Aşılı kişilerin temaslı takibinde değişiklik!

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’nın aşılı vatandaşların temaslı takibinde değişikliğe gittiğini açıkladı.
Bu haber 2021-09-15 09:27:01 eklenmiş ve 1782 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın aşılı vatandaşların temaslı takibinde değişikliğe gittiği bilgisi paylaşıldı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Önerilen aşı şemasını tamamlamış veya son 6 ay içerisinde hastalık geçirmiş kişilerin COVID-19 pozitif kişi ile yakın teması (yüksek riskli) [COVID-19 hastası ile korunma önlemleri almadan (maskesiz veya maskenin uygunsuz kullanımı) teması olan kişilerin rehberde belirtilen durumları] olması durumunda, bu kişiler; Koruyucu önlemlere (maske kullanımı, kişiler arası mesafe, hijyen) uyarak kendi semptomlarını da takip ederek günlük yaşamlarına devam edebilirler.

Bu kişiler; Semptomlar açısından kendisini takip eder. Klinik belirti gelişmesi durumunda; semptom/semptomların geliştiği gün, sağlık kurumuna başvurarak PCR yaptırır. Semptom gelişmemesi durumunda; temasın 5. Günü sağlık kurumuna başvurarak PCR yaptırır. Temasın 5. günü PCR testi yaptırmaması durumunda ise 6. gün HES kodları riskli hale gelir ve kişi karantinaya alınır.

Bu kişiler, PCR pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı rehberine göre tedavi edilir ve rehbere uygun olarak izolasyon koşullarında takip edilir. PCR testleri negatif çıkarsa; kişiler izolasyona alınmaz, HES kodları riskli duruma gelmez, bu kişilerin sistemdeki kaydı 6. gün sonlandırılır. Ancak bu kişiler, kendilerini 14 gün boyunca semptomlar açısından takip eder ve 14. günün sonuna kadar 65 yaş üzeri veya immünsüpresif kişiler ile bakımevi ve huzurevinde kalan kişiler gibi COVlD-19 açısından riskli gruplara bakım vermemelidir.”

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşı
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›