Oto Galericiler Derneği Başkanı, Aslan oldu

Bartın Oto Galericiler Derneği, 1. Olağan Genel Kurulu’nda tek adayın olduğu seçimde Engin Aslan Başkan oldu.
Bu haber 2021-06-19 14:00:17 eklenmiş ve 409 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın Oto Galericiler Derneği 1. Olağan Genel Kurulu Riverside Hotel ve Restaurant’ta yapıldı.

 

Kongreye Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bartın’da faaliyet gösteren galericiler ve davetliler katıldı.

 

Akın: “Bartın’a değer katıyorsunuz”

 

Kongre de konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Oto Galericiler Sitesi’nden bahsederek “Kongremiz hayırlı uğurlu olsun. İlk kongremizi yapıyoruz. Özellikle Galericiler Sitesi ile ilgili çok sıkıntılar yaşandı. Biz galericiler sitesinin imarında zorlandık. Eğer bireysel bir iş olsaydı yapmamakta direnirdim. Burada bütün Bartın’ı ilgilendiren ve galerici arkadaşları ilgilendiren bir mesele vardı. Bu çok uzun süreç aldı. İmarı uzun süreç aldı. Kanundan kaynaklı on sekizinci madde meselesi vardı. O yüzden çok uzun süreç aldı. Hızlandırdığımız halde bu noktaya geldi. Üzerinde çok durduk. Özellikle Galericiler Derneği Başkanımız Engin Aslan ile istişarelerde bulunduk. Bize çok geldiler. Yer sahibi de çok geldi. Kanunları aşamıyorsunuz sadece hızlandırıyorsunuz. Çevre Bakanlığı’nda, Tarım Bakanlığı’nda, Bartın Belediye Meclisi’nde ve oradaki bürokraside yaptığımız hızlandırmalarla belli bir noktaya geldi. On sekizinci madde bitti. Belediye olarak biz işi bitirdik. Askıya asıldı yakın zamanda askıdan inecek. Şu anda zemin iyileştirmesi yapılıyor. Güzel bir mekan olacak.

Ben bu noktada Galericiler Sitesi’nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. En baştan söylediğim gibi biz elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Ben galericiler sitesinin kurulması için elimden geleni yapacağımı ifade etmiştim. Hatta bir yer de önermiştim. 5 dönüm bir yerimiz vardı. Yer bulunmasaydı mecbur kalınsaydı oraya yapacaktık. Böyle bir yer olunca kalıcı olsun, çevre illerde ve ilçelerde ki alım satım işleri de Bartın’dan yürümesi ile ilgili fiziki yapının önemli olduğu ifade edildi. İlk önce fiziki yapı önemli. Dikkat çeker, ciddiyet kazandırır. Bu ciddiyetle, galeriler sizler sayesinde olacak. Bartın’a değer katmış oluyorsunuz. Bu değeri kattığınız için teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Bizler her zaman emrinize amadeyiz. Bu kongre hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Aslan: “Şehir ekonomisine katkı sağlıyoruz”

 

Bartın Oto Galericiler Derneği Kurucu Başkanı Engin Aslan da Galericiler Site’nin Bartın’a sağlayacağı katkılara dikkat çekerek şunları söyledi:

 

“Derneğimizin kuruluş amacı olan galerici esnafımızın sorunları istekleri ve şehrimiz ekonomisine nasıl katkı sağlayabilir geliştirilebilir amacıyla kurulmuştur. Derneğimizi 11 Eylül 2020 tarihinde kurduk. Hepinizin bildiği gibi Ticaret Bakanlığımızın genelgesine göre yetki belgesi sorunumuzu gidermek için ruhsata uygun dükkanlara sahip olabilmek için hepinizin bildiği ve isteği üzerine şu anda çalışmaları başlayan Gecen Köyü mevkiinde, yeni oto galeri sitemizin çalışmaları başlamıştır. Yasal süreç pandemi ve kış ayı hava şartlarından dolayı biraz geç kalsak da bütün yasal çalışmalar bitmiş olup, yeni sitemiz Temmuz 15 gibi temel atma, Kasım sonu gibi inşallah yeni ticaret hayatımıza eksiksiz bir şekilde Rabbim hepimize nasip etsin.

Derneğimizin amaçları içinde galerici esnafımızın sorunları, müşteri memnuniyeti, pazarımızı nasıl geliştirebiliriz, bölgemizi oto galeri sektöründe nasıl cazip hale getirebiliriz bunları düşünerek sitemiz çok faydalı olacaktır. Hep beraber Allah’ın izniyle Oto Galericiler Sitemizde rabbim komşuluk ve ticaret yapmayı nasip etsin. Geldiğiniz için teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Engin Aslan, Bartın Oto Galericiler Derneği Başkanı seçildi.

 

İşte Yönetim Listesi

 

Bartın Oto Galericiler Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan : Engin Aslan

Başkan Yardımcısı : Sefa Çerçi

Sekreter : Ümit Güneş

Sayman : Mesut Tabakoğlu

Üye : Hüseyin Akman

Üye : Hüseyin Nazif Tosçuoğlu

Üye : Beytullah Mahmutkalfa

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Oto Galericiler Derneği Bartın Oto Galericiler Sitesi Bartın Oto Galericiler Derneği Başkanı Engin Aslan oto galeri Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›