Güvenli eğitim ortamı için toplantı yapıldı

Vali Sinan Güner başkanlığında Üniversitelerde Güvenli Eğitim Ortamı Koordinasyon Toplantısı yapıldı.
Bu haber 2021-09-27 09:10:30 eklenmiş ve 1296 kez görüntülenmiştir.

 

 

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca  Vali Sinan Güner başkanlığında Üniversitelerde eğitim-öğretim hizmetlerinin özgür ve güvenli ortamda sürdürülebilmesi amacıyla, “Üniversitelerde Güvenli Eğitim Ortamı Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.

 

Valilik 15 Temmuz Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Yıldırım Özbaş, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Bartın Belediye Başkan Yrd. Necmi Balık, Kurucaşile Kaymakamı Bayram Köse, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir ve kurumların ilgili personeli katıldı.

 

Toplantıda, 2021-2022 akademik yılında Bartın Üniversitesi'nde eğitim-öğretim hizmetlerinin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla öncelikle barınma talebi olan öğrencilerin resmî ve özel yurtlara yönlendirilmesi, kayıtların tamamlanmasından sonra boş kalan zaruri kontenjanların (şehit yakını, engelli, yabancı gibi) serbest bırakılarak tam kapasiteye geçilmesi, özel öğrenci yurtlarıyla koordinasyon sağlanması, gerektiğinde öğretmenevleri ve belediyelere ait tesisisin kullanıma sunulması, barınma ile ilgili işlerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde resmi ve özel tarafların katılımıyla sürekli takip edilmesine, okul giriş-çıkış saatlerinde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla toplu taşıma gibi araçların sayısının arttırılması, Üniversite yerleşkesi ile çevresindeki kafe, restoran gibi yerlerin ilgili birimlerle koordinasyon sağlanarak denetimlerinin artırılması ve tüm emniyet tedbirlerinin alınması kararları alındı.

 

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında düzenlenen, İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca Üniversitelerde eğitim-öğretim hizmetlerinin özgür ve güvenli ortamda sürdürülebilmesi amacıyla, Üniversitelerde Güvenli Eğitim Ortamı Koordinasyon Toplantısına Başkan Vekilimiz Necmi Balık katıldı. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın Üniversitesi Bartın Valisi Sinan Güner güvenli eğitim
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›