Bartın için önemli güçbirliği!

Bartın Ulus - Kumluca ve Abdipaşalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BUKAD), Bartın Dernekleri Federasyonu (BARFED) ile güç birliği yaptı.
Bu haber 2021-09-14 09:32:41 eklenmiş ve 235 kez görüntülenmiştir.

 

BUKAD da BARFED çatısı altında!

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın Ulus - Kumluca ve Abdipaşalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BUKAD)  yapılan protokolle Bartın Dernekleri Federasyonu (BARFED) çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek.

Konuyla ilgili birleşme haberi dernek ve federasyon başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda kamuoyuna duyuruldu.

Toplantıda konuşan BUKAD Başkanı Ufuk Şahin, şunları söyledi: 

“Dernek olarak 1 buçuk yıl içerisinde bir örgütlenme ve teşkilatlanma çabası içine girdik. Bugün teşkilatlanmamızı sayın başkanımızın davetiyle beraber federasyonumuzun bünyesinde devam ettirmek ve güç birliği yapıp, federasyonumuza dernek olarak Bartın'ımıza, Ulusumuza, Kumluca'mıza destek olup beraber daha büyük bir yapıyı kurmak için inşallah bugün yeni bir yola yeni bir ufuğa yeni bir döneme adım atmış olacağız. Biz dernek olarak yakın bir zamanda Ulus, Kumluca ve Abdipaşa bölgesinde temsilciliklerimizi kurduk. Şu an itibari ile bölgelerde özellikle ilçe ve beldelerimizde yoğun bir şekilde üye çalışmaları yapmaktayız. Bu yolda devam ediyoruz.

 

“Güç birliğinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

 

İlimizde ve bölgemizde en yetkili sivil toplum kuruluşu olmak için yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bulunduğumuz bölgedeki insanlarımıza gerek bilgi anlamında, gerekse sosyal hayat, mali ve her türlü desteği vermeyi dernek olarak bir amaç edindik. Bu yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başkanım bu yolda bize, uzun bir dernekçilik serüveni olduğu için destek oluyor. Onunla beraber derneğimizi daha kurumsal bir kimliğe, daha güzel bir yapıya kavuşturmayı düşünüyoruz. Ben başkanımla yaklaşık 6 ay önce tanıştım ve benim dernekçilik hayatımda başkanımla tanıştıktan sonraki süreçte gerek sosyal medya olsun, basın olsun bana çok destekleri oldu. Federasyonumuzun içerisinde de Ulus, Kumluca, Abdipaşalılar Derneği olarak elimizden geleni yapacağımıza, ben şahsım adına söz veriyorum. İnşallah güzel günlere federasyonumuzla beraber ulaşacağımıza inanıyorum. Bu güç birliği hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Benim hedefim çok büyük aslında ben 5 bin kişiyi bir araya getirmek istiyorum.”

 

“Büyümeye devam ediyoruz”

 

BARFED Başkanı Mehmet Yılmaz da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bartın’da bu manada 4 tanede daha deneğimiz oluştu, toplamda 17'inci derneğimiz oluştu şu anda BUKAD derneği olarak. Bartın Dernekler Federasyonu çatısı şu an itibariyle 35'in üzerinde gayri resmi de görüştüğümüz dernekler var. Bunlar da kısa zamanda kararlarını alıp, federasyonumuzun şemsiyesi altında birlikten güç doğar düsturu içinde hep beraber görev yapacağız inşallah. Geniş bir aile olmaya adayız çünkü Bartın sivil toplum kuruluşları olarak çok böyle geçmiş yıllara dayalı evveliyatımız yok. Olsa da çok yaygın yok. Mutlaka sivil toplum kuruluşları var Bartın'da ama vatandaş olarak bizler Bartınlı olarak çok pozitif baktığımız söylenemez. Ama 2000li yıllarından sonra daha da çok yaygın hale geldi. Çünkü 90lı yıllardan sonra Bartın’ımız çok göç vermesi dolayısıyla büyük şehirlerde daha çok örgütlenmesi gerektiği konusunda ihtiyaç hasıl oldu. Bu ihtiyaçtan dolayı büyük şehirlerde ve göç ettiğimiz yerlerde sivil toplum kuruluşları, dernekler, federasyonlar oluştu.

 

İstanbul'da 22 tane aktif derneğimiz var

 

Gerçi bizim Bartın’ımız da tek federasyon bizim federasyon şu anda. Dernek bir sürü var mesela İstanbul'da 22 tane aktif derneğimiz var bizim. Bunların 13 tanesi bize üye. İleride kararlarını alıp federasyon çatısı alına girecekler. Tabi ki Almanya ayağımız var. İnşallah buradan Almanya'ya da gideceğiz hep birlikte. Orada federasyonumuza katılımlar olacak. Davet neticesinde şu anda görüşmelerimiz sürüyor. Pandemi dolayısıyla dernek biraz aksamalar olmuş orada. Ama bundan soranda gideceğiz Almanya'da ki derneklere benim bildiğim kadarıyla 4 tane derneğimiz var orada. Bu derneğimiz de Bartınlı olarak federasyon çatısı altına almaya gayret edeceğiz. Dünya da Bartın ile birlikte 400 bin Bartınlı tespiti var. Bunun Bartın nüfusuna kayıtlı 360 bin civarı diğerleri ise Bartınlı olup da doğduğu yerlere kayıtlı olanlar var. Dolayısıyla dünyada 400 bin aileyiz Bartınlı olarak. Bunun 198 bini İstanbul'da 15 ile 20 bin arası İstanbul doğumlu olan Bartınlı. Dolayısıyla yuvarlak olarak hesaplayacak olursak 120 bin İstanbul'da yaşayan Bartınlı var. Dolayısıyla çok geniş bir aileyiz inşallah bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik içinde bu çatıyı genişleterek hiç kimseyi ötekileştirmeden aynı şemsiye altında toplanmayı sağlamaya gayret ediyoruz.

 

“Elimizden geleni yapacağız”

 

Biz geldikten sonra demiyorum çünkü 2007 yılından beri bu federasyonun kuruluşundan beri biz federasyonda başkan yardımcısı olarak görev yaptık. Dolayısıyla bu dönemde de olabildiğince federasyonu genişletmek ve federasyona dernek katmak istiyoruz. Önceden öyleydi böyleydi biz öncesine bakmıyoruz, önümüze bakıyoruz. Önümüzdeki projelerimize bakacağız. Bundan sonraki süreçte olabildiğince de ne kadar güçlü olabiliyorsak o kadar Bartın'da ses getirmek istiyoruz.  Bizim hedefimiz sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında toplamak. Her görüşten olabilir bizim için hiçbir mahsuru yok. Mevlana misali biz ne olursan ol yine gel anlamında çünkü bizim üst kimliğimiz Bartın, çünkü bizim Bartın gibi bir sevdamız var. Bartın ölçeğinde hizmet ediyoruz, Bartın'a hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bartın için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz.”

ETİKETLER : Bartın BUKAD Bartın Ulus Kumluca ve Abdipaşalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BUKAD) Ufuk Şahin BARFED Bartın Dernekleri Federasyonu Mehmet Yılmaz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›