Selden etkilenen Zafer Köyü’nde öğrencilere tablet desteği

Bartın’da selden etkilenen Zafer Köyü’nde bulunan ilkokul öğrencilerine eğitimlerine destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle 50 adet tablet bilgisayar hediye edildi.
Bu haber 2021-09-16 11:29:52 eklenmiş ve 1533 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinden etkilenen Zafer Köyü’nde bulunan ilkokul öğrencilerine eğitimlerine destek olmak amacıyla, gerek EBA TV’ye, gerekse canlı ders uygulamalarına kolaylıkla ulaşabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle tablet bilgisayar hediye edildi.

 

50 adet tablet bilgisayarın dağıtıldığı törene Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Ok ve okul idarecileri katıldı.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Kılıç, “Eğitim-Öğretim kalitesinin arttırılması, dünyayı takip etmeleri ve kendilerini geliştirmeleri acısından da büyük önem arz eden dijital eğitim sistemlerinin tüm öğretmen ve öğrencilerimize kazandırılması, eğitimdeki kalite çıtasını daha da yükseltecektir. 11 Ağustos’taki sel felaketinin tüm yaraları kapanmış, afetin izleri devletimizin kudreti sayesinde kısa sürede silinmiştir. Selden olumsuz etkilenen okulumuz fiziki anlamda eskisinden daha kaliteli hizmet verecek kapasiteye çıkarılmıştır. Bu kapsamda dağıtılan tabletlerin öğrencilerimize hayırlı olmasını ve başarılar getirmesi diliyorum” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell, yangın ve sel bölgelerinde bulunan öğrenci ve öğretmenler için yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Afetlerden zarar gören bölgelerdeki okullarda eğitim gören öğrenci ve öğretmenlere 10 bin adet tablet dağıtılacak.

 

Tabletler, orman yangınlarında zarar gören Adana, Antalya, Mersin, Osmaniye ve Muğla illerinde genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerler ile selden etkilenen ve aynı şekilde afet bölgesi ilan edilen Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki ilk, orta ve lisede eğitim gören öğrenci ve öğretmenlere verilecek. Tabletler, bu haftadan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilerek, öğrenci ve öğretmenlere teslim edilecek.

ETİKETLER : Bartın Milli Eğitim Bakanlığı Turkcell sel yangın tablet Zafer İlkokulu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›