ve çok sayıda partili karşıladı. İnce, Bartın temaslarına Kozcağız Beldesiyle başladı. Kozcağız’da esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İnce, hem esnafa hayırlı işler diledi hem de esnaf ile vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

 

 

 

 

 

Halktan yoğun ilgi

 

İnce, Kozcağız temaslarının ardından parti binasının açılışını gerçekleştirmek üzere Bartın’a geldi. Yukarıçarşı’daki Atatürk Anıtı önünde karşılanan İnce, parti binası önüne kadar esnaf ziyaretleri yaptı.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan İnce, vatandaşlarla bol bol selfie ve fotoğraf çektirdi.

 

 

 

İnce: “Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor”

 

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, parti binasının bulunduğu Yukarı Çarşı’daki Havuzbaşı’nda ise vatandaşlara hitap etti. Türkiye’yi karış karış gezdiğini belirten İnce, Bartın’dan hem iktidarı hem muhalefeti eleştirirken şöyle konuştu:

 

“Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor. Kiralar, yiyecek, gıda, akaryakıt, doğalgaz pahallı. Bütün bunlar ortadayken 19 yıldır Türkiye’yi yöneten bir parti var. Sorumluluk almıyor. Sanki kendisi hiç bundan sorumlu değil gibi sürekli aynı şeyleri söylüyor. Bir ara soğancıları terörist yaptı, soğan depolarını bastı. Sonra patatesçilere taktı kafayı, ‘Bunlar stok yapıyor’ dedi. Sonra marketlere taktı. Kim o marketler? Kendi yandaşları zaten… Niye? Ürünleri pahalı satıyorsunuz diye… Ya kardeşim doğalgaz pahalıysa, elektrik pahalıysa, mazot pahalıysa, otoyol geçiş ücreti pahalıysa, köprü geçişi pahalı ise domates de pahalı olur. Bu kadar basit. Doğalgaza zammı sen yapıyorsun, akaryakıta zammı sen yapıyorsun, elektriğe zammı sen yapıyorsun, gübreye zammı sen yapıyorsun, sonra çıkıp suçlu olarak parkta yatana ‘terörist’ diyorsun, öğrenciye ‘terörist’ diyorsun, muhalefete ‘terörist’ diyorsun, soğancıya, patatesçiye ve marketçiye ‘terörist’ diyorsun.

 

“Bu iktidardan Türkiye’ye hayır gelmez”

 

Bu iktidar miadını doldurmuştur. Bu iktidardan Türkiye’ye hayır gelmez. Bunlardan kurtulmak lazım. Bu yorgun Erdoğan ve onun yönetiminden kurtulmak lazım. Türkiye’nin sorunlarını bilmiyor ya da bilmemezliğe geliyor. Eğer bir ülkede gıda fiyatları bu kadar artmışsa neden üretilmiyor diye bakacaksın önce, neden çiftçi ekmiyor? Çiftçi ekmiyor, ekim alanları daralmış çünkü mazot alamıyor, gübre alamıyor. Üstüne bir de kuraklık gelmiş… Sen bütün otoyollara zam yapmışsın, bu kadar köprülere zam yapmışsın, Dolar üzerinden Euro üzerinden garanti vermişsin. Çanakkale Köprüsü’nden kaç paraya geçeceğimiz belli değil. Bugün için 150-160 lira, 15 Euro. Yarın ne olur bilemeyiz. Bakın ben 2018 yılında burada, Bartın’da pazaryeri gibi bir yerde miting yaptım. Bugün gelirken yolda baktım. 2018’de Bartın’da ne demişim diye baktım. ‘Beni değil, Erdoğan’ı seçerseniz, ki o zaman dolar daha 4 liraymış, dolar 8-10 lira olur’ demişim. Oldu mu? Oldu…Geçti bile 8’i 9 lira… Bakın bir daha söylüyorum. Bu şekilde Türkiye’yi yönetmek gelecek hırsızlığı demektir.

 

“Bu ülke kötü yönetiliyor ve soyuluyor”

 

Gelecek hırsızlığı şudur; Henüz doğmamış bir çocuk düşünün. Biz bu yeryüzünde kimimiz 50, kimimiz 60, 70 yaşındayız. Biz şuanda yeryüzünde yaşıyoruz ve bizim doğmamış çocuğa karşı bir üstülüğümüz yok. Onun da bu memleket ve dünya üzerinde hakları var. Eğer bu ülkenin kaynaklarını bu kadar kötü kullanırsak doğmamış çocuğun hakkını çalan hırsız oluruz. Buna hakkımız yok. 3,5 tarafı denizlerle çevrili, ovası var, madeni var, Avrupa’nın en genç nüfusu var, aklına ne geliyorsa var. Turizmi var, doğası var, ormanı var, tarihi var ama yoksuluz. Neden fakiriz? Neden Kapıkule’den çıktığımızda insanlar zengin de Kapıkule’den içeri girdiğimiz de neden fakiriz? Neden fakiriz? Çünkü bu ülke kötü yönetiliyor ve çünkü bu ülke soyuluyor.

