Salgın süreciyle ilgili Bartın için yeni kararlar alındı!

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Sinan Güner başkanlığında toplanarak salgın süreciyle ilgili yeni kararlar aldı. Pozitif vakaların izolasyon ve takip süreçleriyle ilgili alınan kararlar Valilikçe yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. İşte o kararlar…
Bu haber 2021-09-22 09:37:06 eklenmiş ve 1193 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçtiğimiz Pazartesi günü Vali Sinan Güner Başkanlığında toplandı. Meclis Üyelerinin katılımıyla olağanüstü şekilde gerçekleştirilen toplantıda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) Salgını nedeniyle yeni kararlar alındı.

 

Yüksek bulaşıcılığı nedeniyle toplum sağlığı açısından ciddi risk oluşturan Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde PCR test sonucu pozitif olanların uygun koşullarda izolasyona alınmaları salgının yayılımını kontrol altında tutma açısından büyük önem taşıyor.

 

Sağlık Bakanlığınca yayımlanan “Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi"ne göre, göstermiş olduğu semptomlara göre hastaneye yatışına gerek görülmeyen pozitif vakaların ikametlerinde izolasyona tabi tutulması gerekiyor.

 

Öte yandan çeşitli sebeplerle (yükseköğretim, çalışma, gezi vb.) geçici olarak bulunduğu yerlerde PCR test sonucu pozitif olduğu anlaşılan ve izolasyona alınacağı herhangi bir yeri bulunmayan kişilerin; belirlenen yerlerde izolasyona tabi tutulmaları ve filyasyon ekiplerince takiplerinin yapılması salgının seyri açısından elzem durum.

 

Taahhütte bulunması koşuluyla izin verilecek

 

Bu çerçevede; geçici olarak bulunduğu yerde PCR test sonucu pozitif olduğu anlaşılan kişilerin izolasyon süreçlerini geçirmek üzere özel araçlarıyla (toplu taşıma vasıtaları kesinlikle kullanılmayacaktır) asıl ikametlerine dönmelerine yolculuk sırasında sair sebeplerle (mola vb.) diğer kişilerle temas etmeyeceğine yönelik taahhütte bulunması koşuluyla izin verilecek.

 

Yeni izolasyon alanları Bartın Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

 

Asıl ikametlerine gidemeyecek durumda olanların ise Bartın Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu tarafından belirlenecek uygun odalarda izolasyon süreçlerini geçirmek ve tamamlatmak üzere misafir edilecek. Bartın Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu tarafından bu kişilerin uygun şartlarda izolasyon süreçlerini geçirmeleri için gerekli önlemler alınacak.

Bartın Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda misafir edileceklerin konaklama bedellerinin, izolasyona tabi tutulan kişilerce karşılanmasına, ancak yapılacak gelir tespitine göre konaklama bedelini karşılayamayacak durumdaki kişilere ait giderlere Merkez ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca destek sağlanacak.

İzolasyon koşullarını ihlal etmesi nedeniyle zorunlu izolasyona tabi tutulacak kişilerin de Bartın Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda izolasyon altına alınacak,  bu kişilerin  konaklama bedeli ise kendilerinden tahsil edilecek.

Bartın Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda geçici olarak izolasyon altına alınanların izolasyon süresi boyunca ziyaretçilerini kabul edemeyecek. Bu konuda gerekli tedbirler Öğretmenevi Müdürlüğü tarafından alınacak.

 

Kolluk personeli görevlendirilecek

 

Bartın Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerekli güvenlik önlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yeteri kadar kolluk personeli görevlendirilecek.

 

Sağlık Müdürlüğü’nden görevlendirme yapılacak

 

Bartın Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda izolasyona tabi tutulması kararlaştırılan kişilerin sağlık durumlarını gözlemlemek ve buralarda görevli personelin salgınla mücadelede belirlenen tedbirlere uygun çalışmasını sağlamak üzere yeteri kadar sağlık personeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek.

Alınan bu kararlar sorumlu Vali Yardımcısı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilecek.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu pcr testi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›