Kızılay’ın 153. Yılı coşkuyla kutlandı

İyilik için kurulan Kızılay, 153 yılı geride bırakırken yıl dönümü kutlamaları da Bartın’da coşkuyla yaşandı. AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Kan Ver, Can Ol, Kan Ver Nefes Ol” sloganıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasıyla da pandemi nedeniyle azalan kan stoklarını arttırmak için kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Bu haber 2021-06-19 13:46:27 eklenmiş ve 309 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK


Kızılay’ın doğum gününde anlamlı etkinliklere imza atan Bartın Kızılay Şubesi, vatandaşları da yıldönümü coşkusuna ortak etti.

 

Bartın’da Genç Kızılay, kadın kolları, üyeler ve gönüllüler, kan bağışı organizasyonundan farkındalığa, çocuklar için düzenlenen etkinliklerden dağıtılan hediyelere pek çok farklı etkinlik düzenleyerek Kızılay’ın 153. yıl dönümünü kutladı.

 

Cumhuriyet Meydanı’ndan gerçekleştirilen Türk Kızılay’ın 153. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kan Merkezi’ne 10. bağışlarını yapan bağışçılara madalya verildi.

 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak "Kan Ver, Can Ol, Kan Ver Nefes Ol" sloganıyla bir kan bağışı kampanyası hayata geçirildi.


AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ve Türk Kızılay iş birliği ile kan bağış oranlarının pandemi döneminde azalmasına bağlı olarak önemli bir kampanyaya imza atıldı. Kan bağışının önemi konusunda farkındalığın ve kan bağış oranlarının arttırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen kampanya kapsamında, AK Parti Kadın Kolları Üyeleri ve Yerel Teşkilat ülke genelinde kan bağışlamaya devam ediyor.

“Pandemi sürecinde kan bağışının önemine dikkat çekmek istedik”

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda gezici kan bağışı aracı önünde organize edilen etkinliğe çok sayıda partili katıldı.

 

İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, “Türk Kızılay'ın stoklarının artması adına bu etkinliği düzenledik. Pandemi sürecinde kan bağışının önemine dikkat çekmek istedik. Ayrıca kampanya kapsamında kan veren her gönüllü adına bir fidan dikilecek. Bu da geleceğimize nefes olmak adına çok güzel bir ayrıntı. Bugün burada duyarlılık gösteren herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

"Kan ver can bul"

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da kan bağışında bulunan herkese teşekkür ederek “Bartın AK Parti Kadın Kolları’mızın 81 ilde eş zamanlı olarak organize edilen bu kan verme etkinliğine destek vermek istedik. Bu amaçla burada bugün toplandık. Bu farkındalığı oluşturmak zorundayız. Biliyorsunuz ki COVID-19’dan dolayı Kızılay’ın kan stokları bir hayli azaldı. Bizler de hem kendimiz hem de çevremizdeki bütün gönüllülerimizi bu konuda davet ettik. Sağ olsunlar bize destek verdiler. Bu farkındalığı oluşturduğumuz için mutluyuz. Herkesi buraya kan vermeye davet ediyoruz. Pandemi süreci dolayısıyla kan stoklarına ciddi oranda ihtiyaç duyulduğu bu dönemde Türk Kızılay’ın kan bağışı noktalarında devam eden gönüllü seferberliğe herkesi  davet ediyoruz. Bir gün bizim de felakete uğrayıp yardıma muhtaç duruma düşebileceğimizi unutmamalıyız. Desteklerini eksik etmeyip bu çağrımıza duyarsız kalmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Kan bağışı kampanyasına AK Parti İlçe Teşkilatları da destek verdi.

 

Çakın: “Duyarlılığı için halkımıza teşekkürler”

 

Pandemi nedeniyle düşen kan bağışı sayısını arttırmak ve kan bağışı konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanlığı ve Karabük Kan Merkezi’nce gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan Bartın Kızılay Şube Başkanı Rıza Çakın, kampanyaya kayıtsız kalmayan herkese teşekkür ederek “Hayat kurtarmaya gönül vermiş olan halkımız her zaman olduğu gibi bu defa da duyarlı davranarak kan bağışında bulundu. Bir ünite kan kurtarılan 3 can olduğuna göre bağışta bulunanların yaptığı insanlık görevi hepimizi onurlandırdı. Ne mutlu onlara ki bu kadar insana umut verdiler. Hiç tanımadıkları insanlar onların kanıyla hayat buldular. Duyarlılığı için bütün vatandaşlarımıza, Kızılay’ın kan bağışçılarına, bu çağrımızı insanlarımıza ulaştırmamıza vesile olan medya kuruluşlarına, bu anlamda basın mensuplarına, sivil toplum kuruluşlarına, şirketlere, taraftar gruplarına, üniversitelere, gençlik organizasyonlarına, kendi mahallesindeki insanları bireysel inisiyatifiyle toplayıp kan merkezlerine götüren duyarlı insanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Kızılay Kızılay Bartın Şubesi Rıza Çakın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›