 

“Hep beraber bu ülkeyi kalkındıracağız”

 

Birincisi gençlere seslenmek istiyorum; Yurt dışı hayalleri kurmayın. Almanya, Hollanda, Amerika hayallerini terk edin. Bu memleket bizim. Sokaklarını biz temizlemezsek kimse temizlemez. Ormanlarını biz korumazsak kimse korumaz. Yanan ormanların yerine yenisini dikeceğiz. Sokaklarını biz temizleyeceğiz. Laboratuarlarında biz çalışacağız. Siz çalışacaksınız. Yurt dışı hayali kurmak yok. Bunu bırakın. Hep beraber bu ülkeyi kalkındıracağız. AK Partilisi, CHP’lisi, İYİ Partilisi, Memleket Partilisi, hepsi…

 

“Kadınlar haklarınıza sahip çıkın!”

 

Kadınlara seslenmek istiyorum. 2 milyara yakın Müslüman alemi var dünyada. Afganistan’a bakın, Suriye’ye bakın, Pakistan’a, İran’a, Suudi Arabistan’a bakın bir de kendinize bakın. Neden siz diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi değil de neden bu ülkede daha kişilikli, daha kimlikli, daha insanca yaşıyorsunuz biliyor musunuz? Atatürk’ün sayesinde. Eğer haklarınıza sahip çıkmazsanız bin sene daha bir Atatürk beklersiniz. Onun için haklarınıza sahip çıkın diyorum.

 

“Türkiye’nin soyulduğunu görmüyor musunuz?”

 

Muhafazakar arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum. 19 yıldır bu iktidara oy veriyorsunuz. Gerçekten Türkiye’nin soyulduğunu görmüyor musunuz?  5 yerden maaş alanlar yok mu?  Mümin mümine oy verir. Mümin mümine oy verir,  mümin görünümlülere oy vermez. Bunlar mümin görünümlü. Şatafatı görmüyor musun? Cuma Namazına giderken 300 arabayı görmüyor musun? Böyle bir dünya, böyle bir din yok.

 

“Muhalefetin de kafası karışık”

 

Biz sömürge miyiz ya? Dolar üzerinden Euro üzerinden köprü geçişi ne demek oluyor?  Hani sen yerli, hani sen milliydin?  Bakın 19 yıldır bu ülkeyi yönetiyor ama bu muhalefetin de kafası karışık. 3 sene önce meydanlara çıktığımda bu muhalefet bana destek olsaydı çoktan indirmiştik bunları çoktan. Şimdi Türkiye’nin önüne yeni bir yol açtık. Ne Cumhur ne Millet,  tek yol Memleket diyoruz. İşimizin zor olduğunu biliyorum ama bu millete güveniyorum. Türkiye Cumhuriyeti 20 genel seçim yaptı. 10’unda iktidarı değiştirdi. Bu sefer bu iktidarı değiştireceğine adım gibi eminim. Bunu sokakta görüyorum.

 

“Millet kimi getireceğine karar vermemiş”

 

Ama millet kimi göndereceğine karar vermiş de kimi getireceğine karar vermemiş henüz. Onun için yollardayım. Sizleri Memleket Partisi’ne davet ediyorum. Bizim sloganımız mavi. M harfi, önce memleket, her şeyden önce memleket. Sonra adalet A’sı adalet. Adalet yoksa hiçbir şey yoktur. Zannediyor musunuz ki Türkiye’ye en büyük kötülüğü siyasetçiler yapıyor, ekonomistler yapıyor.  Asla… Türkiye’ye en büyük kötülüğü hakim ve savcılar yapıyor. Yargı adil olmadığı için dış dünya bize güvenmiyor. Bizim yargımıza güvenmedikleri için ekonomimize de güvenmiyorlar. Devlet yapımıza da güvenmiyorlar,  bu yüzden yabancı yatırımcı bize gelmiyor. Onun için bu yargıyı bu kadar kötü işleten hakim ve savcılar memlekete en büyük kötülüğü yapıyor.

 

“Bu gençlere hep birlikte iş bulacağız”

 

Onun için adalet diyoruz. Herkes inanacak bizim yönetimimizde. Hakimin karşısına çıktığında başı açık, kapalı,  Türk-Kürt,  Alevi-Sünni sağcı- solcu kadın erkek şu partili bu partili bunu düşünmeyecek. 85 milyon mahkemeye gittiğinde ‘benim ülkemde adalet düzgün işler’ derse o memlekette huzur olur,  o memlekette refah olur,  o memlekette zenginlik olur. Mavinin V harfi vicdan. Bir şey yasaya kanuna uygun olabilir. Ama yapılan iş vicdana uygun olmalı. Yani sarayda yaşamak kanuna uygun olabilir ama bu kadar yoksulluk varken vicdana uygun değil,  vicdana uygun olacak. Son İ harfi de iş. Gençlere iş. Gençlere Almanya kapılarına dayanmadan, vize kuyruklarını beklemeden, yurt dışı hayalleri kurmadan, bu topraklar üzerinde fabrikaların bacalarını tüttüreceğiz. Tarlalarından bereket fışkırtacağız. Bu gençlere iş bulacağız hep birlikte. Memleket Partisi’nin Bartın İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binası hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

 

Şehir merkezinde esnaf ziyaretleri yaptı

 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, konuşmasının ardından partililerle birlikte Memleket Partisi Bartın İl ve İlçe Başkanlığının açılışını gerçekleştirdi.

İnce, daha sonra Hükümet Caddesinde esnaf ziyaretleri yaptı. Burada da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan İnce, Sanayi Sitesi ve Yalı mevkiinde de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Memleket Partisi Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›