Morga içerden açılabilen kapak!

Bartın Belediyesi’nce yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılması planlanan Gasilhane binasına öldü sanılarak morga konulanlar için içerden açılabilir dolaplar yapıldı.
Bu haber 2021-10-01 09:44:15 eklenmiş ve 483 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Özel HABER

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni dönem projeleri arasında yer alan ve yapım çalışmaları tamamlanarak açılışa hazır hale getirilen Gasilhane Projesi ile ilgili Bartın Dijital TV Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nilay Meryem Çömlek ile Bartın Dijital TV Yönetmeni Rıdvan Göçmenoğlu’nun sorularını yanıtladı.

 

23 Temmuz 2020 tarihinde temel atma töreni ile yapım çalışmaları başlatılan Gasilhane’nin Ekim ayı içerisinde hizmete sunulacağını belirten Başkan Akın, projenin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

 

 

Projenin detaylarıyla ilgili de bilgi veren Akın, Çömlek’in proje ile ilgili sorularını yanıtladı.

 

Başkan Akın, yapımı tamamlanan gasilhane binasının Ekim ayı içerisinde açılışının gerçekleştirileceğini söyledi. 

8 cenaze kapasiteli morg ve gasilhanede, cenazeler ve yakınları için her türlü imkan bulunuyor.

 

 

Cenaze sahiplerinin her türlü hizmete kolayca ulaşması için merkezin her alanındaki bölümlerin ince ince hesaplarla dizayn edildiğini ifade eden Başkan Akın, elektronik sedyeden, bekleme salonlarına, erkek ve kadın mescit alanı, veri giriş alanı ile erkek ve kadın gasilhane görevlisi giyinme odalarına, çay ocağına kadar birçok yeniliğin ve alanın olduğunu kaydetti.

 

Bartın Belediyesi bünyesinde kurulan yeni gasilhane binasına, öldü sanılarak morga konulanlar için uyarı sistemi ve içerden açılabilir dolaplar yapıldı. 

 

“Birçok ayrıntıyı düşünerek bu binamızı yaptık”

 

Her ayrıntısı düşünülmüş olan gasilhane binasında cenaze ve sahiplerinin konforu için özen gösterildiğini ifade eden Başkan Akın, şunları söyledi:

 

Bartın Belediyesi, cenaze işlerimizde de hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Belediyemiz, Türkiye’nin, ilimizin neresinde olursa olsun bize müracaat edildiğinde ücretsiz olarak cenazelerimizi il dışından alıyoruz ya da il dışına götürüyoruz. Yaklaşık 10 yıldır devam eden bu hizmetimiz sürecinde ortalama 1 milyon 500 bin kilometrelik bir mesafe kat etmişiz. Bu mesafe ve hizmet bizim için çok önemli, biz göreve geldiğimizde bu hizmetler yoktu. Mutlu anlarında olduğu gibi vatandaşlarımızın acılı zamanlarında da yanlarında olduğumuzu hissettirmek için hizmetlerimizi yapıyoruz. Cenaze hizmetlerimiz içinde sadece cenaze yıkama hizmetini veremiyorduk. Bunun için de bir tane cenaze yıkama aracı almıştık ama talep olmayınca aracımızı cenaze nakil aracı haline getirdik. Şimdi ise Bartın Belediyesi bünyesinde bir gasilhane binasını gerçekleştirdik. Gasilhane Projemizi, Ekim Ayı'nda hizmete sunacağız. 2 Haziran 2020 tarihinde ihalesi yapılan proje 26 metrekare bir adet erkek ve bir adet kadın gasilhane, 17 metrekare 4 adet erkek ve 4 adet kadın olmak üzere toplam 8 adet hareket sensörlü, içten açılabilir sistemli morg kabini, 7 metrekare bir adet erkek ve bir adet kadın gassal odası, 20 metrekare 2 adet erkek ve kadın mescit, 3 adet büro, çay ocağı, depo alanı, erkek ve kadın abdesthane, 2 adet gasil masası, 2 adet hidrolik sedye, 8 adet morg ünitesi, 2 adet tıbbi masayı içeriyor. 7 bin 500 metrekarelik toplam alan üzerinde, 352 metrekare gasilhane binası, 85 metrekare sundurma ve 50 metrekare depo alanı bulunuyor. Gasilhane binamızın alt yapı çalışmaları ve çevre düzenleme çalışmalarının hepsi yapıldı. Buraya geldiklerinde acılı vatandaşlarımız rahat etsinler istedik, onlar için bekleme salonu yaptık. İnsanların en acılı zamanları yakınlarını kaybettikleri zamanlardır. Biz de Belediye olarak bu acılarını biraz olsun hafifletebilir miyiz noktasından birçok ayrıntıyı düşünerek bu binamızı yaptık. Cenazelerimiz buraya geldiğinde yıkanacak, kefenlenecek ve teslim edilecek. Eğer cenazelerimiz Merkez ilçedeki 19 mahallemizde ya da mücavir alandaki 23 köyümüzdeyse de tahtalarını da veriyoruz. Bu hizmetleri yapmamız gerekiyordu. Çünkü biz belediyeyiz, işin hizmet tarafındayız, iyi gününde, kötü gününde vatandaşlarımızın belediye olarak yanlarındayız. Sosyal anlamda yaptığımız birçok hizmet var, bu da bu hizmetlerimizden bir tanesi. İlklere imza atan bir belediyeyiz, bu hizmeti de kazandırmak bize nasip oldu. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

 

 

 

Morg dolapları içerden açılabiliyor

 

Morglarda canlanma olaylarının az da olsa zaman zaman yaşandığını anımsatan Başkan Akın, bu ihtimallere karşı cenaze dolaplarının da teknolojik cihazlarla donatıldığını anlattı. Dolapların içerden de açılabilir olduğunu dile getiren Başkan Akın, “Morglarımız 8 cenazenin muhafazası için uygun olarak dizayn edildi. Aynı anda 2 cenazenin yıkanabileceği gasilhanelerimiz hazır. Ayrıca, morg dolapların içinde bulunan cenazede yaşanacak en küçük hareketi algılayabilen dolap, alarmlı sinyal veriyor. Bunun dışında cenazenin ayak bölümüne denk gelen kapağa temas anında kapağın açılmasını sağlayacak mandal takılmış durumda. Bu tür canlanmalar çok yaşanmasa da, biz her türlü ihtimali göz önüne aldık” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi gasilhane morga içeriden açılan kapak Bartın Belediyesi Gasilhanesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›