Toplu taşımada yeni oluşumla seferler başladı!

Bartın’da toplu taşımada yaşanan sorunların çözümü için verilen mücadele yeni oluşumla sonuçlandı. 75 araçlık Bartın Özel Halk Otobüsleri, yeni oluşumla dün itibariyle başlarken gazetemize özel açıklamada Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın halkımız için büyük bir hizmet olacaktır diye düşünüyorum. Şoför esnafımıza ve halkımıza hayırlı olsun, huzur içinde bir çalışma ortamı olsun” dedi. Halk Otobüsleri olarak İnkumu’na Akmanlar’a kadar hizmet vereceklerini söyleyen Bartın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Zekai Özdemir de “Toplu taşıma esnafı ve Halk Otobüsleri olarak halkımıza hizmet vermenin ve ticaretimizi yapmanın derdindeyiz. Adaletli bir sistem oluşturmaya çalıştık, yeni oluşum herkes için hayırlı olsun” diye konuştu.
Bu haber 2021-09-14 09:39:32 eklenmiş ve 1595 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Özel Haber

 

Bartın’da toplu taşımada bazı hatlarda yıllardır yaşanan sorunlar nihayet artık tarih oldu.

Bartın Özel Halk Otobüsleri esnafının ruhsat sorunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oluru ile 30 yıllığına çözüme kavuştu.

Bartın’da 75 araçla toplu taşıma dönemi başladı. Daha önce Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri, İnkumu Özel Halk Otobüsleri ve Esenyurt Minibüsleri olarak ayrı hatlarda toplu taşıma hizmeti verilirken yeni oluşumla “Bartın Özel Halk Otobüsleri” kuruldu.

 

“Bartın halkımız için büyük bir hizmet olacak”

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, süreçle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.  Yeni oluşumun Bartın halkı için büyük bir hizmet olacağını düşündüğünü belirten Başkan Akın, toplu taşımada başlatılan yeni dönemle ilgili bilgiler vererek şunları söyledi:

 

“Okullarımızın açılmasıyla bir yoğunluk başladı. Daha evvel, bizden önceki dönemde Bartın Özel Halk Otobüsleri süresiz olarak verilmiş, Sayıştay’dan bir müfettişimiz geldi, ‘böyle kanun olmaz’ dedi. Bu kararın ardından mahkeme süreçleri oldu. Ruhsatı iptal olan araçlarımızdan sonra ihale yaptık, ihaleler de iptal oldu. Sayın Valimiz başkanlığında Bartın Özel Halk Otobüsleri, İnkumu Halk Otobüsleri ve Esenyurt’taki minibüsçü arkadaşlarımızla beraber toplantılar yapıldı. Vali Bey vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazımızı yazdık, Sayın Valimiz bizzat uğraşarak makama iletti. 30 yıl ruhsat verilebilir noktasına gelindi. Biz de daha evvelinde zaten ruhsatla çalıştırıyorduk, böylece bizim yaptığımızın doğruluğu da teyit edilmiş oldu. Bu genelgeyle kanunlaşmış oldu. Biz de bu noktada 75 araçlık bir ihale yaptık. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nu gereğince ihalemizi gerçekleştirdik. Bu ihalemiz Türkiye çapında herkesin girebileceği bir ihale oldu. Bartın’daki arkadaşlarımız birleşme kararı alarak ihaleye girdiler ve ihale sonuçlandı. İhale sonuçlandıktan sonra araçlarını tamamladılar. Çünkü bazı şartları vardı, bu şartları taşımaları gerekiyordu. Bunları da tamamladıktan sonra geçtiğimiz hafta Çarşamba günü sözleşmeleri imzaladık. Nihayetinde bu işin bir tarafı Halk Otobüsleri bir tarafında Bartın Belediyesi, idari anlamda da Valilik makamı var. İmzalar atıldıktan sonra arkadaşlarımız 13 Eylül itibariyle çalışmaya başladılar. Bartın halkımız için büyük bir hizmet olacaktır diye düşünüyorum. Şoför esnafımıza ve halkımıza hayırlı olsun, huzur içinde bir çalışma ortamı olsun.”

 

“Adaletli bir sistem oluşturmaya çalıştık”

 

Bartın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Zekai Özdemir de yeni oluşumun herkes için hayırlı olmasını dileyerek “Bartın’da toplu taşıma bugün yeni bir oluşumla kurumsal bir yapıyla yeniden başladı. Yaklaşık 10 yıldır sıkıntılarımız vardı. Bartın Belediyesi, 75 araçlık bir ihale açtı, bu ihale sürecinde Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri, İnkumu Özel Halk Otobüsleri ve Esenyurt Minibüsleriyle beraber bir protokol yaparak ihaleye tek çatı altında girdik. Bunda da devlet büyüklerimizin, siyasetçilerimizin çok büyük katkısı oldu. Şuanda Bartın Özel Halk Otobüsleri olarak hizmet veriyoruz. Halk Otobüsleri olarak İnkumu’na Akmanlar’a kadar hizmet vereceğiz. Toplu taşıma esnafı ve Halk Otobüsleri olarak halkımıza hizmet vermenin ve ticaretimizi yapmanın derdindeyiz. Adaletli bir sistem oluşturmaya çalıştık, yeni oluşum herkes için hayırlı olsun. Bu oluşum için çabalayan Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve İl Başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Özel Halk Otobüsleri Belediye Başkanı Cemal Akın Bartın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Zekai Özdemir
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›