Kum zambakları koruma altında

Bartın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, İnkumu’nda bulunan ve endemik bir bitki türü olan yaz aylarında sayısı artarak plajda beyaz çiçek açan kum zambaklarının etraflarını tahta çitlerle çevirerek koruma altına aldı.
Bu haber 2021-07-28 12:53:20 eklenmiş ve 279 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın’ın İnkum tatil beldesi sahilinde endemik bir bitki türü olan kum zambakları Bartın Belediyesi tarafından korunuyor.

Bartın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yaz aylarında sayısı artan ve beyaz çiçek açan kum zambaklarının etrafları tahta çitlerle çevrildi.  

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “İnkum kumsalında kendiliğinden yetişen kum zambaklarını koruma çalışmalarımız devam ediyor. 3 kilometre uzunluğundaki İnkum sahilinde yetişen endemik bir bitki olan kum zambaklarını  gözetim altında tutuyoruz. Batı Karadeniz bölgesinde tek olduğu için çok önem veriyoruz. Tahta çitlerle önlem alıyoruz. Koparılıp başka bir yere dikildiğinde ne yazık ki ölüyor. O nedenle Batı Karadeniz’de sadece ilimizde yetişen bu bitkilere zarar vermeyelim. Bu bitkinin sadece ilimizde olması önemlidir. Bu bitki ilimiz için bir değerdir. Bu değere hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›