Bartınlı çocuklar keyifli bir hafta sonu daha geçirdi!

ETİ Çocuk Tiyatrosu, “Kırmızı Başlıklı Kız” oyunuyla geçtiğimiz haftasonu Bartın’da çocuklarla buluştu. Anne babaların da çocuklarıyla birlikte ücretsiz olarak girebildiği oyun, çocukların ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer sürprizleriyle Bartın’da keyifle izlendi.
Bu haber 2018-10-16 09:13:21 eklenmiş ve 372 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İlk kez tiyatroya gidecek on binlerce çocuğa ulaşarak hayatlarında yepyeni pencereler açmayı ve hayal dünyalarını geliştirmeyi hedefleyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, ülkenin geleceği olarak gördüğü çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor. 

Bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilini birçok kez dolaşarak çocuklara ücretsiz tiyatro izleme deneyimi yaşatan ETİ Çocuk Tiyatrosu, KKTC, Makedonya ve Azerbaycan gibi Türk nüfusunun yoğun olduğu ülkelerdeki çocuklara da ulaşarak dünya klasiği niteliğindeki tiyatro oyunlarını sergiliyor. 

Çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz tiyatro oyunları sergileyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar “Bisküvi Adam”, “Kakaolu Olsun”, “Alaaddin’in Sihirli Lambası”, “Alice Harikalar Diyarında”, “Pinokyo”, “Çizmeli Kedi” ve “Kral Çıplak” ve “Kırmızı Başlıklı Kız” olmak üzere 8 farklı oyun sergiledi. 18 yıldır Türkiye’de ve yurt dışında 2 milyonu aşkın çocukla buluşan Eti Çocuk Tiyatrosu, 2018-2019 sezonunda da son iki sezondur yoğun talep gören “Kırmızı Başlıklı Kız” oyunuyla çocuklarla buluşuyor. 

 

Bartınlı minikler keyifle izledi

 

Son üç sezonda seyircisiyle buluşan “Kırmızı Başlıklı Kız” Charles Perrault'nun eserinden uyarlanmıştır. Ünsal Sicilli tarafından yazılıp yönetilen, müziklerini Caner Anar’ın, dekor ve kostüm tasarımını Şebnem Kepkep’in yaptığı “Kırmızı Başlıklı Kız” çocuk oyunu, klasik masalın kurgusunun zenginleştirilmesiyle sahneye koyulmuştur. Oyunun temelinde; büyüklerin sözünden çıkmanın ve doğru yoldan ayrılmanın ne kadar çok soruna yol açabileceğinin yanı sıra, tanımadığımız kişilere karşı da dikkatli olmamız gerektiği anlatmaktadır. Annesi ve Babasına verdiği sözü, ormanda karşılaştığı kurnaz Kurdun kendisini kandırmasıyla tutamayan Kırmızı Başlıklı Kız, Büyükannesine ulaştığında ise her şeyin farkına varmış olur. Oduncu ile Avcının, Kırmızı Başlıklı Kız ve Büyükanneyi kurtarmasıyla tamamlanan, eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun olan “Kırmızı Başlıklı Kız” çocukların ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer sürprizleriyle geçtiğimiz hafta sonu Bartın’da keyifle izlendi.

ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›