Görkemli Hatıralar’ın bu haftaki durağı Karadeniz’in İncisi Amasra oldu

Barış Akarsu, ölümünün 14. Yıldönümünde Amasra Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı “Görkemli Hatıralar” programında anıldı.
Bu haber 2021-07-28 10:02:40 eklenmiş ve 305 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Halk TV ‘de yayınlanan, yapımcılığını ve sunuculuğunu Serhan Asker’in yaptığı Görkemli Hatıralar programının canlı yayınına Amasra Belediyesi ev sahipliği yaptı. 

Amasra’nın yetiştirdiği ve 2007 yılında kaybettiğimiz Barış Akarsu anısına ithafken yapılan programa Belediye Başkanı Recai Çakır’ın ev sahipliğinde başta Barış Akarsu’nun annesi ve babası olmak üzere, kentin geçmişten bugüne taşıdığı kültürel, sosyal ve ekonomik değerlerinin tanıtımını yapan çok sayıda kişi konuk olarak katıldı.

Amasra Kültür Park’ tan gerçekleştirilen canlı yayına yerli ve yabancı çok sayıda misafirle birlikte, Amasra halkının da çok yüksek ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Yazar Necdet Sakaoğlu’nun Amasra tarihini aktardığı programda kente özgü el sanatlarının da tanıtımı yapıldı.

Madencilikten, balıkçılığa, turizmden, üretime kadar kent ekonomisinin lokomotifi olan sektörlerin sorunlarının da konuşulduğu programda Barış Akarsu şarkılarıyla zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

Yöresel dili ve folklor mizanseni ile zenginleşen programda yine kentle bütünleşmiş balık ve Amasra salatası sunumu yapıldı.

Büyük bir ilgi ve zevkle izlenen programın sonunda Belediye Başkanı Recai Çakır bir teşekkür mesajı yayınladı. Başkan Çakır, mesajında; “Keyifle ev sahipliği yaptığımız Görkemli Hatıralar programında değerimiz Barış Akarsu ve Çeşm-i Cihan Amasra’mızın kültürel, sosyal ve tarihi değerlerinin tanıtımına katkıda bulunan başta program yapımcısı Serhan Asker ve ekibi olmak üzere emeği geçen tüm katılımcılara, mesai arkadaşlarıma ve Amasra halkına teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Belediyesi Belediye Başkanı Recai Çakır Halk TV Görkemli Hatıralar
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›